• Ψυχολογία

• Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #3838  από Dhmhtrhs
 Τρί Μάιος 12, 2009 11:00 am
Καλημερα, εισαι τοσο παλια όσο περιπου κι εγω.Κι εγω εκανα δυο παιδια το 94 και 98 δεν εκανα θεραπεια μεχρι το 2007 γιατι δεν ειχα εντονα προβληματα τωρα ειμαι με tysabri κανω φυσιοθεραπεις το σαββατοκυριακο εκανα και 2 μπανια στη θαλασσα.Ας ειμαστε πραγματι αισιοδοξοι, υπαρχουν σιγουρα και χειροτερα, για τα καλυτερα ας τα βλεπουμε και να τα ζουμε.Φιλακια!
 #3867  από Γιούλη Κ.
 Τρί Μάιος 12, 2009 5:56 pm
Καλησπέρα σε όλους :lol: Τι να πω; Βλέπω πως είμαστε αρκετοί και γίνονται και συναντήσεις ε; Λοιπόν αφού έχω περάσει αρκετά, όπως διαβάσατε, ξέρετε που έχω καταλήξει; Εξ ου και ο τίτλος του θέματος "ψυχολογία". Εκτός από τα σωματικά συμπτώματα, που ούτως ή άλλως υπάρχουν, μεγάλο, τεράστιο ρόλο παίζει η ψυχολογία. Αν έχω καταφέρει μέχρι τώρα να στέκομαι όρθια είναι γιατί δεν έχω αφήσει ούτε στιγμή την ΣΚΠ να με βάλει κάτω αυτή :!: την έχω βάλει εγώ κάτω :lol: Και μη φανταστείτε πως είμαι η super, όχι. Έχω τις καλές και τις κακές στιγμές :( απλά κάνω όσα πρέπει από ιατρικής πλευράς και κάθε φορά που πάει να με πάρει από κάτω... κοιτάζω γύρω μου, την οικογένειά μου και παίρνω δύναμη :lol: Εσείς το πιστεύετε αυτό; Πιστεύετε στη δύναμη της θέλησης; Και φυσικά, επαναλαμβάνω, πως υπάρχουν κι άσχημες στιγμές :cry: πολύ άσχημες στιγμές
:cry: Θα με πετύχετε και σ' αυτές :oops: αλλά νομίζω πως θα με καταλάβετε :lol: Χαίρομαι που βρέθηκα εδώ :P γεγονός τελείως τυχαίο, αλλά πολύ ευχάριστο!!! Χάρηκα πραγματικά πολύ που σας συνάντησα :lol: Καλό βράδυ να έχετε :roll:
 #3868  από Maria77
 Τρί Μάιος 12, 2009 6:57 pm
Kalwsorises Γιούλη! Xairomaste poly pou se exoume sthn parea mas! (me thn kalh enoia fysika ;) )
 #3870  από LL--MM
 Τρί Μάιος 12, 2009 7:58 pm
Βρε καλωστην! Να μη νοιώθω ένοχη όταν αραδιαζω κι εγω κατεβατά! Παντως ο καθένας βρίσκει το δικό του πρσωπικο τρόπο να εκφράσει τη δική του καλή ψυχολογία! :P Να είσαι παντα καλά! :oops: :D
 #3871  από Lena
 Τρί Μάιος 12, 2009 8:09 pm
"ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΕΣ" ΓΙΟΥΛΗ! ΔΙΝΕΙΣ ΚΟΥΡΑΓΙΙΟ ΣΕ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΠΙΟ ΝΕΟΥΣ ΣΤΝ ΑΣΘΕΝΕΙΑ. ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΥ ΚΑΤΑΒΑΛΕΙΣ! ΕΥΧΟΜΑΙ ΟΙ ΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΝΙΩΘΕΙΣ ΚΑΛΑ ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΛΟΕΝΑ ΚΑ ΠΙΟ ΠΟΛΛΕΣ!
 #3929  από Γιούλη Κ.
 Τετ Μάιος 13, 2009 5:27 pm
Καλό απόγευμα :lol: Έπιασαν ζέστες κι αυτό δε μ' αρέσει καθόλου :cry: επίσης έκλεισαν τα σχολεία και τα παιδιά πήραν το πρόγραμμα των εξετάσεων. Από όταν έφτασε ο μεγάλος μου στην α' γυμνασίου και ξεκίνησαν τα διαγωνίσματα, πάντα τέτοια εποχή, οι ζέστες φούντωναν, αλλά εγώ βράχος ;) Ξεκινούσαν πάντα με τη ζέστη τα πρώτα δείγματα μιας ώσης :cry: αλλά δε σκεφτόμουν, ούτε κατά διάνοια, να μπω στην κλινική για κορτιζόνη :( Πάντα έλεγα και συνεχίζω να το πιστεύω, πως τίποτα δε θα έπρεπε να ταράξει την ηρεμία του παιδιού. Φέτος έφτασε και ο μικρός στο γυμνάσιο :P οπότε η απόφαση ήταν δεδομένη εις διπλούν :!: όλως περιέργως όμως φέτος τα πρώτα σημάδια εμφανίστηκαν την πρωτομαγιά, οπότε όταν οι άλλοι έπιαναν το Μάη, εγώ έμπαινα στην κλινική για κορτιζόνη :cry: Οπότε τώρα είμαι ντοπαρισμένη κι ελπίζω να με κρατήσει :?: Το σίγουρο είναι πως τώρα, άμεσα, με τα παιδιά να δίνουν εξετάσεις, δεν υπάρχει περίπτωση... Βέβαια ούτε η γιατρός, ούτε ο φυσικοθεραπευτής, ούτε ο άντρας μου συμφωνούν μ' αυτή τη σκέψη μου :cry: Μόνο οι μανούλες με καταλαβαίνουν :lol: Εσείς; Και μια ακόμα σκέψη με τρελλαίνει, όταν σκέφτομαι την κλινική :oops: Παιδιά δεν έχω καλές φλέβες :oops: και για να μου βρουν... δε θέλω ούτε να το σκέφτομαι :cry: Όλα είναι μια ιδέα :!: :?: Ελπίζω κι εύχομαι να αντέξω. Θα δείξει. 'Ετσι είπα να σας τα πω :!: Σας τα έπρηξα; Sorry :oops:
 #3937  από theoni
 Τετ Μάιος 13, 2009 6:54 pm
Γόύλη μου, σε καμία περίπτωση δεν μας τα έπρηξες!!! :) Πιστεύω ότι δεν πρέπει να αποφεύγεις τις κορτιζόνες αν σου είναι απαράιτητες..Έχεις παιδιά που σύντομα θα είναι στην εφηβεία και θα σε χρειάζονται για πολλάααα χρόνια ακόμη στο πλάι τους. Αλλά εκτός από αυτό, το πιό σημαντικό είναι να είσαι καλά και όχι μόνο να δείχνεις καλά, για τον ευατό σου!!!!Γι αυτό αν χρειαστεί να μπεις για κορτιζονούλα θα σφίξεις τα δόντια και θα το κάνεις.. ;)
 #3971  από ΜΙΜΙΚΑ
 Τετ Μάιος 13, 2009 11:49 pm
Συμφωνώ με τη Θεώνη (και όσο για τις φλέβες σου, υποθέτω ότι δεν θα είναι πολύ "βολικές" για τους νοσηλευτές, αλλά δουλειά τους είναι να τις βρουν :evil: χωρίς να σε κάνουν σουρωτήρι).
 #3983  από Γιούλη Κ.
 Πέμ Μάιος 14, 2009 6:42 am
Αχ βρε κορίτσια :lol: Για το σουρωτήρι Μιμίκα... τι να πω... δουλειά τους είναι, αλλά ή εγώ είμαι τόσο προβληματική :oops: ή αυτοί δεν ξέρουν καλά τη δουλειά τους :evil: Κι όσο για τις εξετάσεις theoni πραγματικά πιστεύω πως τίποτα δεν πρέπει να τους ταράξει την ηρεμία τους :roll: Η κορτιζόνη μπορεί να περιμένει... άλλωστε δεν έχω πέσει ποτέ στα πατώματα :roll: Καλημέρα σε μια καινούρια μέρα :P