• ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΚΑΙ ΣΚΠ

• Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #42631  από elenantag
 Τετ Νοέμ 03, 2010 1:36 pm
ανοιγω νεο θεμα, με αφορμη την αναγκη και διαθεση να προσφερω αιμα μια και η ομαδα μου εισαι δυσευρετη (-0)!!!
ομως αν και ο γιατρος μου μου ειχε πει οτι απ την στιγμη που δεν παιρνω φαρμακα και εχουν περασει 2 χρονια απο την τελευταια αγωγη κορτιζόνης, μπορω οποτε θελω να δωσω αιμα.........
παρολα αυτα οταν πηγα να δωσω αιμα και ενημερωσα την γιατρο για την νοσο με κοιταξε με περιφρονηση και απαξιωση λεγοντάς μου:'' πως θα δωσεις αιμα κοπελα μου, αφου εχεις αυτοανοσο νοσημα δεν μπορεις''. και της λεω η ερημη οτι η σκληρυνση δεν εχει να κανει με το αιμα απ την στιγμη που δεν παιρνω φαρμακα... και ακομα οτι ο γιατρος μου μου εχει πει οτι μπορω.
και γυρναει και μου λεει οτι δεν μπορω να δωσω αιμα, ειναι απικινδυνο για τον αιμοληπτη.
........
ΑΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΣ ΜΟΥ ΠΕΙ ΜΠΟΡΕΙ ΕΝΑΣ ΑΣΘΕΝΗΣ ΜΕ ΣΚΠ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΑΙΜΑ Η ΟΧΙ!!!!
 #42636  από ahilleas
 Τετ Νοέμ 03, 2010 4:32 pm
Επειδη ήμουν κι εγώ αιμοδότης,για πολλά χρόνια,όταν άρχισα τις θεραπείες,δε μ'άφησαν να ξαναδώσω αίμα.Και ο γιατρός μου,αλλά και από την αιμοληψία,μου είπανε μόνο για τα φαρμακα που παίρνω.Έμεινα με την εντύπωση ότι αν δε τα έπαιρνα,δε θα υπήρχε κανένα πρόβλημα.
 #42638  από Π.Μ79
 Τετ Νοέμ 03, 2010 5:02 pm
Και μένα τα ίδια μου είπανε. Σπάνιο αίμα μεν αλλά πλέον δε το θέλει κανένας :lol:
 #42655  από Μαρία
 Τετ Νοέμ 03, 2010 10:15 pm
και μενα δεν με άφησαν να δώσω αίμα για τον μπαμπά μου αλλά οκ παίρνω φάρμακα.Δεν μου ανέφεραν ότι δεν μπορώ λόγω της σκπ :roll:
Όταν μιλήσω με το γιατρό μου θα τον ρωτήσω....
 #42667  από Νικος
 Πέμ Νοέμ 04, 2010 10:08 am
ίδιο θέμα
viewtopic.php?f=10&t=1222&st=0&sk=t&sd= ... E%B9%CE%B1

ίσως μερικές φόρες το παρακάνουν οι γιατροί , αν υπήρχε άμεση ανάγκη για αίμα δεν θα έθεταν καθόλου αυτό το ερώτημα αλλά προφανώς κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει
 #42688  από Isolexion
 Πέμ Νοέμ 04, 2010 3:45 pm
Τι πάει να πεί άμεση ανάγκη?? Στην Ελλάδα το άιμα που προέρχεται απο την εθελοντική αιμοδοσία δεν καλύπτει ούτε το 50% των αναγκών και εισάγεται αίμα απο το εξωτερικό. Όταν δίνεις αίμα για κάποιον δικό σου που το χρειάζεται είναι σαν να σβήνεις την φωτιά στο σπίτι σου και να αφήνεις να καίγεται το σπίτι του γείτονα. Δυστυχώς στην χώρα που ζούμε ο εθελοντισμός υφίσταται μόνο για τους περίφημους ολυμπιακούς αγώνες...
Τώρα όσον αφορά αιμοδοσία και ΣΚΠ δεν είμαι γιατρός και δεν ξέρω
 #42739  από Νικος
 Παρ Νοέμ 05, 2010 10:34 am
Άμεση ανάγκη : Δεν υπάρχουν φιάλες στο νοσοκομείο, έχουμε θύμα τροχαίου , πρέπει να γίνει μετάγγιση επειγοντος αλλιώς τον χάνουμε

Σε αυτήν την περίπτωση κανείς δεν θα θέσει διλήμματα

Προσωπικά δεν νομίζω ότι υπάρχει κανένα πρόβλημα με το αίμα από άτομα που έχουν ms
τώρα αν σε κάποιους γιατρούς δεν αρέσει δεν νομίζω ότι μπορούν να σου αντιπαραθέσουν ένα αντικειμενικό επιχείρημα παρα μόνο φοβίες
 #42743  από maraki12
 Παρ Νοέμ 05, 2010 10:52 am
Πολύ χαίρομαι που ξανανοιξε το θέμα και μου το θυμίσατε. Είχα μείνει στην απαντηση του νευρολογου από τις αρχές: "να δίνω αίμα?" "ξέχνα το".
Τώρα μένει να περάσουμε το σκόπελο του γιατρού της αιμοδοσίας...
 #42748  από bistonina
 Παρ Νοέμ 05, 2010 11:02 am
καλημερα. και τον αντρα μου δεν τον αφηνει να δωσει αιμα για να μην "μπερδεψει" τον οργανισμο του. σταματησε να το σκεφτετε γιατι ετσι κι αλλιως παιρνει αγωγη. το καλοκαιρι ομως που εκοψε το χερι του κι εχασε αρκετο αιμα εκανε μια βδομαδα να συνελθει. ειχε αρκετα προβληματα. μαλλον γι'αυτο δεν τον αφηνε να δωσει αιμα. δεν ξερω αν βοηθησα κανεναν.