• συμπτωματα και ποσο δικαιολογειται να κρατησουν....

• Ανοιχτή συζήτηση πάνω στα ποικίλα συμπτώματα και τις υποτροπές που προκαλεί η ΣΚΠ.
Ανοιχτή συζήτηση πάνω στα ποικίλα συμπτώματα και τις υποτροπές που προκαλεί η ΣΚΠ.
 #32965  από geor.gia
 Τρί Ιούλ 06, 2010 12:19 pm
Παιδια θα ηθελα τη γνωμη σας για κατι που με απασχολει πολυ...

κλεινουν 7 εβδομαδες απο τοτε που ξεκινησα να μουδιαζω. ξεκινησε απο το δεξι καρπο + παλαμη και σιγα σιγα επεκταθηκε σχεδον σε ολο το σωμα. δυστυχως εκανα τη μ@$$$%^#@α και δεν πηγα αμεσως σε γιατρο γιατι περιμενα (και περιμενω ακομα δηλαδη) αυτα τα ρημαδια τα αποτελεσματα της παρακέντησης (καταραμενε δημοσιε τομεα με τα αντιδραστηρια σου..). τηλεφωνησα πολλες φορες και εξηγησα πως εχει η κατασταση μου και οτι οσο περνανε οι μερες προχωραει το μουδιασμα και ρωτησα αν πρεπει να ξεκινησω κορτιζονη μεχρι να βγουν τα περιφημα αποτελεσματα. μου απαντησαν οτι ΑΝ ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΣΚΠ τοτε θα δουμε τι θα κανουμε και να περιμενω. κορτιζονη να μην παρω γιατι ηδη περασε καιρος και αρα θα πρεπει να υποχωρησουν μονα τους οσα νιωθω. αυτα ομως αντι να υποχωρησουν επιδεινωνονται. και μαλιστα χθες ενιωθα και μια ελαφρια ζαλη και τρομερη κουραση (πιο εντονη χθες απο τις προηγουμενες μερες).

ειναι λογικο να τραβαει τοσο πολυ αφου υποτιθεται , κατα τους γιατρους, θα επρεπε να υποχωρησουν μονα τους? δηλαδη ποτε ρε γμτ? (σορυ αλλα αγανακτησα πια) σε κανα εξαμηνο???????

αν θελετε παρακαλω πειτε μου τη γνωμη σας γιατι η αγωνια μου οσο παει μεγαλωνει.

σας ευχαριστω πολυ ολους
 #32969  από anni
 Τρί Ιούλ 06, 2010 12:49 pm
geor.gia μην πανικοβαλλεσαι.........
παρε τηλ. τον γιατρο σου και πες του πως εχει η κατασταση
δεν σου εδωσε οδηγιες??
αν δεν υποχωρει το μουδιασμα...........ποσο θα περιμενεις?
σε ποσες μερες θα βγουν τα αποτελεσματα?

σου ευχομαι γρηγορα να περασουν και να βρεις την ακρη.....
 #32975  από Εύη Ξ
 Τρί Ιούλ 06, 2010 1:03 pm
Τα συμπτώματα σε εμένα πρωσοπικά δεν υποχορουν χωρίς κορτιζόνι.
Και αν καθυστερίσω να πάρω μπορεί να μου χουσούρι.
Επικοινώνησε με τον γιατρό σου.
 #32986  από Ολγακι
 Τρί Ιούλ 06, 2010 1:57 pm
Εγω θα ζητουσα να μου δωσουν κορτιζονη ειδικα εφοσον τα συμπτωματα χειροτερευουν, δε θα περιμενα καθολου.

Ευχομαι να γινεις καλα συντομα
 #32993  από Κατερίνα
 Τρί Ιούλ 06, 2010 2:46 pm
Κουκλί μην το αφήνεις κι άλλο αφού χειριτερεύεις!!!!
Εγώ στη θέση σου θα πήγαινα σε ένα διανυκτερεύον νοσοκομείο,θα έλεγα πως
έχει η κατάσταση και σίγουρα θα μου έδιναν κορτιζόνη...(η γνώμη μου πάντα)
Είναι και η ζέστη που μας έχει τσακίσει!!! :confusion-seeingstars:
 #32997  από βικακι
 Τρί Ιούλ 06, 2010 2:58 pm
Γλυκειά μου ,όταν είχα τα μουδιάσματα περίπου 5 εβδομάδες και όπως λες προχωρούσαν ,μόλις οι γιατροί με εξέτασαν και έκανα αμέσως μαγνητική μου δώσανε κατευθείαν κορτιζόνη χωρίς να περιμένουν τα αποτελέσματα από την παρακέντηση.Θα σου έλεγα να αλλάξεις γιατρούς ή νοσοκομείο.Περαστικά και όλα θα πάνε καλά. :greetings-waveyellow:
 #33014  από βικυ
 Τρί Ιούλ 06, 2010 5:27 pm
geor.gia εγω οταν μουδιασε ολη η δεξια πλευρα μου δεν ηξερα πως ειχα ms και δεν εδωσα σημασια τις πρωτες 3 εβδομαδες περιπου.Οταν τελικα αποφασισα να δω τι συμβαινει, επειδη χειροτερευε η κατασταση, πηγα στον γιατρο οταν ηδη ειχε περασει ενας μηνας. Ακολουθησαν οι μαγνητικες,οπου εντοπιστηκε η ms ( καμια ενεργη εστια),και η παρακεντηση που την επιβεβαιωσε.Στο διαστημα αυτο,απο την διαγνωση και μετα,αρχισε να υποχωρει και μετα απο ενα μηνα περιπου εξαφανιστηκε,χωρις να παρω κορτιζονη.
Αυτη ειναι η προσωπικη μου εμπειρια.
Ευχομαι ολα να πανε καλα!
 #33018  από triton
 Τρί Ιούλ 06, 2010 5:46 pm
Georgia Hi,
Συμφωνώ με τον Sou, η κορτιζόνη δεν έχει καμία σχέση με το μούδιασμα.
Η δική μου εμπειρία, όπως και το Βικάκι, αρχικά είχα για κανένα μήνα μούδιασμα στο αριστερό μου χέρι και δεν είχα υποψιαστεί ms, μετά τις μαγνητικές και την παρακέντηση που διαπιστώθηκε η ΠΣ, εντοπίσθηκαν δύο ενεργές εστίες στον εγκέφαλο και μία στον αυχαίνα. Ο γιατρός μου έδωσε κορτιζόνη (2-3 μήνες μετά) αλλά ουδέν αποτέλεσμα. Σήμερα 2 χρόνια μετά το μούδιασμα παραμένει και ώρες ώρες με ενοχλεί και είναι πιο έντονο, κατά τ' άλλα ένας ίλιγγος πέρυσι και 2 νέες εστιές, η ζάλη από τον ίλιγγο έχει παραμείνει και βλέπουμε πως θα εξελιχτεί.

Για να μην μακρυλογώ όπως βλέπεις το μούδιασμα μπορεί να φύγει σε λίγο καιρό όπως στο Βικάκι και μπορεί να μην φύγει όπως σε μένα

Σου έυχομαι ολόψυχα να φύγει
 #33032  από geor.gia
 Τρί Ιούλ 06, 2010 8:19 pm
Παιδια σας ευχαριστω πολύ για την ανταποκριση :romance-kisscheek: . εκανα αυτο ακριβως. εκλεισα ραντεβου για αυριο το απογευμα (οχι στη γιατρο μου που παω συνηθως αλλα σε εναν που αν αποδειχθει καλος θα τον κρατησω) για να αντιμετωπισω αυτο που συμβαινει εστω και λιγακι αργα. και οταν βγουν τα αποτελεσματα βλεπουμε. παντως απο τη συντομη περιγραφη που του εκανα (χωρις πολλες λεπτομέριες) ειπε "φαινεται οτι πρεπει να σε δω". ελπιζω να το προλαβουμε και να μη μεινει μονιμο του μουδιασμα.
 #33043  από Νικος
 Τρί Ιούλ 06, 2010 10:35 pm
georgia τελειως εμπειρικα, τα συμπτωματα σε μενα εξαφανιζόντουσαν αναλογα με την ωση απο 2βδομαδες-1μηνα-2χρωνια :!: (η οπτικη νευριτιδα) και συνηθως 80-90% η κορτιζόνη δεν πολυεπιρεαζε την διαδικασια παρα μονο τον χρονο