• Είμαστε... "Θετικοί"

• Είστε καινούργιο μέλος; Παρουσίαστε τον εαυτό σας στην κοινωνία του MSSociety.
Είστε καινούργιο μέλος; Παρουσίαστε τον εαυτό σας στην κοινωνία του MSSociety.
 #34109  από anni
 Σάβ Ιούλ 17, 2010 12:05 pm
παιδια .........sorry που ρωταω κοτσανα μαλλον........αλλα εχω μια
απορια.........δεν δουλευει κι ολας :?:
εγω εχω χαμηλο αιματοκριτη.........
και περνω σιδηρο..........οταν πεφτει πολυ
τωρα ενταξει ειναι στα ορια
αλλα τρια χρονια περιπου επαιρνα καθε μερα σχεδον
με διακοπες βεβαια......και αυτο ουτε κουνιοτανε........
μου ειπαν να παω σε αιματολογο να το ψαξω
αλλα εγω δεν εκανα τιποτα.........
παιζει ρολο σε κατι.........;συσσωρευση σιδηρου..... που λετε
η ειναι ασχετο;sorry και παλι........για το ασχετο του θεματος :oops:
 #34110  από petros
 Σάβ Ιούλ 17, 2010 12:48 pm
anni μου εγω δεν μπορω να σε διαφωτισω ιδιαιτερα αλλα υπαρχουν παιδια εδω μεσα που το εχουν ψαξει καλυτερα το θεμα του σιδηρου. αυτο που νομιζω ειναι οτι ο σιδηρος σε μεγαλες ποσοτητες ειναι τοξικος.εκει βασιζεται και η βασικη θεωρια της χενφα οτι δηλαδη λογο στενωσης των φλεβων το αιμα δεν ρεει να φυγει απο τον εγκεφαλο και παραμενει εκει προκαλωντας ζημια στους ιστους. τωρα για τα γενικα επιπεδα σιδηρου δεν το εχω ψαξει το θεμα οποτε θα αφησω τους πιο ψαγμενους να απαντησουν.

καλη σου μερα.
 #34111  από Neutralis
 Σάβ Ιούλ 17, 2010 1:44 pm
Αυτό με τις εστίες έχει πλάκα. Σίγουρα είναι τρομακτική η εικόνα ενός εγκεφάλου διάστικτου με λευκά σημάδια, αλλά είναι αυτά που προκαλούν την αναπηρία; Βιαζόμαστε να θεραπεύσουμε μαγνητικές, με τον κίνδυνο να αμελήσουμε να θεραπεύσουμε τον ασθενή. Η μαγνητική απεικόνιση της εστίας δείχνει ότι όντως κάτι συμβαίνει στον εγκέφαλο, αλλά η MS είναι περισσότερο νευρο-εκφυλιστική και όχι απομυελινωτική νόσος. Συνεπώς, δεν πρέπει να φοβόμαστε τις εστίες, αλλά τον υποβόσκοντα σίδηρο που κάνει τη ζημιά, και δε φαίνεται.

Το ίδιο το Tysabri, για τους περισσότερο σκεπτικιστές, αναφέρει στην ιστοσελίδα του πως μειώνει μεν τις εστίες, αλλά "δεν είναι γνωστό αν οι εστίες σχετίζονται με την πρόοδο της MS". Πραγματικά αστείο λοιπόν.

http://www.tysabri.com/tysbProject/tysb ... /index.xml

Η ΧΕΝΦΑ δεν πάει να θεραπεύσει εστίες. Θα σταματήσει τις ενεργές φλεγμονές και, δοθέντος χρόνου, θα μπορέσει ίσως ο εγκέφαλος να αντιπαρέλθει κάποιες βλάβες του. Η αγγειοπλαστική σταματάει την επιδείνωση. Δεν χρειάζεται ειδική εκπαίδευση ο αγγειοχειρουργός για να την εκτελέσει. Έχει μάθει να αντιμετωπίζει δυσπλασίες, υποπλασίες ή ελαττωματικές βαλβίδες σε όλο το σώμα. Οι σφαγίτιδες και η άζυγος φλέβες είναι και αυτές. Διαβάστε πολύ απλά τί συμβαίνει στα πόδια όταν υπάρχει χρόνια φλεβική ανεπάρκεια (θα συναντήσετε προσφιλείς όρους, όπως βαλβίδες και παλινδρόμηση) και μεταφέρετε αυτό το μοντέλο στον εγκέφαλο και τον νωτιαίο μυελό. Το αίμα λιμνάζει κι εκεί.

http://angioparemvasi.gr/index.php?opti ... icle&id=80

Σκέφτομαι καμιά φορά πως ο σκεπτικισμός μας απέναντι στην ΧΕΝΦΑ έχει να κάνει ίσως με το εξηγήσιμο του χαρακτήρα της. Είναι τόσο απλή και κομψή η θεωρία που αναρωτιέσαι "μα είναι δυνατόν η σκλήρυνση να σταματάει με ένα μπαλονάκι;". Εγώ πιστεύω πως είναι. Και τα αποτελέσματα των ερευνών δεν είναι καθόλου χλωμά. Η συσχέτιση MS και στενώσεων είναι πολύ υψηλή. Από την άλλη, για να μην υποτιμήσουμε και τις στενώσεις, το ότι η σκλήρυνση έχει σχέση με φλέβες δεν την κάνει λιγότερο δαιμονική. Αν δούμε φλεβογραφίες από στενώσεις, παράπλευρα δίκτυα και παλινδρομήσεις, ίσως ευχηθούμε σε κάποιες περιπτώσεις καλύτερα να ήταν αυτοάνοσο.

Με αυτό το μήνυμα, καθώς και με τη διαβεβαίωση πως δεν είναι αυτοάνοση η MS, χαιρετώ το νέο μέλος.
 #34118  από Fotini
 Σάβ Ιούλ 17, 2010 4:58 pm
yiannis62 έγραψε::violence-pistoldouble: tha po k. ego kalos irthes....tipota alo...kapos esthanome,re gamoto ! pou etsi apla edo mesa olo k. perisoteri ginesthe.ΓΙΑΤΙΙΙΙΙ? mechri pote?
...και γω το ίδιο...τί γίνεται? επιδημία έχει πέσει?!!!!
Μένω Ολλανδία κ τέλος Ιουνίου είχα παρακολουθήσει μια ημερίδα σχετικά με την πάθηση...εκεί άκουσα οτι κάθε βδομάδα (στην Ολλανδία) προστίθενται 10 καινούργιοι ασθενείς με την διάγνωση ( ποιος ξέρει πόσοι είναι αυτοί που δεν έχουν διαγνωστεί..)...τρόμαξα! δηλ 520 άτομα / χρονιά ..?!!!
μόνο εδώ....
τώρα μάλλον υπερβάλλω, το ξέρω, αλλά μου φαίνεται ότι σε λίγο ο μισός πληθυσμός του πλανήτη θα είναι ΣΚΠ-θετικός .. :shock:
 #34119  από Genovefa®
 Σάβ Ιούλ 17, 2010 4:58 pm
Καλησπερα σε ολους και να εχετε ενα υπεροχο ΣΚ!

Συμφωνω με το γεγονος οτι πρεπει εμεις να ειμαστε καλα και οχι η μαγνητικη.
Εχω σταματησει τα φαρμακα εδω και 2 μηνες και ηδη νιωθω καλυτερα.Ποιο το νοημα να τρυπιεμαι και να ειμαι κρεβατωμενη με την δικαιολογια οτι "αυτα ειναι τα συμπτωματα για τους πρωτους μηνες";;;Ευχαριστω δεν θα παρω.
Γινομαι γιατρος του εαυτου μου και ξερω τι με χαλαει και τι με "απογειωνει".
Περπατημα στην ακροθαλασσια χειμωνα καλοκαιρι / Seven Seas, ενα ημερησιως/καλη διατροφη και το σημαντικοτερο ομορφες στιγμες, χωρις stress και αφηστε τις φαρμακευτικες να σαμποταρουν οποιονδηποτε χριστιανο προσπαθει να βοηθησει την κατασταση ,φοβουμενοι μη χασουν την "κουταλα"...
 #34121  από βικυ
 Σάβ Ιούλ 17, 2010 5:38 pm
Μερες τωρα διαβαζω το μηνυμα σου...δεν εβρισκα κατι να σου πω...η φραση σου αυτη ομως ...
EM23 έγραψε: θα μάθω να ζ ω με αυτή την... κυρία Σκλήρυνση... ;) \Μ/
Θα μαθεις.....δεν ειναι παντα ευκολο...αλλα θα μαθεις...
Ετσι την αποκαλω κι εγω: "κυρια".
Ειμαι απο τους τυχερους γιατι μεχρι τωρα ηταν "καλη"μαζι μου.
Ελπιζω να συνεχισει ετσι και στο μελλον!Ποιος ξερει?
Ευχομαι να εισαι παντα καλα!
Καλως ηρθες στην παρεα μας!
 #34156  από GEORGE K
 Κυρ Ιούλ 18, 2010 12:44 pm
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΦΙΛΕ Η ΦΙΛΗ.ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΝΟΙΩΣΕΣ ΤΟ ΕΝΟΙΩΣΑ ΠΡΙΝ 11 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΑΚΟΥΣΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΙ ΕΧΩ.ΑΝ ΚΑΙ ΜΕ ΧΤΥΠΗΣΕ ΤΟ 1988 ΣΤΑ 18 ΜΟΥ ΕΙΧΑ ΜΙΚΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΟΛΥΑΓΧΩΘΗΚΑ.ΟΤΑΝ ΤΟ 1999 ΠΗΓΕ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΕΙΧΑ ΣΟΒΑΡΟΤΕΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΙ ΕΧΩ.ΠΑΝΤΩΣ ΤΩΡΑ ΣΤΑ ΣΑΡΑΝΤΑ ΜΟΥ ΣΕ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΟΥ ΠΑΩ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΩΝΤΑΣ ΓΙΑ ΕΡΕΥΝΕΣ ΒΛΕΠΩ ΟΤΙ Η ΛΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΟΝΤΑ.ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΟΣΟ ΕΕΓΩ.ΛΙΓΟ ΥΠΟΜΟΝΗ ΦΙΛΕ
 #34161  από ΜΙΜΙΚΑ
 Κυρ Ιούλ 18, 2010 2:26 pm
Καλώς ήρθες, καλή συνέχεια, καλή δύναμη και εδώ είμαστε όλοι :greetings-waveyellow:
 #34368  από michaelz21789
 Τετ Ιούλ 21, 2010 2:58 am
Επιτελους ρε π***στη! Εγινε και κατι θετικο! Αμαν ολα αρνητικα πια! Πωωω!! Γεια σου ΕΜ :character-oldtimer: