• ΜΙΑ ΑΠΟΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΚΠ

• Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #3337  από Lena
 Παρ Μάιος 01, 2009 3:54 pm
αυτο ειναι αληθεια. Εγω ΜΑΝΟ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΕΙΨΗ ΑΝΤΡΩΝ ΚΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΕΡΝΩ ΜΕ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΜΕΝΩ ΜΟΝΗ. ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΕΜΑ ΤΥΧΗΣ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ. 3 ΧΡΟΝΙΑ ΕΓΩ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΚΑΠΟΙΟΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΙΣΜΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΑΠΕΡΡΙΠΤΕ/ ΣΚΕΦΤΟΥ ΑΥΤΟΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΝΑ ΚΑΝΕ ΣΧΕΣΗ ΜΑΖΙ ΜΟΥ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΜΕΤΑ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΑΥΤΟ? ΘΑ ΕΚΟΒΕ ΚΑΘΕ ΕΠΑΦΗ ΜΑΖΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΦΙΛΙΚΗ. ΕΝΩ ΤΩΡΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΝΤΑΛΛΑΣΣΟΜΕ 5 ΜΕ 6 ΦΟΡΕΣ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΚΑΝΕΝΑ ΜΗΝΥΜΑ/ ΕΔΩ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ/
ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΚΟΠΕΛΑ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΠΕΡΔΕΜΕΝΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ. ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΣΑΣΤΕ ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΟΙ? ΙΣΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΗ ΓΙΑ ΣΧΕΣΗ? ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΡΝΑ ΔΥΣΚΟΛΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ?
 #3340  από Lena
 Παρ Μάιος 01, 2009 4:18 pm
ΛΛΜΜ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ ΝΑ ΣΤΕΛΟΥΜΕ ΑΝΑΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ ΕΤΣΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ. ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΝΑΣ ΜΙΚΡΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ ΚΑΤΑΛΗΓΕΙ ΣΕ ΚΑΡΟΤΣΙ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΜΙΚΡΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕΓΑΛΟΣ.ΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕΙΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΘΑΝΑΙ ΜΕΤΑ ΠΟΥ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ σιγουρα θα υπαρξει κ αλλη εξελιξη στα φαρμακα/
 #3342  από LL--MM
 Παρ Μάιος 01, 2009 4:25 pm
Δεν ανφερόμουν στη βαρύτητα της ασθένειας καθ' αυτή. Εξ άλλου, και μήν πηδήξετε όλοι γι αυτό που θα πώ, το δικαστήριο μιλάει για "την ασθένεια" γενικά, και όχι ειδικά για το γεγονός ότι η κοπέλα έμεινε στο καροτσάκι... Εξ άλλου, δες το πόστ του Antonio (Βρέ, βρέ, δε σας θυμίζει κάτι αυτό το όνομα;) που λέει ότι όντως καταλήουμε εκεί σπανιώτερα απ' όσο λέγεται. Εδώ όμως ΔΕΝ πρόκειται για φάρμακα, αλλά για τα έτερα ιμίσεα, που δεν περιμένουν να έρθει το καροτσακι για να την κάνουν γενικά, άσχετο άν η απουσία τους μας βαζει σε διάθεση τόσο κακή που ενδέχεται να αισθανόμαστε πιο ευάλλωτοι σε τέτοια θέματα...

Ας μην ξεχνάμε, ότι μόνο όσοι είναι θύματα ατυχημάτων βρίσκονται σε καροτσάκι από τη μια μερα στην άλλη. Τα όποια βοηθήματα, (μπαστούνι, Πί, και μέχρι τα πιο εξειδικευμένα ηλεκτρικά καθίσματα, κανένας δε θέλει να τα δεί μπροστά του μέχρι που γίνονται αναπόφευκτα... :(

Υ.Γ.1 Αν η κοπέλα ήταν υγειής, το διαζύγιο θα είχε βγεί πολύ γρηγορώτερα :twisted: :twisted: :twisted: Η αλήθεια είναι ότι ο νόμος έγινε το 1983: άν είχαν αρχίσει τα συμπτώματα... 26 1/2 μήνες πρίν, ήδη ο σύζυγος θα είχε αρχίσει ν' αποστασιοποιείται, όμως δε μπορούσε, με τον παλιό νόμο, να χωρίσει άν ήταν ο ίδιος υπαίτιος του χωρισμού (π.χ. αν είχε κάνει ήδη τη σχέση). Οπότε, με το νέο νόμο, η κατασταση ...ήρθε κι έδεσε :evil: .

Υ.Γ.2 Αν η ΔΙΑΓΝΩΣΗ έγινε το 1984 και αυτός την παράτησε το 1990 όταν κάθησε στο καροτσάκι, φανταστείτε πόσο άργησε η διάγνωση να γίνει... :x Και τι να κάνει και το δικαστήριο με μια τετραετή διάσταση :roll: :?: Αναφ.: Ν.1326/1983 και ο Ν.3232/2004 δεν υπηρχε βέβαια ακόμα... Αφού δεν μπορούσε ν'αρνηθεί το διαζύγιο όπως πρίν το 1983, δε μπορούσε να κάνει τίποτα. :arrow: :arrow: Αντιγραφές και νόμοι διάφοροι :arrow: Κοινωνικές Υπηρεσίες... :cry: :evil:

Επομένως: Μήν ...πυροβολείτε το δικαστή, (εκτός άν θέλει να διώξει όλους τους δικαστές ΑΜΕΑ από το σώμα...)
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος LL--MM την Σάβ Μάιος 02, 2009 6:55 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
 #3370  από Manos29
 Σάβ Μάιος 02, 2009 11:18 am
Λένα η LL-mm δεν νομίζω οτι ήθελε να μας τρομοκρατήση απλά να μας δείξη οτι στη ζωή υπάρχούν και ανθρώποι με πιο δύσκολες καταστασής απο τις δικές μας και πρέπει να τα βλέπουμε πιο θετικά τα πράγματα :) . Εγώ σ΄αυτό που αναφέρομαι είναι το κοινωνικό φαίνομενο τις σχέσεις πανω στην ms με βάση την δική μου περίπτωση, οσο για την ίδια την πάθηση πιστεύω σε μεγάλο βαθμό οτι σε λιγα χρόνια θα είναι ενα κακό όνειρο για όλους μας!!!!!
 #3372  από LL--MM
 Σάβ Μάιος 02, 2009 11:26 am
Ευχαριστώ, Μάνο :!: Η επίδειξη, όμως, της μεγαλύτερης δυσκολίας που περνούν οι άλλοι δεν ήταν τόσο ο σκοπός μου, όσο αυτή της αντίδρασης των "τρίτων" στην κατάσταση που αντιμετωπίζουμε. Να ξέρουμε ποιοί είναι δικοί μας και ποιοί όχι. Δικοί μας είναι αυτοί που μας στέκονται στις δύσκολες στιγμές. Ο νοών, νοήτω.-

Προσωπικά, μου προκαλει κατάθλιψη το να βλέπω τα μεγαλύτερα προβλήματα των άλλων. Το να βλέπω τα πράγματα θετικά είναι ο δρόμος που οδηγεί πιο σίγουρα στην απογοήτευση.... Mόνη ελπίδα :arrow: :arrow: βλέπε Αντιγραφή από Δρογραφή και νόμοι διάφοροι... (στις κοινωνικές υπηρεσίες, τελευταίο κομμάτι )

Υ.Γ. Αν θέλετε αποφάσεις διαζυγίων που αφορούν καρκίνους, δέκα φόρουμ να γεμίσει ο Στάθης, δε θα φτάνουν...
 #3737  από pinelopi
 Σάβ Μάιος 09, 2009 7:57 pm
gia polous ine poli efkolo otan kapios dikostous arostisi na tou girisoun tin plati adiaforontas gia ton anthropo tous!!!!! oli auti omos den skeftikan pote pos tha enstanthou afti otan i asthenia xtipisi ti diki tous porta opithipote asthenia!!!!!!! to exo antimetopisi distixos me ton patera mou ke pos tou ferthikan ke exo gini poli skliri me ligocixous anthropous!!!!!! :x :x
 #3738  από Manos29
 Σάβ Μάιος 09, 2009 8:15 pm
Pinelopi makari bebaia oloi na einai kala kai na mhn tous sumbei tipota to mono pou prepei einai na katanooun ta problhmata kai efoson den epireazonte apo to problima tou allou opos stin ms pathologika dhl den einai kati metadotiko px na proxoroun opos paliotera pou sthn sxesi tous den eixan kapio problhma ego aytis tis apopsis eimai giauto kai neuriasa....
 #3741  από pinelopi
 Σάβ Μάιος 09, 2009 11:35 pm
den thelo na arostisi kanenas ke to enoo auto!!! ala trelenome me tous diden igiis pou pistevoun oti pote den tha arostisoun!!! an kapios dikosou anthropos ixe aids pesmou ilikrina pos tha to antimetopizes????????sigoura tha sokarizosoun ke ine logiko!!!ti kanis omos se avti ti periptosi?
 #3747  από Manos29
 Κυρ Μάιος 10, 2009 11:06 am
S'auth thn periptosh an kai einai dyskolo na skeftis ti tha ekanes pantos to sigouro einai pos tha tis stekomoun se psixologiko epipedo kai as mhn hmoun mazi tis dhladh den tha tin ksexnousa koita kai h idia sigoura den tha zitouse apo emena kapia pragmata logiko pisteuo akougete!!
 #3748  από pinelopi
 Κυρ Μάιος 10, 2009 12:17 pm
ola sti zoi ine logika ke paraloga. tha spou po ego ti ekana giati mono gia ton eavto mou mporo na miliso arxika sokarizese meta enimerothika xero ti prepi na kano sti douliamou erxome sinexia antimetopi me teties katastasis den exo provlima den kolai tipote apli kanones igiinis xriazonte mono.xeris o asthenis katalaveni panta an ton fovase ke avto ine xirotero kalitera na tou pis oti den mporo na se voithiso para na katalaveni to fofo sou .gia oli avti ti katastasi vevea ftene kati anagefali giatri. etsi ke me ti skp kikloforoun anipostata pragmata me apotelesma poli anthropi na mpenoun sto perithorio.oxi den xriazonte mono cixologiki ipostirici xriazonte agapi ipostirici ikogenia oti olimas panta kata ti gnomi mou etsi :lol: :lol:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8