• betaferon

• Αγωγές ιντερφερόνης (Interferon beta-1a) όπως PLEGRIDY, AVONEX, REBIF, BETAFERON, EXTAVIA κτλ.
Αγωγές ιντερφερόνης (Interferon beta-1a) όπως PLEGRIDY, AVONEX, REBIF, BETAFERON, EXTAVIA κτλ.
 #4033  από manos81
 Παρ Μάιος 15, 2009 9:16 am
ta ida skoura pali apopse.....otan leme skoura skoura....oute mia evdomada pou den exw stamatisei tin kortizoni kai eno to soma mou prospathei na ksanavrei tous rithmous tou..kanw xtes to vradi to betaferon mou kai auto htan....kata tis 3 to proi mporei na parakalaga na me litrosei o theos. 3 antipiretika ipia ti nixta. ekega olokliros.den mporousa na sikothw na paw stin toualeta apo tin spastikotita kai tin adinamia....ekega kai den mou pernage....ekana skepseis apesiodokses ma poli apesiodokses...exw kai aurio ti vaftisi.... ola mazi.. to apotelesma...kata tis 6 arxisa kai pagona.... o piretos eixe pesei ala i idea mou oti den tha mporw na sikothw apo to krevati ypirxe.....diathesi miden... kai apofasisa na sikothw...ola htan mia xara...eime pio kala apo xtes...

ax kai tha tin trelanw ti ginekoula mou mauta pou tis kanw
 #4034  από butterfly-
 Παρ Μάιος 15, 2009 9:26 am
Κουράγιο βρε Μάνο. Είναι μέχρι να ξανασυνηθίσει ο οργανισμός σου.
ισως είναι καλύτερα να παίρνεις το αντιπυρετικό κανένα μισάωρο πριν την ένεση.

Το χειρότερο που έπαθα με το betaferon ήταν όταν ένα βράδυ ξύπνησα
και ένιωθα η μια πλευρά μου απο κεφάλι μέχρι πόδια να καίγεται, και η άλλη να κρυώνει
και να νιώθω ρίγη. Απίστευτη και αξέχαστη αίσθηση.

Μάνο μή σε παίρνει απο κάτω. Ολοι εμείς ξέρουμε καλά να αγωνιζόμαστε.
Οσο για τη γυναίκα σου... μην ανησυχείς. Είναι κοντά σου, όχι μόνο για τις καλές αλλά και για τις άσχημες στιγμές σου.

Να έχεις μια όμορφη μέρα.!
 #4039  από Maria77
 Παρ Μάιος 15, 2009 10:26 am
Ypomonh Mano... Oloi mas pername tis dyskoles stigmes mas omws meta apo autes erxontai kai kales! Mhn apogohteuesai, emeis edw se katalavainoume apolyta! Kalh sou mera :)
 #4041  από litsa
 Παρ Μάιος 15, 2009 10:45 am
Τι να πω Μάνο!!
εμένα ο γιατρός μου, μου είπε να ανεβάζω σιγά- σιγά το φάρμακο και ακόμα μετά από 5 μήνες είμαι στα 3/4 της ένεσης..

πήγα να την ανεβάσω αλλά οι τρελές παρενέργειες εκεί, κυρίως αισθάνομαι σαν να έφαγα το ξύλο της χρονιάς μου...
έχουν ανεβεί και οι τρανσαμινάσες...
Α! και παίρνω αντιφλεγμονώδη πρίν την ένεση - ι χαπάκι- και ένα ντεπόν πριν κοιμηθώ...
Οπότε σε καταλαβαίνουμε απόλυτα..

Πάρε για αρχή αρκετό ντεπόν ώστε να μην έχεις πολλά παρατράγουδα...
 #4045  από manos81
 Παρ Μάιος 15, 2009 11:08 am
to thema htan oti pira depon prin na tin kanw...ti na pw.autes oi transimines ti einai?>
 #4046  από butterfly-
 Παρ Μάιος 15, 2009 11:27 am
Οι τρανσαμινάσες είναι ηπατικά ένζυμα, τα οποία απελευθερώνονται στο αίμα όταν καταστρέφονται, όταν νεκρώνονται τα ηπατοκύτταρα. Aν οι τιμές τους είναι πολύ ανεβασμένες
(3-5 ) φορές πάνω από το κανονικό θα πρέπει η θεραπεία να διακοπεί άμεσα. Αυτός είναι και ο λόγος που στην ένερξη της θεραπείας κάνουμε εξετάσεις κάθε μήνα.
 #4047  από litsa
 Παρ Μάιος 15, 2009 11:48 am
εμένα ενα ντεπόν δεν μου κάνει τίποτα...
 #4049  από Maria77
 Παρ Μάιος 15, 2009 12:00 pm
Mano giati den pairneis kati pio dynato apo to depon? Epeidh emena to depon den mou kanei apolytws tipota. Egw prin thn interferonh epairna ena BRUFEN (symfwna me ton giatro mou) kai 5-6 wres meta akomh ena. Rwthse ton giatro sou gia kati pio dynato
 #4052  από elena
 Παρ Μάιος 15, 2009 12:19 pm
Υπομονή θέλει Μάνο,και σίγουρα όχι απαισιοδοξία!!!η απαισιοδοξία είναι για άλλους όχι για μας!!!
το πως θα δεχτεί ο οργανισμός το φάρμακο καμμιά φορά εξαρτάται και από την σωματική κατάσταση που μπορεί να βρίσκεται κάποιος..
πχ.χτες έκανα την avonex(ιντερφερόνη και αυτή)μισή ώρα πριν πήρα depon maximum ,σε 3 ώρες ακόμα ένα,και κατά της 3 το βράδυ ένα mesulid(κατάπια δηλ .την μισή φαρμακοβιομηχανία)αλλά
είχα κουραστεί πάρα πολύ όλη μέρα και συνέχισα την δουλειά μέχρι αργά το βράδυ.....οπότε όλη νύχτα έμεινα ξύπνια,ζήτημα να κοιμήθηκα 3 ώρες,από τους πόνους στο σώμα,και πυρετό ...άλλες φορές όμως όταν είμαι ξεκούραστη και ήρεμη όλα είναι μια χαρά!!!
Υπομονή ,ηρεμία,χαλάρωση, και όλα καλά θα πάνε!!!
 #4061  από mary_d_ath
 Παρ Μάιος 15, 2009 2:58 pm
Τα παθαίνω κι εγώ αυτά τώρα τελευταία με τη rebif...
Βέβαια ίσως είναι επειδή το έχω εξευτελίσει λίγο το θέμα, ξέχασα να την κάνω μια μέρα και αναγκάστηκα να αλλάξω όλο το πρόγραμμα για να μη χάσω τη δόση.
Μόλις την έκανα την επόμενη μέρα, πυρετός, πόνοι και να μην μπορώ να κοιμηθώ καθόλου...
Ευτυχώς κατά τις 4 αφού είχα ανοίξει όλα τα παράθυρα να μπαίνει οξυγόνο, τα κατάφερα! Επιτέλους κοιμήθηκα!
Βέβαια δεν πήρα depon, γιατί βαριόμουν να ψάχνω να δω που τα έχω :lol:
Α, ναι, είχα και τρελή φαγούρα...
Μπας και ήταν τίποτα το αλλεργικό; Σας έχει τύχει ποτέ;
Θα ρωτήσω τη γιατρό μου, γιατί τώρα τελευταία με χαλάει πολύ η rebif...