• Με την δουλεια τι γίνεται όταν διαγνωστεί η ms?

• Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #398  από litsa
 Παρ Οκτ 17, 2008 11:18 am
επειδή είμαι καινούρια και μόλις τελειώνει η αναρωτική του ενός μήνα που μου έδωσαν από το νοσοκομείο, νιώθω λίγο περίεργα που θα επιστρέψω στη δουλειά...
θα δουλεύω μάλλον τετράωρο από εξάωρο που ήμουν μέχρι τώρα. Εσείς πως το αντιμετωπισατε και κυρίως ο ιδιώτης εργοδότης??
ευχαριστώ για την συμπαράσταση εκ των προτέρων!!
 #400  από Μαρία
 Παρ Οκτ 17, 2008 11:40 am
Λίτσα καλημέρα,
Αν έχεις τη δυνατότητα να δουλεύεις λιγότερες ώρες σίγουρα είναι καλό, αυτό όμως που πρέπει να κάνεις είναι να μην έχεις πιέζεσαι πολύ. Εγώ συνέχισα να δουλεύω όπως πριν αλλά με λιγότερο άγχος.
Σχετικά με τον διευθυντή μου έδειξε αρκετή κατανόηση και μου είπε πως δεν πρέπει να ανησυχώ για την θέση μου στην εταιρεία.
Τώρα όμως που έθιξες το θέμα εργασίας θα ήθελα να ρωτήσω τη γνώμη σας για το εξής.
Αν θελήσω να αλλάξω δουλειά πρέπει να αναφέρω το θέμα της πάθησης στη συνέντευξη;
 #404  από butterfly-
 Παρ Οκτ 17, 2008 2:51 pm
Μαρία & Λίτσα
πιστεύω οτι η αλήθεια δεν έβλαψε κανένα.
Σίγουρα είναι καλό να γνωρίζει ο εργοδότης σου
από τί πάσχεις για να σε καταλαβαίνει τις μέρες που
ίσως δεν είσαι πολύ καλά. Από την άλλη όμως
επειδή υπάρχουν και πολλοί "ρατσιστές" , αλλά και πολλοί
που ίσως να φοβούνται λόγω άγνοιας για την ασθένεια
ίσως αυτό να αποτελέσει μειονέκτημα στη συνέντευξη.
Μάλλον θα πρέπει να ψυχολογίσεις αυτόν που έχεις απέναντί σου
και να κρίνεις ανάλογα.

Λίτσα, μένεις στη Ρόδο;;;
 #405  από litsa
 Παρ Οκτ 17, 2008 3:07 pm
ΝΑΙ Ρόδο μένω! εσύ! πες ότι είσαι από Ρόδο να πάμε για καφέ!!
 #418  από MARIA1
 Τρί Οκτ 21, 2008 10:45 am
καλημέρα σε όλους, καλως σας βρήκα.

Εγώ πάντως, δεν έχω πει κάτι σε κανένα στη δουλειά περί της ιδιαιτερότητάς μου.

Μου συνέβει το '99 και βρισκόμουν σε άλλη εταιρεία, η οποία αναγκαστικά το έμαθε, αφου έλειπα για 2 μήνες.
Στην αρχή ήταν όλοι ανεκτικοί (δεν έχω παράπονο), μετά, εφόσον ειδαν ότι έχω έρθει στους ρυθμους μου, άρχισε η πιέση και τα μεγάλα ωράρια.
Εφυγα και πήγα σε άλλη εταιρεία.
Και σε αυτή την εταιρεία που βρίσκομαι τώρα και 5 χρόνια,εργάζομαι σκληρά πάνω απο 8 ώρες την ημερα, κάτω απο ιδιαίτερες συνθήκες πίεσης και άγχους.

Η αλήθεια είναι ότι η ΣΚΠ είναι κάτι που προσπαθώ να αγνοήσω οτι μου συμβαίνει...
Μην με μαλώσετε πολύ, παρακαλώ..... :roll:
 #420  από manos81
 Τρί Οκτ 21, 2008 2:38 pm
KATARXIN KALOS ORISES
EINAI MERIKA PRAGMATA POU PREPEI NA PROSEXOUME AYTO EINAI O KANONAS GIA NA TA PAME KALITERA ME TO AMORE MAS POU EINAI H MS.POLES FORES YPERVALOUME OTAN ESTHANOMASTE KALA KIESY KIEGO KIOLOI PISTEVW.PROSPATHOUME NA TO KSEXASOUME OTI EXOUME MS.ELA OMOS POU MAS TO THIMIZEI MONO TOU TO PRAMA META TIS YPERVOLES...EXOUME YPOTROPES.DEN THA SE MALOSW GIATI KAPIOS POU EXEI MS KAI PALEYEI EINAI AKSIOZILEYTOS.KAPION POU SIKONEI TA XERIA AYTON THA MALONA .APLOS PREPEI NA VREIS TA ORIA SOU KAI NA TA RITHMISEIS.KIEGO APO TO 99(KAKI XRONIA) EXW MS KAI AKOMA TA PSAXNW TA ORIA MOU.AKOMA KANW KIEGO SAN NA MIN TREXEI TIPOTA...APLOS BLEPW TOUS ALOUS POU TO KANOUN KAI EINAI YGIESTATOI KAI TOUS AKOLOUTHW ASINIDITA..SE KOURASA E?AYTA APO MENA FILIKA MANOS
 #421  από MARIA1
 Τρί Οκτ 21, 2008 4:07 pm
Γεια σου και σένα Manos81,

μπορώ να πω ότι πριν την διάγνωση εργαζόμουν λιγότερο...
όπως λέει και η μητέρα μου, πήγαινω ανάποδα...

Ξέρεις Μάνο, αυτό που δεν αντέχω είναι να νομίζουν οι άλλοι ότι δεν μπορώ ή να νομίζω εγώ ότι ειμαι κάτι διαφορετικό και αξιοπρόσεκτο...

Οχι μόνο εργάζομαι υπερβολικά, αλλά και εκτος δουλειάς, κάνω πολλές εργασίες που επιφέρουν σωματικό κάματο.
Π.χ. το ΣΚ έβαψα το μισό σπίτι μας... :D ;)

Αντε να δούμε...

προσπαθώ να ειμαι οχι normal αλλά super girl...
ίσως ειναι και αντίδραση...τι να πω? :?
 #422  από litsa
 Τρί Οκτ 21, 2008 5:59 pm
γεια σου maria1 σου εύχομαι όλα να είναι καλά! νομίζω ότι το πόσο πρέπει να προσέχουμε θα το δείξει ο ευατός μας και θα μας το πει ο γιατρός μας.
τα τρελά ωράρια τα πέρασα και εγώ!
εγώ σήμερα επέστρεψα από την δουλειά πτώμα, ακόμα νιώθω χάλια.. πήγα πρώτη μέρα χθες για λίγο και σήμερα ενώ έπρεπε να φύγω στο 4ωρο΄, έφυγα 7ωρο γιατί είχα πελάτη.. μάλλον εμένα η κυρία ms με χτύπησε στην κούραση...
τι να πω? μόλις προσπαθώ να βρώ τα όρια μου, και να φανταστείτε ότι κάποτε δούλευα απίστευτες ώρες και έκανα διαφορετικά πράγματα: σπίτι, παιδιά, δουλειά, ανοιχτό πανεπιστήμιο...

άντε να ξαπλώσω λίγο γιατί νομίζω ότι θα πέσω κάτω..!
 #423  από manos81
 Τετ Οκτ 22, 2008 8:04 am
prosfata metakomisa kai doulevan oi goneis mou kai mi thelontas na tous valw se agkaria na mou kouvalisoun ta pragmatata anelava monos me ti gineka mou.htan yperprospathia apo to meros mou giati h gineka mou einai mia stalitsa kai prospathousa kai gia tous 2.apotelesma manos - ms 0-1 meta ti metakomisi etrexa gia kortizones sto nosokomeio.
pantos an vafeis kala tha se parw na moy bapseis kai to diko mou spiti an xriastw super girl :P :P