Θα ηθελα να με καθησυχασετε και να μ πειτε αν γνωριζετε.. Λοιπον εχω την παθηση 3 χρονια οποτε η εμπειρια μου για το τι συμβαινει στο σωμα μ ειναι σχετικα μικρη. Ξεκινησα με Avonex και δν ηταν καταλληλο γ μενα μια που ειχα 2 η 3 υποτροπες στο 6μηνο.. Επειδη δεν ημουν καλα μπηκα κατευθειαν στο tysabri οπου για 15 μηνες θεραπειας ημουν τελεια. Σταματησα επειδη φοβηθηκα με ολα που ειχαν γινει κ ξεκινησα copaxone. Μετα απο 2 υποτροπες σε 3 μηνες και ασχημη κατασταση στο 6μηνο αποφασισα κ μπηκα παλι tysabri. Εκανα την 1η δοση πριν καμια βδομαδα. Δν περιμενω θαυματα αλλα τωρα ειμαι σε μια κατασταση που εχω εντονη κοπωση στα 500 μετρα (δν λυγιζουν τα γονατα μ ευκολα) και "κοκκαλωνω" οταν σηκωνομαι(δν ξερω αν αυτο σας λεει κατι).. Θελω να μου πειτε, αν γνωριζετε, τι να περιμενω. Επισης κανω φυσικοθεραπειες που βοηθαν παρα παρα πολυ.. Ευχαριστω.
καταρχήν καλως όρισες!! - κακώς βέβαια αλλά οκ!-
το μόνο που έχω να σου πω ειναι ότι η καλή ψυχολογία και η θετική στάση βοηθάει, όπως και οι φυσιοθεραπείες.
και βέβαια να συνεχίσεις τη ζωή σου κανονικά! και να μην το βάζεις κάτω! η ζωή είναι για τους δυνατούς!