• Τελος ασφαλιστικου ετους... και μετα?

• Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #41263  από geor.gia
 Παρ Οκτ 08, 2010 9:15 am
Παιδες καλημερα σας και εδω...

μια ερωτηση αν γνωριζει κανεις κατι....

το Φεβρουαριο που μας ερχεται τελειωνει ο χρονος που εχω ακομα καλυψη απο το ικα. καθοτι θα κλεισω δυο χρονια χωρις δουλεια και δεν προβλεπεται να βρισκω συντομα εχω ενα θεμα με τη θεραπεια μου... και αν δε βρω τελικα ως τοτε... τι κανω? υπαρχει κατι ωστε να συνεχισω να παιρνω τη θεραπεια και τα υπολοιπα φαρμακοβιταμινουχα?

να σημειωσω οτι τις ενεσεις μου τις προμηθευομαι απο το φαρμακειο του ικα. (copaxone)

αν ξερει κανεις κατι θα με υποχρεωσετε...

ευχαριστω εκ των προτερων... :greetings-waveyellow:
 #41266  από Γιάννης
 Παρ Οκτ 08, 2010 9:38 am
Καλημέρα geor-gia, το πιθανότερο είναι να σε καλύπτει μόνο η Πρόνοια (βιβλιάριο απορίας). Καλό είναι ν' αρχίσεις να το ψάχνεις άμεσα γιατί νομίζω εξαρτάται και από το εισόδημα.
Αρμόδια Υπηρεσία για την έκδοση του βιβλιαρίου είναι η Διεύθυνση Υγείας και Δημόσιας Υγιεινής της Νομαρχίας όπου διαμένετε. Δεν υπάρχουν προθεσμίες για υποβολή δικαιολογητικών
Δικαιολογητικά.
1. Αίτηση (θα σας την δώσουν εκεί).
2. Δύο πρόσφατες φωτογραφίες.
3. Ταυτότητα ή Διαβατήριο και μια φωτοτυπία Ταυτότητας ή Διαβατηρίου. Θα σας την θεωρήσουν εκεί.
4. Υπεύθυνη Δήλωση Ν.1599/86 όπου θα γράψετε τα εξής:
«Μένω μόνιμα στην παραπάνω διεύθυνση, είμαι άνεργος, δεν είμαι ασφαλισμένος σε κάποιον ασφαλιστικό φορέα και όταν ασφαλιστώ υποχρεούμαι να επιστρέψω το βιβλιάριο στη Διεύθυνση Υγείας της Νομαρχίας που εκδόθηκε».
5. Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης (μόνο αν έχετε οικογένεια με ή χωρίς παιδιά).
6. Πιστοποιητικό Οικονομικής Αδυναμίας.
Αυτό εκδίδεται από την Διεύθυνση Πρόνοιας της Νομαρχίας σας με την υποβολή:
α) Εκκαθαριστικού Σημειώματος της εφορίας ή Υπεύθυνη Δήλωση Ν.1599/86 ότι δεν υποβάλλετε φορολογική δήλωση, θεωρημένη από την εφορία και
β) Φωτοτυπία ταυτότητας.
 #41324  από nick1981
 Παρ Οκτ 08, 2010 10:17 pm
λοιπον georgia.akoy.
κ εγω ειχα το ιδιο θεμα....

εαν δεν εισαι 29 ετων (σημαντικο) μπορεις να βγαλεις βιβλιαριο απο το ικα κ θα ανανεωνεται ως τα 29 ετη σου καθε 6μηνο.
θα βγαλεις πρωτα καρτα ανεργιας εαν δεν εχεις ηδη!!!!κ θα σου δωσουν καποιο χαρτι απο τον οαεδ θα το πας στο μητρωο (νομιζω) του ικα κ θα σου ανανεωσουν το βιβλιαριο για 6 μηνες!!!!!!!κ εγω μετα το στρατο ειχα το ιδιο θεμα κ για ενα χρονο το εκανα ετσι.
γινεται σιγουρα!!!!
υπαρχει κ προγραμμα για μετα τα 29 αλλα δεν ξερω τι ακριβως ειναι!!!!!!!!!
 #41325  από nick1981
 Παρ Οκτ 08, 2010 10:23 pm
κ η προνοια σου βγαζει βιβλιαριο αλλα εχει τρεξιμο ποιο πολλα δικαιολογητικα κ για να βγει θελει πανω απο μηνα!!!!!!!!!!!!!!!!!!
περσι που δουλευα σε σχολειο αλλα δεν ειχα συμπληρωσει τα ενσημα ακομη δεν μπορουσα να εχω το βιβλιαριο απο τον οαεδ αφου εργαζομουν κ η προνοια ηθελε ενα μηνα για να περασει απο επιτροπη.

ΑΑΑΑΑ ΓΙνΕΤΑΙ Κ ΤΟ ΑΛΛΟ.
Το εκανα για την πιο πανω περιπτωση που δουλευα.αφου ελειξε το βιβλιαριο κ δεν ειχα ασφαλεια βεβαια δουλευα.... πηγα σε νευρολογο του ικα κ στις πρωτες σελιδες εγραψε την παθηση κ επομενως ειχα καλυψη για οτι αφορουσε τη σκπ....μονο...
βεβαια κανεις δεν το κοιτουσε κ το χερι μου που εσπασα κ σε οπρθοπεδικο που πηγα ολα ηταν οκ.

ΜΕ ΛΙΓΗ ΦΩΝΗ ΟΛΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΤΑΞΗ.
 #41352  από maestro
 Σάβ Οκτ 09, 2010 4:49 pm
nick1981 έγραψε: πηγα σε νευρολογο του ικα κ στις πρωτες σελιδες εγραψε την παθηση κ επομενως ειχα καλυψη για οτι αφορουσε τη σκπ....μονο...
βεβαια κανεις δεν το κοιτουσε....
κι εγω το ειχα κανει αυτο, πριν καποια χρονια