• ΠΟΝΟΣ

• Ανοιχτή συζήτηση πάνω στα ποικίλα συμπτώματα και τις υποτροπές που προκαλεί η ΣΚΠ.
Ανοιχτή συζήτηση πάνω στα ποικίλα συμπτώματα και τις υποτροπές που προκαλεί η ΣΚΠ.
 #33664  από dnpap
 Τρί Ιούλ 13, 2010 10:43 am
Se emena yparxei enas monimos ponos sta podia san na exei pesei pano toys zesto ladi.
Parallhla gia arketes ores thn mera me ponane oi patoyses san na exo pathsei ksypolytos xaliki , h
na exo klotshsei me symno podi toixo.
Ligotero syxna exo thn aisthhsh oti ponane oi myes esoterika ( san krampa , h san na exo faei dynath klotsia stoys gloutos)
Pairno 3-4 Neurontin ton 400 thn mera poy apla me anakoufizoun xoris na pernaei entelos o ponos.
Yparxei kaneis me auta ta symptomata?? Eyxaristo.
 #33667  από Nick
 Τρί Ιούλ 13, 2010 11:54 am
heidi ο άντρας μου είχε επί 2 χρόνια μυρμηγκιά στο αριστερό του πόδι. Ξεκίνησε θεραπεία με κρυοπηξία σε δερματολόγο και εφαρμογή ενός οξέος πάνω στη μυρμηγκιά κάθε βράδυ και καθαρισμό της περιοχής με λίμα. Αυτό το έκανε επί 1,5 χρόνο. Δυστυχώς όμως, χωρίς αποτέλεσμα. Η μυρμηγκιά δεν υποχωρούσε, αντιθέτως, μεταδόθηκε και στον αριστερό του δείκτη, ενώ είχε απλωθεί σε πολλά σημεία της πατούσας του, σε βαθμό κάθε φορά που έκανε κρυοπηξία, να έχει τεράστιες ανοιχτές πληγές που τον έκαναν να υποφέρει.
Τελικά, έκανε εφαρμογή laser, και μετά από τρεις εφαρμογές (μία κάθε μήνα), η μυρμηγκιά υποχώρησε.
Το συμπέρασμα που βγάλαμε ήταν ότι δεν έχει καμία σχέση η ιντερφερόνη με την επιμονή της μυρμηγκιάς (νομίζω πως η νευρολόγος είχε δίκιο, όσο για τους δερματολόγους δεν μπορεί να ξέρουνε τί εστί ιντερφερόνη, αλλά και δεν είχαν όλοι την ίδια άποψη. Άλλοι έλεγαν πως φταίει, άλλοι πως όχι). Η κορτιζόνη λογικά πρέπει να επιρρεάζει σε ένα βαθμό.
Αυτό που παίζει ρόλο είναι σε ποιό σημείο του σώματος έχεις τη μυρμηγκιά. Στο δάκτυλο ας πούμε η μυρμηγκιά υποχώρησε με την πρώτη εφαρμογή laser. Στην καμάρα του ποδιού με τη δεύτερη, ενώ ανάμεσα στα δάκτυλα του ποδιού χρειάστηκαν τρεις.
Πάντως, και η νύφη μου που είναι "υγιής" και είχε βγάλει μυρμηγκιά στον αντίχειρα του χεριού της, είπε πως την ταλαιπωρούσε για ένα χρόνο μέχρι να περάσει. Να σημειώσω πως η νύφη μου είναι ακτινολόγος, δηλαδή, έχει άκρες καλές όσον αφορά την υγεία της.
Κάνε laser λοιπόν.
 #33670  από anni
 Τρί Ιούλ 13, 2010 12:17 pm
dnpap γεια σου.........
ακριβως τα ιδια συμπτωματα.......τους ιδιους πονους.....
την αισθηση αυτη την εχω και στα χερια ακομη
πιο εντονη........ειναι λες και εχω χτυπησει σε τοιχο ,στο κρεβατι και
οπου αλλου......και πονανε πολυ.......ειδικα το δεξι.....
βεβαια....τωρα βρισκομαι σε ωση και ειναι πολυ πιο εντονα απο οτι συνηθως
δεν υποφερονται
neurontin δεν εχω παρει.........
norgesic εχω παρει.........και αυτο οχι οτι περναει ο πονος
χαλαρωνουν λιγο οι μυες
εμενα δεν υποχωρουν ........τα εχω μονιμα
παντα μαζι μου......η φιλη μου
να μου θυμιζει την παρουσια της :scared-eek:
 #33673  από Νικος
 Τρί Ιούλ 13, 2010 12:37 pm
Ο νευροπαθητικός πόνος (μυστηριώδης φαινομενικα ανεξήγητος πόνος) είναι ένα από τα πιο δυσάρεστα συμπτώματα της MS, δεν το έχω ζήσει αλλά θεωρώ ήρωες όσους τον έχουν περάσει
σε ήπιες μορφές αντιμετωπίζεται με τα κλασσικά αναλγητικά, σε βαριές μορφές συνταγογραφουνται βαριά οπιουχα φάρμακα π.χ. Vicodin τα οποία έχουν την κακιά συνήθεια να γίνονται εθίστηκα
 #33685  από dnpap
 Τρί Ιούλ 13, 2010 2:48 pm
Exo parei symbalta , lyrica , myorel alla pio apotelesmatiko einai to neurontin.
Epishs exo barethei na kano ypomonh.
Exei kanei kaneis sas giogka;
Euxaristo Mixalhs.
 #33705  από anni
 Τρί Ιούλ 13, 2010 7:04 pm
γιογκα........εγω οχι
μονο φυσιοθεραπειες.....και αυτο οχι συνεχεια........
θα βοηθαει........ας μας πουν αυτοι που κανουν

φιλε Μιχαλη το miorel σε τι ακριβως βοηθαει;
παιρνει κανεις αλλος;
μου ειπε ο γιατρος........να παιρνω 3 την ημερα
αλλα δεν πηρα προς το παρον
:greetings-waveyellow:
 #33706  από Vasso
 Τρί Ιούλ 13, 2010 7:15 pm
Το miorel είναι για τη σπαστικότητα. Παίρνει η μητέρα μου 3 την ημέρα.
 #33737  από anni
 Τρί Ιούλ 13, 2010 9:59 pm
thanks.........Vasso και sou
κατι τετοιο ειχα στο μυαλο μου sou .......γι αυτο δεν θελω να το αρχισω
 #33765  από ΜΙΜΙΚΑ
 Τετ Ιούλ 14, 2010 12:59 am
Συμφωνώ με τον Σταύρο. Το Miorel έκανα φιλότιμες προσπάθειες να καταφέρω να το συνηθίσω (προσπάθησα 2 φορές) αλλά ποτέ δεν ξεπερνούσα τις 7 ημέρες και το έκοβα (λόγω αδυναμίας, υπνηλίας, σύγχυσης). Εκτοτε δεν έχω ξαναπάρει ούτε και θα ξαναπάρω ποτέ. Ακόμα και τα πιο "ελαφρά" μυοχαλαρωτικά, μου προκαλούν κατάρρευση.
 #33791  από dnpap
 Τετ Ιούλ 14, 2010 10:16 am
ta symptomata poy perigrafete se mena einai sxedon ta idia eite pairno miorel eite neurontin eite lyrica.
to symbalta mono dhmiourghse stomatikes diataraxes , tash gia emetoys k.t.l.
ta symptomata toy neurontin einai pio <<isxyra>> se mena apo to miorel.
to miorel genika stamataei thn spastikothta h opoia exo parathrhsei enisxyetai poly
otan o ponos paramenei dynatos gia polles ores synexomena.
genika to neurontin (isos logo ton parenergeion toy?) me xalaronei.
basika protimo na psulo nystazo apo to na eimai sthn <<priza>> synexos.
eksalloy me bohthaei na xalaroso kai na koimoitho (ligo) to brady.

ps. elles syxnes parenergeies toy neurontin : xamhlh piesh , thamph orash
ps. otan eimai synexos se isxyro pono exo parathrhsei oti eimai anxomenos.

Euxaristo Mike.