• Ο.Α.Ε.Δ. θέσεις εργασίας για Α.Μ.Ε.Α.

• Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #40432  από βικακι
 Τρί Σεπ 28, 2010 8:44 am
Παιδιά καλημέρα.
Γνωρίζει κάποιος τι γίνεται με τις θέσεις εργασίας στον Ο.Α.Ε.Δ.;
Πηγαίνεις κάθε μήνα για την κάρτα ανεργίας και σε ειδοποιούν αν υπάρχουν θέσεις για άτομα σαν εμάς; :text-thankyouyellow:
 #40434  από geor.gia
 Τρί Σεπ 28, 2010 8:53 am
Βικακι μου καλημερα σου :greetings-waveyellow:

κατα τη γνωμη μου εξαρταται απο τον κατα τοπους οαεδ και κυριως απο το αν γνωριζεις καποιο υπαλληλο να σε ενημερωνει για τη λεπτομερια που κανει τη διαφορα..... δυστυχως....

μακαρι να ηταν ολοι ενταξει και να μη διαλεγαν σε ποιον θα πουν για θεσεις και σε ποιον οχι....
 #40453  από maestro
 Τρί Σεπ 28, 2010 11:17 am
βικυ και οι υπολοιποι γνωστοι και φιλοι που τους ενδιαφερει το θεμα,
εγω ανεκαθεν βγαζω καρτα ανεργιας, οποτε δεν εργαζομαι.
Η καρτα αυτη, για την εκδοση της οποιας απαιτειτε εκκαθαριστικο εφοριας, ταυτοτητα, γνωματευση απο α' βαθμια υγειονομικη επιτροπη που στεγαζεται στο ΙΚΑ (2643/1998), το βιβλιαριο υγειας και δεν ξερω τι αλλο. Οταν γινεται η εγγραφη απο την/τον υπαλληλο, στον υπολογιστη για να εκδοθει η καρτα μας βαζουν σε πινακες ανεργων ΑΜΕΑ και αυτο σημειωνεται και στην καρτα επανω.
------------------------------------------------------------------------------
αυτη η καρτα ισχυει απεριοριστα μεχρι να παυσει καποιος ΑΜΕΑ να ειναι ανεργος.
ενα απο τα δικαιολογητικα για τις θεσεις ΑΜΕΑ εαν και οποτε υπαρξουν, ειναι και αυτη η καρτα ανεργιας.
 #40455  από geor.gia
 Τρί Σεπ 28, 2010 11:26 am
μαεστρο εισαι τυχερος μαλλον γιατι εδω τα πραγματα ειναι εντελως αλλιως.... οταν ρωτησα σχετικα στον οαεδ η υπαλληλος μου ειπε επι λεξη οτι εφοσον δεν εχω κινητικο προβλημα που θα εκανε αμεσως εμφανες το προβλημα μου καλο θα ειναι να μη μιλησω και να μη μπω σε λιστα αμεα γτ απλα ακομα και αν τους κανουν οι γνωσεις μου για μια δουλεια ισως να μη με προσλαβουν μονο για το λογο αυτο. και ας μη εχουν δει ποτε....

γιαυτο και εγραψα οτι εγραψα στο πρωτο ποστ. ελπιζω να μη δημιουργησα θεμα σε κανεναν
 #40461  από maestro
 Τρί Σεπ 28, 2010 11:51 am
Η υπαλληλος του ΟΑΕΔ, δεν ειναι αρμοδια να κρινει την κατασταση μας.
Αλλωστε τα συμπτωματα της ΣΚΠ, πολλες φορες δεν φαινονται.
Η αρμοδια α' βαθμια υγειονομικη επιτροπη του ΙΚΑ θα το κρινει αυτο και μαλιστα οχι παντα, πολλες φορες καποιοι απο μας πηγανε στη β' βαθμια υγειονομικη επιτροπη.
Το χαρτι που θα δωσουν απο την επιτροπη μετραει λοιπον.
Για να βγει το πιστοποιητικο αυτο, χρειαζεται γνωματευση απο Πανεπιστημιακο Νοσοκομειο, οπου να αναγραφεται η κατασταση του ασθενη*. Σε αυτη τη γνωματευση θα στηριχθουν κυριως οι γιατροι της επιτροπης για να εκδοσουν το Πιστοποιητικο συμφωνα με 2643/1998.

*Για το τι ακριβως πρεπει να αναφερει ρωτηστε στη γραμματεια της επιτροπης του ΙΚΑ.
 #40462  από geor.gia
 Τρί Σεπ 28, 2010 12:00 pm
maestro σαφως και δεν ειναι σε θεση να κρινει μια υπαλληλος!!!! δεν εννοουσα αυτο. απλα μετεφερα τα λογια που μου ειπε θελοντας να μου επισημανει το σκεπτικο των εργοδοτων της περιοχης εδω. δεν προσπαθησα να αντικρουσω τιποτα απο οσα λες. σε καμια περιπτωση. απλα ειμαι και εγω μπερδεμενη γτ μου εδωσε να καταλαβω οτι αφου ετσι δυσκολα να βρεις δουλεια φαντασουν μετα τι θα γινει (εννοωντας οτι οι θεσεις για αμεα ειναι σαφως λιγοτερες απο τις ηδη λιγες γενικες θεσεις εργασιας)
:)
 #40464  από maestro
 Τρί Σεπ 28, 2010 12:35 pm
το ποσοστο ειναι καθαρα τυπικο θεμα.
εχει εργοδοτες που δεν το βλεπουν ετσι.
τα ιδια λεγανε και σε μενα απτον ΟΑΕΔ.
πληροφοριες για ποσοστα και 2643/98, κυριως απο τη γραμματεια της επιτροπης στο ΙΚΑ καλυτερα.

Εχει θεσεις (στο δημοσιο και ιδιωτικο τομεα) που προκυρυσσονται μεσω ΟΑΕΔ μια φορα στα ποσα χρονια γινεται αυτο. Εκει στη μοριοδοτηση μετραει το ποσοστο φυσικα, ο χρονος ανεργιας και τα προσοντα(δε νομιζω να ξεχασα κατι). Φυσικα και δεν θα ερθει κανεις να εξετασει αυτους που κανουν τα χαρτια τους για τις θεσεις αυτες. Τα χαρτια μετρανε.
Φιλος του αδερφου μου, ειναι τυφλος, δεν ξερω ποσο ειναι το ποσοστο για αυτην την περιπτωση(πρεπει να αγγιζει το 100%), δουλευει στο δημο εδω και 10 χρονια περιπου σαν τηλεφωνητης ή αλλες φορες τον βαζουν σε θεσεις οπου δινει πληροφοριες στον κοσμο.