• ΓΙΑ ΟΣΕΣ ΕΓΙΝΑΝ ΜΗΤΕΡΕΣ

• Ερωτήσεις και συζητήσεις για γυναικολογικά και ανδρολογικά θέματα και την πολλαπλή σκλήρυνση.
Ερωτήσεις και συζητήσεις για γυναικολογικά και ανδρολογικά θέματα και την πολλαπλή σκλήρυνση.
 #3861  από Lena
 Τρί Μάιος 12, 2009 2:45 pm
ΝΤΙΝΑ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΗΞΕΣ ΜΕ 2ΘΗΣ ΠΡΟΙΟΥΣΑ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΔΙΑΓΝΩΣΤΗΚΕΣ ΕΓΚΑΙΡΑ. ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΥΠΟΨΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΠΟΙΑ ΕΠΙΣΟΔΕΙΑ ΠΟΛΥ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΜΑΣ. ΠΕΡΑΝ ΑΠ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΟΛΟΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΓΝΩΣΗ(ΕΔΩ ΕΝΝΟΩ ΠΕΡΑ ΤΗΣ ΚΟΡΤΙΖΟΝΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑ). ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΣΥΖΥΤΗΣΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΤΡΟ ΑΝ ΕΧΕΙ ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΣΙΑ. ΑΠΛΑ ΑΠ ΟΣΑ ΔΙΑΒΑΣΑ ΛΕΓΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΜΕ ΥΠΟΤΡΟΠΟΙΑΖΟΥΣΑ ΘΑ ΚΑΤΑΛΗΞΟΥΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 10-15 ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΚΑΤΑΛΗΞΟΥΝ ΣΤΗΝ 2ΘΗΣ ΠΡΟΙΟΥΣΑ. ΤΩΡΑ ΠΟΙΟΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ. ΤΩΡΑ ΦΥΣΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΝΕΝΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ.ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ.
 #3889  από ΜΙΜΙΚΑ
 Τετ Μάιος 13, 2009 1:33 am
Δεν είναι μεγάλο το ποσοστό των συνασθενών στους οποίους αλλάζει μορφή η νόσος.
Εγώ -παρ'ότι άρχισα rebif αμέσως μετά τη διάγνωση- 5 χρόνια μετά και χωρίς να έχει διαποπεί η θεραπεία, "γύρισα" σε δευτεροπαθή προϊούσα (εκ του αποτελέσματος κρίθηκε ότι η rebif δεν με "κράτησε").
Είναι και θέμα τύχης.
 #3897  από Lena
 Τετ Μάιος 13, 2009 10:04 am
ΜΙΜΙΚΑ ΜΟΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕΣ! ΜΑ ΚΑΙ ΣΥ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΑΣΕΙΣ ΚΑΘΕ ΕΛΠΙΔΑ. ΚΑΠΟΤΕ ΚΑΤΑΚΛΥΣΜΟ ΦΕΡΝΟΜΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ. Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΥΠΟΣΧΕΤΑΙ ΤΟΣΑ ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΝΕ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΛΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΘΑ ΒΟΗΘΑΕΙ. ΑΦΟΥ ΜΑΣ ΤΟ ΕΙΠΑΝ ΑΡΧΗΣ ΕΞΑΡΧΗΣ ΚΑΛΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ!!!
 #3907  από Ντινα
 Τετ Μάιος 13, 2009 12:46 pm
MIMIKA ΛΕΣ ΟΤΙ ΤΟ REBIF ΔΕΝ ΣΕ ΚΡΑΤΗΣΕ. ΦΑΙΝΟΤΑΝ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΜΑΓΝΗΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΗ ΜΕ ΠΟΙΟ ΠΟΛΛΕΣ ΕΣΤΙΕΣ ? ΔΗΛΑΔΗ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΧΕΣ ΑΛΛΑΞΕΙ ΦΑΡΜΑΚΟ Η ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΝΟΗΜΑ?
 #3915  από litsa
 Τετ Μάιος 13, 2009 2:26 pm
και εγώ αναρωτιέμαι.. τι δεν πηγε καλά και μετά από 5 χρόνια είχες ξανά βλάβες...
θα ρωτήσω και τον γιατρό που θα πάω...
 #3916  από Lena
 Τετ Μάιος 13, 2009 2:37 pm
ΛΙΤΣΑΚΗ ΠΟΤΕ ΗΑ ΠΑΣ ΣΤΟΝ ΚΟΥΤΛΑ? Η ΓΙΑ ΑΛΛΟ ΓΙΑΤΡΟ ΜΙΛΑΣ?
 #3920  από Maria77
 Τετ Μάιος 13, 2009 4:22 pm
Isws telika na einai auto pou leei kai h Mimika...thema tyxhs gia to ean tha allaksei morfh h astheneia mas. Isws apo thn allh twra pou yparxoun perissoteres therapeies apoti prin apo merika xronia h katastash na einai kalyterh. Kai emena sthn teleutaia magnhtikh mou emfanisthkan arketes nees esties :cry: gegonos pou apodeiknyei pws to avonex den me prostateue idiaitera, giauto kai allasw therapeia.
Epishs hthela anaferw oti meta apo mia gena, ginetai sthn asthenh mhtera mia prolhptikh therapeia gia na mhn ths symvei kapoio epeisodio epeidh einai megalyteres oi pithanothtes na ths symvei kati.(auta symfwna me enhmerwsh pou mou ekane o giatros mou)
 #3923  από maraki12
 Τετ Μάιος 13, 2009 5:01 pm
Maria77 τι προληπτική θεραπεία είναι αυτή που λες για τις λεχωνες?
Σου είπε λεπτομέρειες ο γιατρος? Γιατι εμένα δε μου είπε για κάτι διαφορετικό απο τις γνωστες ιντερφερόνες...
 #3927  από Lena
 Τετ Μάιος 13, 2009 5:13 pm
Μαρια μου σ ευχαριστουμε!
Αν μας χρωστα ο Θερος πρωτα να γινουμε μητεςρες θα γινουμε και γιαυτο ας ειναι ο Θεος βοηθος!!
 #3934  από ΜΙΜΙΚΑ
 Τετ Μάιος 13, 2009 6:30 pm
Ντίνα και Λίτσα, σχετικά με τις ερωτήσεις σας απαντώ: To παράδοξο είναι ότι οι εστίες που είχα από τις πρώτες μαγνητικές που έκανα μέχρι και τις τελευταίες πριν 1 μήνα είναι ακριβώς οι ίδιες (8,5 χρόνια) και παρ'όλα αυτά η κλινική μου εικόνα δεν συνάδει (είμαι πολύ χειρότερα από την εικόνα που παρουσιάζουν οι μαγνητικές - σαν να είναι άλλου ασθενούς) και είμαι τώρα και στη δευτεροπαθώς προϊούσα μορφή.
Ο Θεός βοηθός ;)