• Βρε παιδιά, μια γνώμη

• Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #36497  από vassia
 Πέμ Αύγ 19, 2010 3:36 pm
Καλησπέρα παιδιά. Χριάζομαι την γνώμη σας γιατι κάτι δεν πάει καλά μαζί μου ;)
Πρώτη εμφάνιση της ms και διάγνωση τον οκτώβρη του 2009 με μούδιασμα στο χέρι. Μετα από μαγνητικές, εξετάσεις κλπ ειπαμε το παρακολουθούμε χωρίς θεραπεία. Από τότε και μεχρί τον Μάιο όλα καλά. Τέλη Μαίου ένα εξαιρετικά ελαφρύ σύμπτωμα που στο Αιγινήτειο είπαν δεν κάνουμε τίποτα και από τη στιγμή που μπήκε το καλοκαίρι, με έχει ταράξει!!! Τέλη ιουνίου διπλωπία για μια εβδομάδα, πέρασε μόνη της. Ο γιατρός είπε δεν κάνουμε τίποτα. Φεύγω διακοπές και μέτα από 6-7 μέρες θόλωμα στο δεξί μάτι, πέρασε μόνο του σε 6 μέρες. Δεν πήρα τηλ τον γιατρό. Μετά από μια εβδομάδα αδυναμία στο αριστερό χέρι πέρασε μόνη της πριν 4 μέρες και σήμερα
ξανά νιώθω το δεξί μου μάτι ''κάπως''. Στο νευρολογικό του Αιγινήτιου δεν το σηκώνουν και έχω αρχίσει να αγχόνομαι έντονα. Τι συμβαίνει τώρα, έτσι θα με πηγαίνει από εδώ και στο εξής? Κάθε 15 μέρες θα έχουμε μια ελαφριά ώση? Τι έξαρση είναι αυτή? ήθελα τη γνώμη σας καθ'ότι είμαι καινούρια στην ms και δεν ξέρω πότε πρέπει να ανησυχίσω πραγματικά...
Να'στε όλοι καλά.

Υ.Γ. Δεν ακολουθώ καποια θεραπεία.
 #36503  από Νικος
 Πέμ Αύγ 19, 2010 4:53 pm
γεια σου Βασσια :greetings-waveyellow: ώση ανα 15 ήμερο είναι κάπως δύσκολο , παράλληλα τα συμπτώματα σου κρατάνε πολύ λίγο μερικές μέρες, ίσως είναι η αύξηση της θερμοκρασίας που μας έχει σκοτώσει όλους και φέρνει στην επιφάνεια παλιά συμπτώματα που δεν είχαν δώσει ενδείξεις στο παρελθόν
συνέχισε να το παρακολουθεις το θέμα, προσπάθησε μόνο να μην ανχώνεσε
στο Αιγινητιο οι νευρολόγοι αν υποπτευθουν οτι κάτι συμβαίνει θα σου γράψουν μαγνητική λογικά
 #36707  από Nick
 Δευ Αύγ 23, 2010 11:50 am
vassia καταλαβαίνω πως τα πράγματα είναι άσχημα, αλλά το μόνο που θα μπορούσαν να σου δώσουν οι γιατροί για τις ώσεις είναι κορτιζόνη, η οποία σίγουρα δεν είναι σιροπάκι για το βήχα και απλώς/μάλλον θα σβήσει τα συμπτώματα πιο γρήγορα, αλλά θα πρέπει να κόψεις αλάτι, ζάχαρη, καφέ, αλκοόλ, κλπ., σαν ουσία θα σου δημιουργήσει και κάποια νευράκια, θλίψη, κλπ., οπότε, και δεδομένου ότι την κορτιζόνη απ'ό,τι φαίνεται θα τη χορτάσεις στη ζωή σου λόγο αδυναμίας της ιατρικής επιστήμης να βρει επιτέλους κάτι καλύτερο, μην βιάζεσαι να στην χορηγήσουν. Αν τα συμπτώματα κρατάνε μόνο λίγες μέρες, θα πρέπει να περιμένεις να περάσουν αυτές οι λίγες μέρες.
Ίσως σε λίγες μέρες που θα πέσουν οι θερμοκρασίες τα πράγματα να είναι καλύτερα.
Φυσικά, εννοείται πως πρέπει να μιλήσεις και με τον γιατρό σου.