nomas έγραψε:πηρα μόλις τηλ στο υπουργείο και μου ειπαν ότι επάνω στο πιστοποιητικο θα πρεπει να γράφει "χρόνια πάθηση".Αυτό που έχω εγώ, είναι ένα φύλλο 2 όψεων.
Επίσης ότι ειχαν ξανασυζητησει αυτο το θεμα και κατεληξαν να γραφει χρονια παθηση και οχι μονιμη
καλη επιτυχια
Είναι από την α' βάθμια υγειονομική επιτροπή που στεγάζεται στο ΙΚΑ.
Στην 1η σελίδα αναφέρει κάποια γενικά στοιχεία, όπως το ότι πρόκειτε για την α' βάθμια υγειονομική επιτροπή η οποία αποτελείται από τους γιατρούς: τα ονόματα και οι ιδιότητες των γιατρών, της γραμματέαως και φυσικά τα δικά μου προσ. στοιχεια.
Επίσης, αναφέρονται πως η επιτροπη γνωματευει την κατασταση της υγειας του εξεταζόμενου, ύστερα από αίτηση για εξέταση από την αρμοδια υγειονομική επιτροπή σύμφωνα με τις διαταξεις του Ν. 2643/28/9/98. (αυτό χρειαζόμαστε σύμφωνα με την εγκυκλιο και όχι από ν. 2556/1997)
Παρακάτω στην 1η σελιδα πάντα, αναφέρονται:
Α. αιτιάσεις του εξαταζόμενου/νης
Β. ιστορικο του/της,
Γ. Από την κλινική εξέταση του/της κατά συστήματα και όργανα προκύπτουν τα εξής:
εδώ αναφέρεται η συμπτωματολογία του ασθενούς.
Πορίσματα εξετασεων ειδικών ιατρών (τα οποία πρεπει να είναι συννημενα εφοσων υπάρχουν)
Πορίσματα εργαστηριακων εξετασεων (εφοσων υπάρχουν)
-----------------------------------------------------------------
Στη 2η σελίδα τωρα:
Πορίσματα νοσοκομειακών παρατηρήσεων κλπ.
Εδώ παρουσιάζονται στοιχεία από τις γνωματεύσεις των νοσοκομείων που εχει καταθέσει ο εξεταζόμενος συννημενα με την αιτηση που εκανε για να περασει απο την επιτροπή.
ΑΠΟΦΑΙΝΕΤΑΙ
ότι Ο/Η εξεταζόμενος/νη παρουσιάζει
εδω αναφερεται τη αποφανθηκε η επιτροπή συμφωνα με τα στοιχεια που είχε
ΓΝΩΜΑΤΕΥΕΙ
ότι από την παραπάνω κατάσταση της υγειας του ..... το ποσοστό αναπηρίας .... ανέρχεται στο ποσοστό (αριθμ.) 67% (ολογραφώς).........................
Η πάθηση κρίνεται Χρόνια [Χ] μη Χρόνια [ ]
Εμπίπτει στις διατάξεις του Αρθρ. 7 του Νόμου 2643/28/9/98
ΝΑΙ [Χ] ΟΧΙ [ ]
(ΠΟΛΗ)............................(ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ).............................(ΕΤΟΣ) ...........................
Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ . . . . . . . . . . . Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ . . . . . . . . . . . . ΤΑ ΜΕΛΗ
ΦΥΣΙΚΑ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ Ο,ΤΙ ΚΙ ΑΝ ΚΑΝΟΥΝ!!!
ΥΓ1.
Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ, ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΣΕ ΠΙΝΑΚΕΣ ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ , ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 9 ΠΑΡ. 10 ΤΟΥ Ν. 3848 /2010 ΦΕΚ 71 Α΄ ΕΙΔΙΚΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ.
ΥΓ2.
Από όσα ανέφερα παραπάνω, που εν ολίγοις είναι το μεγαλύτερο μέρος(και συντακτικά) της Γνωμάτευσης - Βεβαίωσης που έχω, καταλαβαίνουμε πως εφόσων κάποια βεβαίωση εμπίπτει στις διατάξεις του Αρθρ. 7 του Νόμου 2643/28/9/98 , εκεί αναφέρεται εαν η πάθηση κρίνεται Χρόνια [Χ] ή μη Χρόνια [ ]
ΟΛΑ ΜΙΑ ΙΔΕΑ ΕΙΝΑΙ!!!