Κανω tysabri απ το Μαιο του 2007.Οχι απλα δε βελτιωθηκε τπτ αλλα θα λεγα οτι χειροτερεψε η κατασταση αν και οι μαγνητικες βγαινουν καθαρες.Προχτες πηγα στο ΑΧΕΠΑ και ο νευρολογος που ειδε ολο το ιστορικο και τις μαγνητικες μου ειπε οτι αυτο το φαρμακο δεν ειναι για σενα και μου συστησε τη betaferon.Θα τον ακουσω αλλα εχω δει εδω οτι εχει αρκετες παρενεργειες αν και εσυ λες οτι τα πηγες καλα.Θα μπορουσες να μου δωσεις περισσοτερες πληροφοριες γιατι απο σεπτεμβριο θα κανω betaferon.ΕυχαριστωΟ ίδιος ο γιατρός που σε έβαλε στο Tysabri σου προτείνει τώρα Betaferon? Πώς κατάλαβε ότι αυτό είναι για σένα; Οι ερωτήσεις είναι πραγματικές, και όχι ρητορικές. Βασικά, δε θα άκουγα ούτε αυτόν ούτε κανέναν νευρολόγο που δίνει Tysabri ή Betaferon όταν το πρόβλημά σου είναι, μάλλον, μία εγκεφαλονωτιαία φλεβική ανεπάρκεια. Είσαι βέβαια σε ευάλωτη κατάσταση, και το κατανοώ, εφόσον η διακοπή κάθε αγωγής χρήζει συνεννόησης με γιατρό, αλλά πίστεψέ με, δεν τα χρειάζεσαι τα φάρμακα, αγγειοχειρουργό χρειάζεσαι. Έχουμε γράψει πλείστα πόσα για τη ΧΕΝΦΑ, ελπίζω να τα μελετήσεις. Άλλα τόσα έχουν γράψει ανεξάρτητοι ερευνητές σχετικά με τη μη αποτελεσματικότητα των φαρμάκων στην ουσιαστική επιδείνωση του ασθενούς. Για άλλη μία φορά το ξαναγράφουμε εδώ: τα φάρμακα πιθανόν να μειώσουν τις εστίες και τις υποτροπές, αλλά τί είναι η εστία και γιατί γίνεται υποτροπή; Αν δε γνωρίζουμε εκ των προτέρων, πώς συνταγογραφούμε; Μήπως στις ώσεις επεμβαίνει το ανοσοποιητικό για να καθαρίσει κάποια τοξική ουσία και όχι για να φάει μυελίνη; Μήπως ο λόγος τελικά που οι ασθενείς συσσωρεύουν βλάβες δεν είναι η απομυελίνωση, αλλά ο εκφυλισμός των νευρώνων και η πτώση αξόνων; Αν ναι, τότε πώς προκύπτουν αυτές οι φθορές; Αξίζει να μελετήσεις πολυ προσεκτικά τί θα βάλεις στον οργανισμό σου, ό,τι φάρμακο είναι αυτό, και οπωσδήποτε να επαναπροσδιορίσεις από την αρχή τη νόσο. Μήπως η σκλήρυνση δεν είναι αυτοάνοσο και, αν δεν είναι, τί είναι και πώς σταματάει; Έχει προταθεί, ξέρεις, μία πολύ καλή θεωρία για το τελευταίο ερώτημα, και είσαι τυχερός που είσαι σύγχρονός της.
Η ελπίδα είναι η μάστιγα της ανθρωπότητας.