• ΜΙΑ ΑΠΟΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΚΠ

• Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #3184  από Manos29
 Τετ Απρ 29, 2009 8:31 pm
Γειά σε όλους, είμαι καινούργιος ως μέλος στο ΜSSociety Forum, αλλά και στην ΣΚΠ 1,5 χρονο. Θα ήθελα να σας εκθέσω την άποψη μου για την πάθηση μας, ετσι θα δω αν το βλέπω εγω ετσι ή και άλλοι. Σύμφωνα με αυτά που έχω δεί στον οργανισμό μου εφτασά στο συμπέρασμα οτι χωρίζοντα το ΣΚΠ έχω συναίσθημα - καλοφαγία - περπάτημα βλέπω αυτά που πρέπει να κάνω για το καλύτερο για εμένα, έτσι με μια διατροφή στην κυριολεξία αθλητή με σχετικό περπάτημα και παρόλο που το συναισθηματικό το παλευώ αλλα ακόμα λίγο δύσκολα τα πράγματα βλέπω οτι αρχίζουν και φτιάχνουν ικανοποιητικά :). Θα ηθελα την γνώμη σας, ευχαριστώ!!
 #3191  από butterfly-
 Τετ Απρ 29, 2009 9:15 pm
Καλωσόρισες στην παρέα μας Μάνο.
Νομίζω πως όλοι μετά τη διάγνωση, μαθαίνουμε να βλέπουμε πιο θετικά τη ζωή.
Σου εύχομαι τα καλύτερα.
 #3194  από ΜΙΜΙΚΑ
 Τετ Απρ 29, 2009 10:21 pm
Καλώς ήρθες Μάνο ;) !
Εχεις δίκιο σ'αυτά που λες, τα οποία έτσι κι αλλιώς κάνουν καλό και σε υγιείς και σε ασθενείς ώστε να διατηρήσουμε το σώμα μας στην καλύτερη δυνατή φυσική κατάσταση. Θα σου έχει πει βέβαια ο γιατρός σου ότι δεν πρέπει να ξεπερνάς τα όριά σου (τα οποία θα εντοπίσεις σιγά σιγά). Τώρα για τα ψυχολογικά, θέλεις οπωσδήποτε χρόνο για να προσαρμοστείς στις νέες συνθήκες (αν έχεις και μία βοήθεια από έναν/μία ψυχολόγο, μόνο καλό μπορεί να σου κάνει - εσύ ξέρεις καλύτερα τον εαυτό σου).
Εκτός όμως από την προσωπική μας προσπάθεια χρειάζεται και λίγη τύχη και γι'αυτό σου εύχομαι να πάνε όλα καλά, όπως εσύ τα θέλεις και να είσαι ΓΕΡΟΣ ΚΑΙ ΤΥΧΕΡΟΣ!
Ο,τι θελήσεις, εδώ είμαστε όλοι για να τα λέμε.
 #3198  από Manos29
 Τετ Απρ 29, 2009 11:38 pm
Σας ευχαριστώ που με καλωσορίσατε και με ακούσατε και για τις ευχές σας τις οποίες σας ανταποδίδω. θα ήθελα βέβαια να διευκρινήσω οτι ψυχολογικά είμαι καλά σε οτι έχει να κάνει με την πάθηση και αυτό γιατί ο πρώτος ξαδερφός μου το εχει 22 χρόνια τώρα και καπως δεν είναι και τόσο αγνωστό σ'εμένα. Αυτό που με έχει ενοχλήση και έχει χαλάση και την ψυχική μου υγεία ειναι οτι η κοπέλα που είχα 5 χρόνια...... καταλάβατε. Και έρχομαί και κάνω ένα ερώτημα μήπως εμείς οι άνθρωποί κανουμε τα πράγματα δύσκολα και όχι οτι είναι δύσκολα?
 #3202  από litsa
 Τετ Απρ 29, 2009 11:52 pm
kalos orises!!
μην αγχώνεσαι!! το καλό της σκπ είναι ότι στη ζωή σου θα μείνουν ΜΟΝΟ άνθρωποι που αξίζουν!!
μην λυπάσαι καθόλου για αυτούς που φεύγουν, δεν ήταν για σένα! ή απλά αποκαλύφθηκαν...

και εμένα μου το είπαν:τώρα θα δεις τους φίλους σου ... και τους είδα!! όλους!
χαίρομαι όμως πολύ για αυτό!
 #3210  από Manos29
 Πέμ Απρ 30, 2009 12:17 am
Σε ευχαρίστω Λίτσα με έκανες να νιώσω κάλυτερα, έχεις δίκιο σε αυτά που μου είπες :)
απλά θα πρέπει να προσπαθήσω να τα κάνω και πράξη.
 #3217  από ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΡΩΤΟΓΕΡΟΣ
 Πέμ Απρ 30, 2009 8:50 am
Μάνο μην σε παίρνει το ατιδήποτε από κάτω . Έχοντας ΣΚΠ μπορείς να καταλάβεις πιο εύκολα το χαρακτήρα των άλλων .
 #3221  από manos81
 Πέμ Απρ 30, 2009 10:12 am
kalimera kai kalosorises stin parea mas mano sinonomate kai sinomilike. :o efxome na ksekatharisoun ta pragmata prota mesa sto mialo sou sxetika me tin ms kai meta me tous giro sou...an ta ksekathariseis ayta tha deis tha eise pio anetos kai me tous giro sou oti kai na einai ayto eite kopela hte filos.
 #3226  από Manos29
 Πέμ Απρ 30, 2009 11:07 am
Eυχαριστώ γιώργο και μάνο που μου απαντήσατε στον προβλήματισμό μου, κατάλαβα απο αυτά που μου είπατε, οτι μάλλον οσο και να πιστεύω οτι κάπως αρχίζω και το ξεπερνάω, κατι τέτοιο δεν συμβαίνει, γιαυτο και νομίζω οτι για όλα ευθυνετε η ms, το κάλο ειναι τουλάχιστο οτι το κατάλαβα :o .
 #3228  από Maria77
 Πέμ Απρ 30, 2009 11:20 am
Kalwsorises Mano! Auta ta teleutaia 5 xronia pou zw me thn MS exw antilhfthei pws stis anthrwpines sxeseis mou den thelw paixnidakia kai ypokrisies. Mono ksekathares katastaseis, na kserw me poious exw na kanw kai ti na perimenw. Kai etsi ta pragmata ginontai pio apla kai den perimenw polla apo tous allous!
Tha deis oti siga siga tha ksekinhseis na vlepeis diaforetika tis katastaseis kai na vazeis tis analoges proteraiothtes!
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8