• Αντικαταθλιπτικα?

• Αγωγές ιντερφερόνης (Interferon beta-1a) όπως PLEGRIDY, AVONEX, REBIF, BETAFERON, EXTAVIA κτλ.
Αγωγές ιντερφερόνης (Interferon beta-1a) όπως PLEGRIDY, AVONEX, REBIF, BETAFERON, EXTAVIA κτλ.
 #37367  από kiriakidouchr
 Τετ Σεπ 01, 2010 4:53 pm
Γεια σας καλα μου :banana-stoner: Εγω ειμαι παλι με καινουργια νεα :banana-stoner:
Ετυχε σημερα να μιλησω με μια παρα πολυ καλη νευρολογο η οποια μου εξηγησε για πιο λογο θα μπορουσε κατα ενα μερος να εχω αυτες τις ζαλαδες με αποδειξεις παντα.
Βεβαια δν συζηταω οτι απορριπτω το θεμα ΧΕΝΦΑ απλα επειδη καταλειξαμε οτι λιγο τα προβληματα μου, λιγο οι ενεσεις rebif σου προκαλουν ενα ειδος καταθλιψης, ενα συμπτωμα της καταθλιψης μαζι με καποια αλλα συμπτωματα ειναι και η συγκεκριμενη ζαλαδα που της ανεφερα.
Με εξετασε και δν βρηκε ηχνος νευρολογικης δυσλειτουργιας και μου προτεινε για ενα χρονο να παρω αντικαταθληπτικα για να ηρεμησω.
Υπαρχει καποιος σε ηδη τετοια κατασταση να μου πει αν πραγματι εχει αποτελεσμα,
καποια συμβουλη η οτιδηποτε εχει τη καλοσυνη να μου πει?????? :pray:
:text-thankyoublue:
 #37375  από Ευτυχία
 Τετ Σεπ 01, 2010 6:37 pm
χωρίς να είμαι ειδικός.... κ με κάθε επιφύλαξη......θα σου έλεγα να αποφύγεις τ'αντικαταθλιπτικά -γενικώς τα "ψυχότροπα" ετσι τα λεω εγω.. θα μου πεις κ οι ιντερφερόνες..τι μας κάνουν? μας γ%&Ρ&@@!~__( ε.. γενικώς
πριν λιγο καιρό σε συζήτηση που ειχα με το γιατρό μου κ ενω προσπαθούσα :? να τον πείσω -καλα τωρα- οτι οι παρενεργειες της αβονεξ με εχουν τσακισει κ θελω να τη κοψω... μου βγαζει μια ωραιοτατη "καρτα" atarax κ μου λεει θα πινεις τη μερα που κανεις την ενεση κ την επομενη
τι λε ρε :shock: :? δε μου φτάνουν ολα τα υπόλοιπα...δεν εγινα ψυχακιας σε αλλες συνθηκες θα γινω με αυτούς?? ε !ποτε ! δεν ηπια ουτε 1 ! σε πληροφορω λοιπον οτι για καποιο περιεργο λογο οι παρενεργειες εχουν γινει πολυ mild , εχουν σχεδον σταματησει ..placebo πεστο, πείσμα πεστο..δε ξερω
βρισκω "διεξόδους" σε αλλα πραγματα που ξυπνανε ευχαριστα τον εγκέφαλο μου - οπως τσαγάκι περίεργο κ ξεχωριστό απο εδω http://www.tsai.gr/?gclid=CLnRjfTH5qMCFUQq3wod0hwgOw που το μοιράζομαι με μια καλη παρέα
νομίζω οι λύσεις καμια φορα ειναι τοσο απλες που ουτε καν τις φανταζόμαστε..
ό,τι κ να αποφασίσεις να κάνεις σου ευχομαι να εισαι καλα :)
 #37380  από Π.Μ79
 Τετ Σεπ 01, 2010 7:09 pm
Γιατρέ, το μάτι μου μετά από τόσους μήνες και άπειρες σταγόνες, παραμένει θολό.
Δεν βρίσκω τίποτα, προτείνω να δεις ψυχολόγο γιατί είναι ψυχολογικό το πρόβλημά σου.

Τάδε έφη ο πανίβλακας 4ος οφθαλμίατρος στη σειρά που επισκέφτηκα.

Δεν αμφιβάλλω, ότι πολλοί συμπάσχοντες, ενδέχεται να περάσουν μία περίοδο κατάθλιψης.
Δεν αμφιβάλλω, ότι η ασθένεια από μόνη της είναι ένα σοκ στον καθένα μας.

Όμως καλή μου, με θεία ψυχίατρο στο Δαφνί 28 χρόνια, κανένας νευρολόγος δε θα έπρεπε να προτείνουν κάτι τέτοιο, εκτός και αν κάνουν ΤΑ ΠΑΝΤΑ και το μόνο που μένει είναι αυτό.

Επειδή λοιπόν, ποτέ δεν κάνουν τα πάντα, δες το λίγο καλύτερα πριν ξεκινήσεις αυτή τη φαρμακευτική αγωγή.
 #37384  από Giota
 Τετ Σεπ 01, 2010 8:31 pm
εγω τα αρχισα κ ειμαι πολυ καλυτερα απο πριν 6 μηνεσ τα παιρνω κ δεν με εχουν επηρεασει πουθενα.
 #37399  από kiriakidouchr
 Τετ Σεπ 01, 2010 11:12 pm
sou έγραψε:Και αυτό το είδος κατάθλιψης από τι το έπαθες;

Eχω αρκετα προβληματα γενικοτερα για κακια μου τυχη αλλα ΠΟΤΕ ΤΩΝ ΠΟΤΩΝ δν ειχα τετοια θεματα και συμπτωματα ουτε και οταν εμαθα για τη σκπ.
Ημουν παντα ψυχολογος του εαυτου μου απο μικρη.Αυτο το χαλι ομως να ζαλιζομαι,να φοβαμαι το πραγματικο στα καλα καθουμενα,βρε παιδια μου μιλαμε για κρισεις πανικου ειλικρινα,δν το εχω ξαναζησει.
Μαγνητικες που εκανα φετος κατοπιν ενος χρονου που διαγνωστηκα ηταν σε πολυ καλη κατασταση και δν δικαιολογουν τη κατασταση μου!
Δλδ αν καταλαβα καλα οι περισσοτεροι που εχουν καταφυγει σε αντικαταθλιπτικα ειχαν ασχημα ξεμπερδεματα?
Αρχιζω και φοβαμαι :(
 #37402  από kiriakidouchr
 Τετ Σεπ 01, 2010 11:16 pm
Giota έγραψε:εγω τα αρχισα κ ειμαι πολυ καλυτερα απο πριν 6 μηνεσ τα παιρνω κ δεν με εχουν επηρεασει πουθενα.
Γιώτα μου αν επιτρέπεται τι ειδους συμπτώματα ειχες πριν ξεκινήσεις τη θεραπεια αυτη κ τι αλλαγες εχεις παρατηρήσει?
Κάνεις και εσύ rebif22 σαν εμένα διοτι μου ανέφερε η νευρολόγος πως παιζει μεγάλο ρόλο εφόσον κύρια παρενέργεια ειναι η κατάθλιψη :obscene-hanged:
 #37408  από efi
 Τετ Σεπ 01, 2010 11:56 pm
kiriakidouchr έγραψε:Γεια σας καλα μου :banana-stoner: Εγω ειμαι παλι με καινουργια νεα :banana-stoner:
Ετυχε σημερα να μιλησω με μια παρα πολυ καλη νευρολογο η οποια μου εξηγησε για πιο λογο θα μπορουσε κατα ενα μερος να εχω αυτες τις ζαλαδες με αποδειξεις παντα.
Βεβαια δν συζηταω οτι απορριπτω το θεμα ΧΕΝΦΑ απλα επειδη καταλειξαμε οτι λιγο τα προβληματα μου, λιγο οι ενεσεις rebif σου προκαλουν ενα ειδος καταθλιψης, ενα συμπτωμα της καταθλιψης μαζι με καποια αλλα συμπτωματα ειναι και η συγκεκριμενη ζαλαδα που της ανεφερα.
Με εξετασε και δν βρηκε ηχνος νευρολογικης δυσλειτουργιας και μου προτεινε για ενα χρονο να παρω αντικαταθληπτικα για να ηρεμησω.
Υπαρχει καποιος σε ηδη τετοια κατασταση να μου πει αν πραγματι εχει αποτελεσμα,
καποια συμβουλη η οτιδηποτε εχει τη καλοσυνη να μου πει?????? :pray:
:text-thankyoublue:
basika kai egw me rebif eimai kai me zoloft....ligo to anxos ths skp ligo twn farmakwn ligo apo ena sok(xamou enos dikou antrwpou)ligo apo th noso...gt de paizei na mh pathei kapoios pou exei skp syptwmata katathlipsis....k egw kata hmoun...elega me tpt....tha to polemhsw monh...alla....de ginete...koita epeidh tha kaneis mia therapeia me antikatathliptika de shmainei oti tha ta pairneis mia zwh...egw sto 9 mhno eimai kai ta kobw siga siga....kai egw etsi eniwtha oti kai kala zalizomai....oti de blepw...kai xilies 2 blakeies....kai an to kaloskefteis...parta kalytera na exeis hsyxo to kefalaki sou mh me to anxos sou bgalei kanena neo syptwma h nosos...filia na eisai panta kala....kai m fobasai...
 #37411  από Neutralis
 Πέμ Σεπ 02, 2010 12:11 am
Φίλη kiriakidouchr αυτά που σου είπε εμένα δε μου βγάζουν νόημα. Δηλαδή τί; Έπαθες κατάθλιψη χωρίς να το ξέρεις; Και έπειτα, πώς συνδέεται η κατάθλιψη με τη ζάλη; Η κατάθλιψη στην περίπτωσή μας δεν είναι μόνο δευτεροπαθής (έχω κατάθλιψη γιατί έχω σκλήρυνση και στενοχωριέμαι κλπ.) αλλά και πρωτοπαθής (έχω κατάθλιψη γιατί τα κυτταράκια του εγκεφάλου μου που συνδέονται με το συναίσθημα οξειδώνονται, δε λειτουργούν καλά και εγώ τα βλέπω όλα χάλια). Η ζάλη, εν προκειμένω, μόνο πρωτοπαθής μου φαίνεται.

Σε λίγο θα μας λένε πως έχουμε και έλκος.
 #37501  από kiriakidouchr
 Πέμ Σεπ 02, 2010 3:50 pm
Καλησπερα σε ολους σας!!!!!!!!!!!!!!!!! :greetings-clappingyellow:
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος kiriakidouchr την Πέμ Σεπ 02, 2010 4:07 pm, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
 #37502  από kiriakidouchr
 Πέμ Σεπ 02, 2010 3:56 pm
Neutralis έγραψε:Φίλη kiriakidouchr αυτά που σου είπε εμένα δε μου βγάζουν νόημα. Δηλαδή τί; Έπαθες κατάθλιψη χωρίς να το ξέρεις; Και έπειτα, πώς συνδέεται η κατάθλιψη με τη ζάλη; Η κατάθλιψη στην περίπτωσή μας δεν είναι μόνο δευτεροπαθής (έχω κατάθλιψη γιατί έχω σκλήρυνση και στενοχωριέμαι κλπ.) αλλά και πρωτοπαθής (έχω κατάθλιψη γιατί τα κυτταράκια του εγκεφάλου μου που συνδέονται με το συναίσθημα οξειδώνονται, δε λειτουργούν καλά και εγώ τα βλέπω όλα χάλια). Η ζάλη, εν προκειμένω, μόνο πρωτοπαθής μου φαίνεται.

Σε λίγο θα μας λένε πως έχουμε και έλκος.
Αγαπητη μου Neuralis μου ανεφερε οτι εκτος του θεματος που εχς με τη ζωη μου που αν αρχισω δν θα σταματαω :teasing-neener: λοιπον ειναι και οι ενεσεις οι οποιες εχουν σας παρενεργεια την καταθλιψη :sad-roulette:
Τωρα πως?τι? μην με ρωτησεις δν το ξερω αυτο!
Κατοπιν ενος χρονου με επιασε στα καλα καθουμενα οπως ανεφερα και στο topic viewtopic.php?f=31&t=1416!
Κ παλι αναφερω οτι δν αμφιβαλς για τιποτα οσο αναφορα τη ΧΕΝΦΑ και εχω βαλει μπρος και γιαυτο.
Αυταααααααα :happy-partydance: