• tysabri...ti sxetiko gnwrizete?

• Συζητήσεις για το φάρμακο Tysabri, (γνωστό και ως Natalizumab) για θεραπεία της σκλήρυνσης κατά πλάκας.
Συζητήσεις για το φάρμακο Tysabri, (γνωστό και ως Natalizumab) για θεραπεία της σκλήρυνσης κατά πλάκας.
 #33476  από κωστας
 Κυρ Ιούλ 11, 2010 1:19 am
evoula απ'οτι καταλαβα εισαι σε καλη κατασταση!γιατι να παρεις ενα τοσο δυνατο φαρμακο?δεν το καταλαβαινω!για ψαξε και τις φλεβες σου αν θες,υπαρχουν καλυτερες λυσεις και αλλες θεραπειες με πολυ λιγοτερες παρενεργειες,ποιο ασφαλη!
 #33479  από mpampis 2
 Κυρ Ιούλ 11, 2010 1:25 am
Σωστα αυτα που λεει.......ο νικος αλλα να ξερετε πως και το Fingolimod δεν ειναι καθολου αθωο......ως προς τις παρενεργειες.......!
Θα πω μονον αυτη για να μην σας αγχωσω κι αλλο αποψε :-D . Καρκινο του δερματος .
καλο μας υπολοιπο....... βραδυ.
 #33481  από evoula
 Κυρ Ιούλ 11, 2010 1:29 am
kwsta ontws eimai sxetika se kali katastash...an k ena xrono exw th noso...an perasoun ta xronia poios xerei...gia ayto exw provlimatistei me to sygekrimeno...otan les na psaxw tis fleves m...ti akrivws ennoeis???iparxei kapoia sygekrimeni exetash???
 #33486  από κωστας
 Κυρ Ιούλ 11, 2010 1:39 am
στην χενφα αναφερομαι evoula!δεν εχεις δει το θεμα που μας απασχολει το τελευταιο εξαμηνο!
 #33491  από evoula
 Κυρ Ιούλ 11, 2010 1:48 am
ok...paw na to diavasw...liga pragmata eixa dei...eyxaristw!!!
 #33492  από evoula
 Κυρ Ιούλ 11, 2010 1:56 am
triplex σφαγιτιδων kai ageiografia enai oi en logw exetaseis???ageiografia eixa kanei prin apo ena xrono kai itan ola kala...
 #33493  από βάλια
 Κυρ Ιούλ 11, 2010 2:07 am
Καλησπέρα Εύη. Συμφωνώ με τον Κώστα.Παρατήρησα πάντως ότι το τελεταίο καιρό προτείνουν το tysabri στους ασθενείς πολύ εύκολα...1 χρόνος είναι μικρό χρονικό διάστημα.Η κοπέλα του karidoyla αν θυμάμαι σωστά, ουτέ είχε διαγνωσθεί καλά καλά και της το πρότειναν.Μιλάμε για ένα φάρμακο που μόνο κτήνη επιστημονικής φαντασίας θα σε έβαζαν να υπογράψεις για να το πάρεις ρισκάροντας...(αν είναι δυνατόν!!!λες και παίζουμε τζόγο...).Κάποιοι έχουν δει βελτίωση αλλά για πόσο;;;;Γ Ι Α Τ Ι;;;;;
Αφού η επιστήμη της ιατρικής μπορεί να προσφέρει τόσα πολλά ειδικά στις μέρες μας που η τεχνολογία έχει αναπτυχθεί τόσο πολύ..Γ Ι Α Τ Ι;;;
 #33509  από Maria77
 Κυρ Ιούλ 11, 2010 1:29 pm
Γεια χαρά σε όλους! Κάνω Tysabri εδώ και ένα χρόνο και βρίσκομαι σε πάρα πολύ κατάσταση το τελευταίο διάστημα! Πιό πρίν έκανα το Avonex και έιχα κάθε λιγάκι ώση/επεισόδιο. Στην προτελευταία μαγνητική μου, πριν το Tysabri είχαν εμφανιστεί πολλές νέες εστίες και ήμουν πολύ απογοητευμένη. Τώρα με το Tysabri η κατάσταση σταθεροποιήθηκε και μάλιστα οι πιο πρόσφατες εστίες μίκρυναν, κάποια δεν υπάρχει.
Σίγουρα η κάθε θεραπεία έχει τις παρενέργιές της, τίποτα απο ότι μας συστήνουν δεν είναι αθώο.
Καλή δύναμη!
 #34661  από Athanasia
 Παρ Ιούλ 23, 2010 3:56 pm
Καλησπέρα παιδιά,

κάνω tysabri εδώ και 1,5 χρόνο.Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι από τις παρενέργειες που αναφέρατε δεν μου έχει εμφανιστεί ποτέ και καμία.Για την ακρίβεια δεν αισθάνομαι απολύτως τίποτα ούτε κατά την χορήγηση αλλά ούτε και μετά και ας πάω κατευθείαν για δουλειά και γυρίζω σπίτι στις 20:00. όπως σε κάθε φάρμακο ο κάθε οργανισμός αντιδρά διαφορετικά οπότε κανείς μας δεν ξέρει πως θα σου κάτσει ένα φάρμακο.Όσον αφορά την εγκεφαλίτιδα, ελπίζω και εύχομαι να μην τύχει σε κανέναν μας αλλά αυτό που σκέφτομαι πάντα είναι ποιος μου λέει εμένα ότι και τα υπόλοιπα φάρμακα που κυκλοφορούν και τα έχουμε δοκιμάσει(Rebif,Avonex ktl) δεν έχουνε σοβαρές παρενέργειες και απλά δεν έχει δημοσιοποιηθεί κάτι..

Για να συνεχίσει λοιπόν κάποιος με θετική σκέψη εμπιστευέται τον γιατρό του και κάνει αυτό που του λέει..

Evoula η διαδικασία για το Ντυνάν δεν απαιτεί κάτι ιδιαίτερο. Συνεννοήσε με την γραμματεία της νευρολογικής, κλείνεις ραντεβού και πηγαίνεις έχοντας μαζί το φαρμακο το οποίο παίρνεις απο το ικα. Η χορήγηση είναι ενδοφλέβεια,διαρκεί περίπου 1,5 ώρα και γίνεται μια φορά το μήνα. Το σημαντικότερο είναι οτι ξεχνάς τις ενέσεις για το υπόλοιπο του μήνα.
 #34663  από Dhmhtrhs
 Παρ Ιούλ 23, 2010 6:00 pm
Κανω tysabri απ το Μαιο του 2007.Οχι απλα δε βελτιωθηκε τπτ αλλα θα λεγα οτι χειροτερεψε η κατασταση αν και οι μαγνητικες βγαινουν καθαρες.Προχτες πηγα στο ΑΧΕΠΑ και ο νευρολογος που ειδε ολο το ιστορικο και τις μαγνητικες μου ειπε οτι αυτο το φαρμακο δεν ειναι για σενα και μου συστησε τη betaferon.Θα τον ακουσω αλλα εχω δει εδω οτι εχει αρκετες παρενεργειες αν και εσυ λες οτι τα πηγες καλα.Θα μπορουσες να μου δωσεις περισσοτερες πληροφοριες γιατι απο σεπτεμβριο θα κανω betaferon.Ευχαριστω