• Εκπαιδευτικοι....τι γινεται???

• Συζητήσεις για επιδόματα αναπηρίας, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κοινωνικά ιδρύματα και άλλων υπηρεσιών.
Συζητήσεις για επιδόματα αναπηρίας, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κοινωνικά ιδρύματα και άλλων υπηρεσιών.
 #33228  από Ευτυχία
 Πέμ Ιούλ 08, 2010 2:29 pm
anastasia_vol έγραψε:Καλησπέρα μία ερώτηση σχετικά με την προκύρηξη, όποιος γνωρίζει, έχω το χαρτί της δευτεροβάθμιας επιτροπής με το 67% εάν δεν έχω προυπηρεσία σε σχολείο μπορώ να κάνω αίτηση?
Ευχαριστώ. :)
σύμφωνα με αυτά που διάβασα..δικαίωμα για αίτηση εχουν μονο οσοι απο εμας εχουν προυπηρεσία 12 μήνες.. αλλα μη σε πάρω κ στο λαιμό μου
ρίξε μια ματιά κ εδω ;) http://www.pde.gr/forum/index.php?topic ... #msg331422

α! maestro ξέχασα να σου πω ευχαριστώ :)
 #33242  από evoula
 Πέμ Ιούλ 08, 2010 3:37 pm
geia sas synadelfoi...an k eixa ena pistopoihtiko a'vathmia ygeion epitropis apo to nosokomeio den to dexonte apo to ipourgeio
k prepei na perasw apo epitropi tou ika...opws swsta eipe o maestro...alla ekei i kuria pou etoimazei thn epitropi m eipe pws isws k na mi m dwsoun to 67% epeidi den m exei prosvalei i nosos kapoio zwtiko organo...uparxei kapoios nomos pou sklirinsi kata plakas simenei 67% anapiria k anw???ti deytera mallon pernaw apo epitropi k an gnwrizete kati parapanw sas parakalw peste m...wste an den m dinoun to 67% na mporw na toys apantisw...eyxaristw...
 #33244  από anastasia_vol
 Πέμ Ιούλ 08, 2010 4:29 pm
evoula όταν πέρασα από τη δευτεροβάθμια επιτροπή είχα πάρει μαζί μου όλα τα παραπεμπτικά από τις εισαγωγές που είχα κάνει στο νοσοκομείο (μπορώ να πώ πως τον τελευταίο χρόνο ήταν αρκετές) τις μαγνητικές μου τις τελευταίες και τις προτελευταίες για να κάνουν σύγκριση και με ρώταγαν πως μου εμφανίστηκε, με εξέτασαν κλπ.
Στην πρωτοβάθμια σου δίνουν το 67% (αν το πάρεις με την πρώτη) εγώ το πήρα με την δεύτερη φορά γιατί θεώρησαν οτί ήμουν καλά και ισχύει για 3 χρόνια, γι'αυτό μετά περνάς δευτεροβάθμια.
Γερά νεύρα θέλει γιατί είναι @@@.
 #33254  από maestro
 Πέμ Ιούλ 08, 2010 6:26 pm
evoula έγραψε:geia sas synadelfoi...an k eixa ena pistopoihtiko a'vathmia ygeion epitropis apo to nosokomeio den to dexonte apo to ipourgeio
k prepei na perasw apo epitropi tou ika...opws swsta eipe o maestro...alla ekei i kuria pou etoimazei thn epitropi m eipe pws isws k na mi m dwsoun to 67% epeidi den m exei prosvalei i nosos kapoio zwtiko organo...uparxei kapoios nomos pou sklirinsi kata plakas simenei 67% anapiria k anw???ti deytera mallon pernaw apo epitropi k an gnwrizete kati parapanw sas parakalw peste m...wste an den m dinoun to 67% na mporw na toys apantisw...eyxaristw...
Της είπες πως θέλεις χαρτι-γνωματευση-πιστοποιητικο συμφωνα με τις διαταξεις του Ν. 2643/28/9/98 ;(http://webcache.googleusercontent.com/s ... clnk&gl=gr)
Εγω σημερα ρωτησα και στις 2 επιτροπές (Νομαρχίας και ΙΚΑ), που ουσιαστικά ειναι μια.
Η α' βάθμια υγειονομική επιτροπή.
Απ' ό,τι μου είπε η Προϊσταμένη της γραμματειας της α' βάθμιας υγειονομικής επιτροπής που στεγαζεται στο ΙΚΑ, η επιτροπή εκει είναι υπευθυνη για συνταξεις, άδειες και δαπάνες κυρίως. Σε αυτούς τους δυο τομείς, είναι ιδιαιτερα προσεχτικοι στα ποσοστα που δίνουν. Επισης στην ιδια επιτροπή, εξετάζονται περιπτωσεις για μέριμνα για την απασχόληση προσώπων ειδικών κατηγοριών (ΑμεΑ), με έκδοση γνωματευσης-πιστοποιητικου συμφωνα με τις διαταξεις του Ν. 2643/28/9/98.

Η επιτροπή που στεγάζεται στην κάθε Νομαρχία, είναι υπεύθυνη για άλλου είδους πιστοποιητικά.
Και στις 2 επιτροπές, για τη ΣΚΠ, η έναρξη του ποσοστου είναι το 67%, εκτός από αυτη του ΙΚΑ για περιπτώσεις οικονομικου περιεχομενου (πρόωρη συνταξιοδοτηση κλπ), δεν ειναι παντα ετσι.
Εμας, μας ενδιαφερει ο γνωματευση-πιστοποιητικο συμφωνα με τις διαταξεις του Ν. 2643/28/9/98, αυτό ζηταει εκτος των άλλων, τωρα στην εγκυκλιο αυτη.

Οι πληροφορίες που πηρα από τις 2 επιτροπές σχετικά με τα ποσοστα, συνέκλιναν στο ότι, αυτοι ακολουθούν τις γνωματευσεις που βλέπουν από τα νοσοκομεια, που κατατιθενται μαζί με την αιτηση για να περάσει καποιος επιτροπή. Χαρακτηριστικά μου είπαν, άλλο να γραφει παραπαρεση, αλλο παραπληγία, άλλο τετραπληγία κλπ.
Επίσης, λαμβάνεται υπόψη και η κλινική εικονα αυτού που περνάει επιτροπή, σε μικρότερο βαθμό όμως για εμας. Αυτό γιατί η ΣΚΠ, ειναι σχετικά απροβλεπτη καποιες φορές και αυτο το γνωρίζουν τα μέλη της επιτροπής.

ΑΥΤΑ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ, ΟΤΑΝ ΚΑΙ ΕΑΝ ΕΧΩ ΝΕΟΤΕΡΑ ΘΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΩ
 #33263  από nomas
 Πέμ Ιούλ 08, 2010 9:37 pm
παδια καλησπέρα.

πέρασα πριν εν α μηνα Δευτεροβαθμια επιτροπή και μου εβγαλε αναπηρία >67% (σκληρυνση κατα πλακας). Σαν λόγο εγραψαν για προσληψη αναπληρωτη επειδη ο σκοπος μου αυτος ηταν οταν βγηκε η εγκυκλιος για την προσληψη των αναπληρωτων. Εν τω μεταξυ πρωτη φορα με εβγαλαν ανω του 67%.Εχω 18 μηνες προυπηρεσια και το ερωτημα ειναι αν επειδη εγραψαν σαν λογο την προσληψη μου ως αναπληρωτης, θα μου δημιουργησει κωλλυμα για τον διορισμο πλέον που θελω να κανω τωρα στην καινουργια εγκυκλιο που βγηκε για οσους ανηκουν στην ιδια κατηγορια...
Ευχαριστω.
 #33266  από evoula
 Πέμ Ιούλ 08, 2010 10:58 pm
maestro...se eyxaristw para polu...nai tis exigisa giati to thelw k otan piga na pw sthn kyria to nomo mou ton eipe apo moni ths...thn deytera tha perasw epitropi ...gia na doume ti tha ginei...!!!nomas...pare kalitera to ypourgeio na toys rwthseis...egw pou pira to prwi k rwthsa an grafei mono sklirinsi kata plakas k p.a 67% mou eipan pws isws na yparxei provlima giati tha prepei na grafei epishs k ''xronia anapiria''....DEN ANTEXW TOSH GRAFEIOKRATIA...
 #33275  από maestro
 Παρ Ιούλ 09, 2010 2:20 am
nomas έγραψε:παδια καλησπέρα.

πέρασα πριν εν α μηνα Δευτεροβαθμια επιτροπή και μου εβγαλε αναπηρία >67% (σκληρυνση κατα πλακας). Σαν λόγο εγραψαν για προσληψη αναπληρωτη επειδη ο σκοπος μου αυτος ηταν οταν βγηκε η εγκυκλιος για την προσληψη των αναπληρωτων. Εν τω μεταξυ πρωτη φορα με εβγαλαν ανω του 67%.Εχω 18 μηνες προυπηρεσια και το ερωτημα ειναι αν επειδη εγραψαν σαν λογο την προσληψη μου ως αναπληρωτης, θα μου δημιουργησει κωλλυμα για τον διορισμο πλέον που θελω να κανω τωρα στην καινουργια εγκυκλιο που βγηκε για οσους ανηκουν στην ιδια κατηγορια...
Ευχαριστω.
Γεια χαρα,
Το χαρτι-γνωματευση-πιστοποιητικο από την επιτροπη στο ΙΚΑ, θα πρεπει να εμπίπτει στο άρθρο 7 του Ν. 2643/28/9/98 συμφωνα με την εγκυκλιο, διαφορετικα πολυ φοβαμαι πως θα υπαρχει κωλυμα...
Καλη Επιτυχία
 #33279  από nomas
 Παρ Ιούλ 09, 2010 8:35 am
maestro έγραψε:
nomas έγραψε:παδια καλησπέρα.

Ευχαριστω.
Γεια χαρα,
Το χαρτι-γνωματευση-πιστοποιητικο από την επιτροπη στο ΙΚΑ, θα πρεπει να εμπίπτει στο άρθρο 7 του Ν. 2643/28/9/98 συμφωνα με την εγκυκλιο, διαφορετικα πολυ φοβαμαι πως θα υπαρχει κωλυμα...
Καλη Επιτυχία

Κλαημερα
κοιτα ξα πριν το αρθρο 7. Ν2643/98 το οποιο ν ααναφερει επι λεξει:
"πιστοποιητικο πρωτοβαθμιας υγειονομικης επιτροπης του αρθρου 6.ν. 2556/1997, απο το οποιο να προκυπτει η παθηση και το ποσοστο αναπηρίας"

Κατά συνεπεια αναφερει την παθηση και το ποσοστο, οχι το αν ειναι χρόνια.
Εξάλου η ιδια η παθηση υποδηλωνει οτι ειναι χρονια.
Νομιζω δεν θα υπαρξει προβλημα καθοσον δεν νομιζω να υπαρχει ανθρωπος που ν ασυγχεει την σκληρυνσημε κρυολογημα.
ευχαριστω
 #33296  από nomas
 Παρ Ιούλ 09, 2010 10:38 am
πηρα μόλις τηλ στο υπουργείο και μου ειπαν ότι επάνω στο πιστοποιητικο θα πρεπει να γράφει "χρόνια πάθηση".
Επίσης ότι ειχαν ξανασυζητησει αυτο το θεμα και κατεληξαν να γραφει χρονια παθηση και οχι μονιμη

καλη επιτυχια
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 14