• Μήπως είμαστε ικανοί για τα πάντα;

• Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #42968  από Στάθης
 Τρί Νοέμ 09, 2010 11:20 pm
Καλησπέρα σας, ένα θέμα που θα πρέπει να κοιτάξουμε στα μάτια, είναι πως η ζωή, δεν είναι η κατάσταση της ζωής. Η ζωή και η κατάσταση της ζωής είναι δύο έννοιες που θα πρέπει να διαχωρίσουμε, γιατί είναι το κλειδί μας στην απελευθέρωση όλων των προβλημάτων μας κατά όλες τις έννοιες ολοκληρωτικά. Πως μπορεί κάποιος να διαχωρίσει την ζωή, από την κατάσταση της ζωής;

Η κατάσταση της ζωής είναι καθαρά δημιούργημα του μυαλού. Συνθέτει το παρελθόν, προβάλει στο μέλλον. Κεντράρει σε ένα εγώ, που με τόσο κόπο έχει σπουδάσει. έχει ανταγωνιστεί, έχει μισήσει, έχει ζηλέψει. Το εγώ είναι το παν. Η κάθε κατάσταση της ζωής του εκάστοτε περιβάλλεται από ένα εγώ, το οποίο στην δικιά μου περίπτωση, ασθενής με ΣΚΠ, είναι κάτι που προβάλει το μυαλό μου ως κακό. Ως αρρώστια. Προβάλει το εγώ μου στο μέλλον χάλια ανήμπορος, το παρελθόν χωρίς ΣΚΠ, σύγκρουση χρόνου μέσα στο μυαλό. Στεναχώρια. Κατάθλιψη. Όλα είναι μάταια γιατί η ζωή δεν πάει όπως την θέλει .... το μυαλό, το εγώ μου.

Η ζωή όμως. Η ζωή δεν έχει τίποτα να κάνει με το εγώ. Τίποτα να κάνει με το μυαλό. Είναι πέρα από αυτό. Το να φτάσεις να παρατηρείς τις σκέψεις του μυαλού είναι η αρχή. Δες πως συγκρούεται ο χρόνος μέσα του. Δες πως το παρελθόν και το μέλλον γίνεται συνεχώς μια άμορφη μάζα με σκοπό την πλήρη εξάλειψη του ........ παρόντος. ΠΑΡΟΝ. Αυτή η λέξη έχει τόσο δύναμη μέσα της. Πως μπόρεσα να την ξεχάσω τόσα χρόνια. Πως μπόρεσε η κοινωνία να εκπαιδεύσει ένα τέλειο εγώ για την πλήρη λεηλάτηση του ΤΩΡΑ.

Ανοίξτε την καρδιά σας και τα μάτια σας στην απέραντη δύναμη της ζωής. Η αποδοχή της αρρώστιας μας, η παρατήρηση των σκέψεων μας. Τι είναι η ζωή; Γιατί μια τόσο μαγευτική στιγμή του σύμπαντος σαν μελωδία δημιουργός του κελαηδήματος των πουλιών που τόσο γαληνεμένα πετάνε στους ουρανούς. Για μας κελαηδάνε. Γιατί να μην κλείσουμε για λίγο τις σκέψεις μας. Κοιτάζοντας έξω στου ουρανούς χωρίς να κρίνουμε, μπορούμε να αγγίξουμε την ζωή. Είναι μόνο η αρχή.

Συλλογικά σας ευχαριστώ όλους/ες για το υπέροχο φόρουμ που έχουμε δημιουργήσει. Αποδεχτείτε τα λόγια μου διαβάστε τα μην τα κρίνετε.

Σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου.
 #42976  από Genovefa®
 Τετ Νοέμ 10, 2010 10:30 am
Ρε συ Seven...δεν υπαρχει επιλογη LIKE να κανω στο κειμενο σου...

Προσωπικα χρειαστηκε να μου χτυπησει την πορτα η Σουλα για να ξεκινησω να σκεφτομαι ετσι!
Τι κριμα...25 χρονια για ποιον;
 #43009  από litsa
 Τετ Νοέμ 10, 2010 3:26 pm
petros έγραψε:RESPECT... :bow-yellow: :bow-yellow: :bow-yellow:
:greetings-waveyellow: :greetings-waveyellow: :greetings-waveyellow: :greetings-waveyellow:

σκεφτομαι ότι σημασία εχει το σήμερα και όχι το αύριο ...

φιλια σε όλους!!!!!!!! :romance-heartsthree: :romance-heartsthree:
 #43016  από maestro
 Τετ Νοέμ 10, 2010 5:19 pm
petros έγραψε:RESPECT... :bow-yellow: :bow-yellow: :bow-yellow:
PERFECT
ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΩ ΕΓΩ, ΓΙΑ ΤΟ ΦΙΛΟ ΜΑΣ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕ ΤΗΝ ΙΔΕΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ (μιλω για τη δημιουργία του φορουμ) ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΦΕΡΕ ΚΟΝΤΑ !!!
litsa έγραψε:
:greetings-waveyellow: :greetings-waveyellow: :greetings-waveyellow: :greetings-waveyellow:

σκεφτομαι ότι σημασία εχει το σήμερα και όχι το αύριο ...

φιλια σε όλους!!!!!!!! :romance-heartsthree: :romance-heartsthree:
Θέλοντας να το θέσω λίιγο καλυτερα, πιστευω πως η litsa ηθελε να πει πως σημασία έχει το σημερα
και

όχι το χθές!!!

Το αύριο, φυσικά και έχει σημασία αρκεί να πιστεψουμε σε αυτά που μπορούμε να καταφέρουμε!!!

Και είναι πολλά αυτά που μπορούμε!!!
 #43057  από Katrin
 Πέμ Νοέμ 11, 2010 2:39 pm
Σωστά το χθές ήταν χθές, το σήμερα είναι σήμερα και το αύριο είναι αύριο.Αλλα πάντα με θετική σκέψη και υπομονή. :happy-jumpeveryone:
 #43061  από geor.gia
 Πέμ Νοέμ 11, 2010 3:30 pm
+1000 :bow-yellow: