• ΕΡΓΑΣΙΑ

• Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #3397  από Maria77
 Σάβ Μάιος 02, 2009 9:01 pm
Tha symfwnhsw pali LL--MM. Kortizonh vevaia pairnw, apla oi ponoi sta matia synexizontai kai ginontai xeiroteroi meta apo polles wres ston ypologisth. To kalytero pou exw na kanw einai na synexisw akomh ligo thn adeia mou mexri na perasoun kai na afhsw tis eksomologhseis opws eipes kai esy. Seuxaristw!
 #3399  από litsaM
 Σάβ Μάιος 02, 2009 11:07 pm
καλησπερα.θα ελεγα οτι το αν θα το πεις στη δουλεια σου εξαρταται απο τα ατομα που εισαι μαζι τους και ποσο τους ξερεις.Εγω προσωπικα το ειπα απο την 1η στιγμη που το εμαθα,ειδικα στο αφεντικο επρεπε, γιατι επρεπε να του εξηγησω για ποιο λογο τερμα τα τρελλα ωραρια(ξενοδοχειο βλεπετε το 10ωρο ηταν σιγουρο!).Παντως ολοι το αντιμετωπισαν πολυ φυσιολογικα και μου συμπεριφερονται σα να μη συμβαινει τιποτε.Ισως αν ηταν "αλλου"ειδους ανθρωποι να μην το ελεγα κι εγω.
 #3413  από ΦΩΦΗ
 Κυρ Μάιος 03, 2009 5:02 pm
ΕΓΩ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΥΣΤΙΚΟΠΑΘΕΙΑ.....
ΔΟΥΛΕΥΩ ΣΕ ΔΗΜΟ ΜΟΝΙΜΗ.ΜΟΥ ΠΗΡΕ 3 ΜΗΝΕΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΤΟ ΠΩ ΣΤΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ
ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΩ ΤΙΣ ΠΡΩΙΝΕΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΛΟΓΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΩΝ ΕΝΕΣΕΩΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΙΛΟΥΣΑ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΑΝΤΑ ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΗ ΝΥΣΤΑΓΜΕΝΗ ΣΕ ΑΛΛΟ ΚΟΣΜΟ ΕΝΩ ΠΑΛΙΑ Η ΨΥΧΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ!!!!!!!!!!!ΟΤΑΝ ΤΙΣ ΤΟ ΕΙΠΑ ΟΥΦ.....ΞΑΛΑΦΡΩΣΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΠΛΑ ΜΟΥ ΔΕΝ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΜΠΙΜΠΕΛΟ ΑΛΛΑ ΕΧΩ ΤΗΝ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΜΟΥ ΦΕΡΕΙ ΤΟΝ ΚΑΦΕ { ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΤΥΧΕΡΑ ΜΑΣ} :P ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΦΥΓΕ ΠΙΟ ΝΩΡΙΣ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ...ΕΥΤΥΧΩΣ ΔΟΞΑ ΤΩ ΘΕΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΛΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟι!!!!!!!!!!!!!!!
:lol:
 #3414  από LL--MM
 Κυρ Μάιος 03, 2009 6:46 pm
Φώφη μου, άν ήταν όλοι έτσι, ίσως αυτή η ιστοσελιδα να μήν υπήρχε καν... Μόνιμη στο δημόσιο, ποιός τη χάρη σου! ΚΑΙ άμα στο γραφέιο είναι και άνθρωποι, οι επιπτώσεις της σκπ περιορίζοντια πραγματικα σε μεγάλο βαθμό :D Πάντα τέτοια ν' ακούμε :!:
 #3419  από litsa
 Κυρ Μάιος 03, 2009 9:33 pm
συμφωνώ με τη φίλη ll--mm απόλυτα!
στο Δημόσιο αν δεν έχεις να κάνεις με κομπλεξικούς τότε μην συζητάς καθόλου!! μακάρι να ήταν έτσι και στον ιδιωτικό τομέα!!
4ώρο συμφωνείς 6ωρο δουλεύεις και στο τέλος φεύγεις και είσαι και υποχρεωμένος και από πάνω που σε κράτησε μερικούς μήνες παραπάνω και δεν σε έδιωξε από την αρχή!!

Ας μιμηθούν καποτε και λίγο το δημόσιο σε μερικά πράγματα! Αλλά που θα πάει η παραγωγικότητα και το κέρδος? ?
 #3421  από thanos
 Κυρ Μάιος 03, 2009 10:12 pm
Απο την στιγμη που αρχισα την θεραπεια δεν εχω αντιμετωπισει καμια ενοχληση. Σαν να μην εχω ΣΚΠ. Και συμφωνα με τον γιατρο μου μπορει να ειμαι τυχερος και να μην εχω τρομερα προβληματα. Ή να μην ειναι πολυ συχνα.
Πιστευετε οτι μπορω να ρισκαρω στην ζωη μου και να κηνυγησω οσα επαγγελματικα ονειρα εχω ή πρεπει να σκεφτω την εξασφαλιση μου σε ενα αβεβαιο μελλον (απο θεμα υγειας) και να κηνυγησω μια θεση στο δημοσιο; Μπορει ενας σκληρυντικος να ειναι φιλοδοξος επαγγελματικα; Απο αυτα που ακουω θεωρω απιθανο στα 45 (σε 20 περιπου χρονια) να μην εχω καποια προβληματα που να με περιοριζουν επαγγελματικα. Και τοτε δεν θα μπορω να προσπαθησω για την εξασφαλιση του δημοσιου. Αλλα τωρα πιστευω στις δυναμεις μου και εχω πολυ ορεξη για πολλη δουλεια και δημιουργικοτητα. Οσο δεν εχω προβληματα φοβαμαι οτι η ΣΚΠ το μονο που κανει ειναι να μου βαζει εμποδια στα μακροπροθεσμα θελω μου. Εχω τελειωσει μηχανικος, αυτη την στιγμη κανω μεταπτυχιακο και μου ειναι πολυ δυσκολο να πανε ολα αυτα χαμενα και να προσπαθησω για το δημοσιο γιατι η πιθανοτητα στα 45-50 μου να μην μπορω να δουλεψω στον ιδωτικο τομεα ειναι σημαντικη.
Θα ηθελα την συμβουλη σας.

Ηδη η ΣΚΠ μου στερησε ενα ονειρο. Δεν εκανα μεταπτυχιακο εξω και κανω εδω. Μπορει να μου χαμηλωνει συνεχεια τον πηχη λογω της αβεβαιοτητας που την χαρακτηριζει; Και φυσικα μπορει αυτοι να ειναι οι προβληματισμοι μου γιατι δεν εχω προβληματα υγειας απο αυτη μεχρι τωρα. Και δεχομαι οτι μπορει να ειναι αστειο το προβλημα μου σε σχεση με σας που αντιμετωπιζετε πραγματικα προβληματα απο την ασθενεια. Αλλα ηθελα να το μοιραστω μαζι σας. Γιατι μπορει να εχετε βρεθει στην θεση μου και σιγουρα ειστε οι μονοι που ξερετε την ψυχολογια μας σε σχεση με το αβεβαιο μελλον.

Οσο για το αν θα το πω σε κανεναν, θα κανω ο,τι μπορω για να μην μαθευτει. Αν και οταν το κρυβω, νιωθω πολυ ασχημα γιατι αισθανομαι οτι δεν φταιω για αυτο που μου ετυχε και δεν οφειλω να κρυβομαι λες και εχω κανει κατι κακο.
 #3422  από litsa
 Κυρ Μάιος 03, 2009 10:46 pm
Αν ξέραμε τι μας ξημερώνει αύριο ή μεθαύριο τότε η ζωή δεν θα ήταν αυτή που είναι και με ότι τη χαρακτηρίζει! και το κυριώτερο θα τα φτιάχναμε όλα όπως θα θέλαμε και όπως επιθυμούσαμε! και θα ήταν όλα τέλεια! Δεν ζούμε όμως σε αυτή τη ζωή.
Και εμένα ξέρεις πόσα όνειρα μου στέρησε η ζωή όχι η σκπ? Αρκετά μπορώ να πω!
Ζήσε την κάθε μέρα σου με όρια. Όσο η ηλικία και η σκπ σου το επιτρέπουν, γιατί η ορμή για ζωή είναι μεγάλη...
Δεν είναι και τόσο κακό να βρεις μια θέση στο δημόσιο που να σε απελευθερώνει οικονομικά στα βασικά , - είναι βασικό - και να συνεχίσεις την δημιουργικότητα σου σε κάποιον άλλο τομέα που σε ενδιαφέρει και που σου δίνει φτερά!
Το τερπνόν μετά του ωφελίμου δηλ.

Και εγώ είμαι 39 και κάνω ΕΑΠ -ανοιχτό πανεπ.- και σκέφτομαι αν θα το συνεχίσω ή όχι...
αν θα συνεχίσω έχει και τις υποχρεώσεις του, αν σταματήσω είναι αυτό που θέλω? Νομίζω όχι, αλλά πρέπει να λάβω υπόψη και την σκπ. και τους υπόλοιπους παράγοντες. Στην τελική ο καθένας πρέπει να λάβει τις αποφάσεις του σύμφωνα με τα δικά του κριτήρια και θέλω ώστε να είμαστε ευτυχισμένοι...και ..καλά!
Ας σου απαντήσουν και οι νεότεροι σε ηλικία...ίσως ξέρουν καλύτερα!
 #3423  από LL--MM
 Κυρ Μάιος 03, 2009 10:53 pm
Θάνο, ανάλογα με το μέρος του εγκεφάλου ή του αυχένα που βρίσκονται οι εστίες σου, μπορείς ακόμα να αγνοείς τη διάγνωσή σου, φαντάζομαι ότι ο μετωπιαίος λοβός και ο φλοιός είνια ακόμα σχετικά ανέπαφοι. Πραγμα που ΔΕ σημαινει ότι ΔΕΝ επιβάλλεται να πας να ζητήσεις τις αναπηρικές βεβαιώσεις απ' όπου τις βρείς, αν μή τι άλλο για τις ουρές και τα τζάμπα μουσεια, επιδόματα και ότι άλλο, από τα πολλά που είναι! Μή λες τίποτα για την ώρα, είναι το πιο σοφό. Κάνε τα check-list σου για να βοηθηθείς στο ΜΤΧ σου ώς προς την αμεσότητα της αντίδρασης, και ο Θεός βοηθός! Κι άμα τα ουσιαστικά συμπτώματα αρχίσου να σε παίρνουν από κάτω, συνεχίζεις βλέποντας και κάνοντας, όπως όλοι μας. Το καλό που οσυ θέλω όμως, παράτα τις ψυχολογίες όσο μπορείς, και πήγαινε πιο κοντά σε ότι αγαπας ακόμα 8-)

Τα πόσα έχουμε χάσει όλοι τα βλέπουμε όταν προσπαθούμε να το ξαναπιάσουμε και δεν αντέχουμε πια, αλλά απάντηση σε αυτό το θέμα δεν υπαρχει, δυστυχώς

Κι ένα μεγάλο ευχαριστώ στις εγγονούλες μου, που τα λένε ακόμα σωστότερα και από μένα :!:
 #3424  από thanos
 Κυρ Μάιος 03, 2009 11:22 pm
Ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας. Θα την βρω την ακρη. Να ειστε καλα.
 #3425  από litsa
 Κυρ Μάιος 03, 2009 11:31 pm
αΧ!! Με έκανες και γέλασα!! φιλενάδα .. χα! ΧΧΧΧΑΑΑΑΑΑΑ!
ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΓΓΟΝΟΥΛΕΣ ΣΟΥ????

και εσύ είσαι κοντά στα ενενήντα??? ή μάλλον στα 97 που είναι μια γιαγιά που ξέρω! και την παίρνει η κόρη της από μακριά και της λέει: τη ρωτάει η κόρη ποια είμαι ??
και λέει η γιαγιά: κάπου σας ξέρω αλλά δεν μπορώ να καταλάβω που!!! μα κάτι μου θυμίζει η φωνή σας!
η κόρη: η κόρη σου είμαι η τάδε!
η γιαγιά: μωρέ τι έπαθα να μην θυμάμαι!! πω πω πω!!!!

μάλλον θέλεις διακοπές φιλενάδα.!! ακου εκεί εγγονούλες! καλή δασκάλα έχουμε! χιχ ιχ χιχιχι!!!
τέλος πάντων ευχαριστούμε γιαγιούλα μας!!
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος litsa την Κυρ Μάιος 03, 2009 11:38 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.