• ΓΙΑ ΟΣΕΣ ΕΓΙΝΑΝ ΜΗΤΕΡΕΣ

• Ερωτήσεις και συζητήσεις για γυναικολογικά και ανδρολογικά θέματα και την πολλαπλή σκλήρυνση.
Ερωτήσεις και συζητήσεις για γυναικολογικά και ανδρολογικά θέματα και την πολλαπλή σκλήρυνση.
 #3572  από Lena
 Πέμ Μάιος 07, 2009 10:52 am
ΚΠΕΛΕΣ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΛΕΓΕΤΑΙ ΠΩΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΓΕΝΝΑ 2 ΜΕ 3 ΜΗΝΕΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΩΣΗ. ΣΕ ΟΛΕΣ ΣΥΝΕΒΗΚΕ? ΑΠΛΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΩ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΟ.
 #3575  από butterfly-
 Πέμ Μάιος 07, 2009 11:08 am
Γειά σου Λένα. Εγώ άρχισα να έχω συμπτώματα μετά από ένα χρόνο περίπου.
Για ένα χρόνο δεν έδωσα σημασία (δεν ήξερα καν οτι έχω ΣΚΠ). Έπαθα μια γερή ώση ακριβώς 2 χρόνια μετά τη γέννα. Έχει περάσει 1.5 χρόνος από τότε, παίρνω ιντερφερόνη και είμαι πολύ καλά αν εξαιρέσεις παροδική κούραση και κάποια επίσης παροδικά συμπτώματα. Νέα ώση δεν είχα από τότε.
Ξέρω πως είναι δύσκολη και αγχωτική η απόφαση μιας εγκυμοσύνης στην κατάστασή μας,
όμως δεν αποκλείεται. (και έγώ είχα την ασθένεια και στις δυο εγκυμοσύνες μου όπως αποδείχτηκε, απλά δεν το γνώριζα) Με μια καλή παρακολούθηση από νευρολόγο και παθολόγο, όλα είναι εφικτά. Άλλωστε, οι πιθανότητες να πάθεις το οτιδήποτε μετά τη γέννα είναι σχετικές.
Ασε που και απο μόνο του το γεγονός της γέννησης ενός παιδιού θα σου δώσει τόση δύναμη και χαρά που αξίζει τον κόπο.
Και μια συμβουλή: Αν σκέφτεσαι να κάνεις παιδί...ΜΗΝ ΑΓΧΩΝΕΣΑΙ! :) :)
 #3579  από maraki12
 Πέμ Μάιος 07, 2009 11:19 am
Ναι σε μένα τα πρώτα μουδιάσματα έγιναν 3 μήνες μετά που γέννησα. Αλλά πήγα σε έναν άσχετο ορθοπαιδικό και μου πε ότι είναι από την ορθοστασία λόγω μωρού και να βάλω πάτους.
Όταν μπήκα στο νοσοκομείο με την οπτική νευρίτιδα 8 μήνες μετα (συνολικά 11 από τη γέννα), το πρώτο που με ρώτησαν ήταν αν εχω μόλις γεννήσει...
 #3580  από Lena
 Πέμ Μάιος 07, 2009 11:30 am
ΙΩΑNNAKH MOY ΜΟΝΗ ΕΙΜΑΙ- ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΘΕΛΕΙ ΔΥΟ.ΚΑΛΑ ΗΜΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΒΡΙΣΚΑ (ΕΝΝΟΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΠΟΥ ΜΟΥΝ ΜΟΝΗ) ΘΑ ΒΡΩ ΤΩΡΑ? ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ ΔΕΙΛΗ ΚΑΙ ΜΕ ΧΑΜΗΛΗ ΑΥΤΟΕΚΤΙΜΗΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Γ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΗΝ ΠΑΘΑΜΕ?
 #3582  από Lena
 Πέμ Μάιος 07, 2009 11:33 am
ΚΟΠΕΛΕΣ ΑΛΗΘΕΥΕΙ. ΟΜΩΣ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΦΕΡΕΙΣ ΣΤΟ ΚΟΣΜΟ ΕΝΑ ΠΑΙΔΑΚΙ ΥΓΙΕΣ!!!ΝΑ ΤΑ ΧΑΙΡΕΣΤΕ!!!
 #3587  από butterfly-
 Πέμ Μάιος 07, 2009 12:00 pm
Λένα, αν σκέφτεσαι έτσι, δεν κάνεις τίποτα.
Αν κάποος σε απορρίπτει λόγω της κατάστασης, απλά δεν κάνει για σένα.
ΑΝΘΡΩΠΟΙ υπάρχουν γύρω μας. Την κατάλληλη στιγμή θα βρεις το άλλο σου μισό
και σου εύχομαι να γίνει σύντομα.
 #3620  από katerina76s
 Πέμ Μάιος 07, 2009 8:35 pm
Γεια σας..εγω εκανα θεραπεια οταν εμεινα εγκυος[REBIF] σταματησα μολις το εμαθα..εχω γεννησει εδω και εξι μηνες..μεχρις στιγμης δεν καταλαβα κατι....
 #3622  από Lena
 Πέμ Μάιος 07, 2009 8:37 pm
ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΠΑΝΤΑ ΩΣΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΓΕΝΝΑ.
 #3647  από ΜΙΜΙΚΑ
 Πέμ Μάιος 07, 2009 11:51 pm
Παιδιά -ο γιατρός μου μου έχει πει πως- σύμφωνα με τις στατιστικές, ένα μεγάλο ποσοστό των γυναικών με ΣΚΠ παρουσιάζουν επιδείνωση μετά τον τοκετό. Ομως, έχω ακούσει και γυναίκες που γέννησαν και δεν είχαν καμμία αρνητική συνέπεια. Και όπως λέει και η φίλη μου η Νίνα: "Είμαστε άνθρωποι όχι νούμερα".
Καλή επιτυχία σε όσες θέλουν να αποκτήσουν παιδάκι. ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ!!!