• Η ΧΕΝΦΑ και εγω

• Η πάθηση της Χρόνιας Εγκεφαλονωτιαίας Φλεβικής Ανεπάρκειας, η θεωρία της και η θεραπεία της.
Η πάθηση της Χρόνιας Εγκεφαλονωτιαίας Φλεβικής Ανεπάρκειας, η θεωρία της και η θεραπεία της.
 #31981  από FANTOMAS
 Κυρ Ιουν 27, 2010 10:49 am
Εχω παρατηρησει - απο όσα γραφουμε εμεις εδω- οτι οσο πιο ελαφρυ ενα περιστατικο Π.Σ τόσο πιο αμυδρα ειναι τα ευρυματα της ΧΕΝΦΑ, ενω οσο πιο βαρυ τόσο πιο έντονα (ή και το αντίστροφο αν προτειμαται ).

Αυτό απο μόνο του δεν σημαινει πολλα για συσχετηση των δυο παθησεων (Π.Σ- ΧΕΝΦΑ) ???

Είναι τοσο δυσκολο να βγει μια επισημη μελετη για αυτό ????

Εμείς βάζουμε το σώμα , αυτοι βάζουν την επιστήμη τους (και τον ορκο τους) ????
 #31984  από Στάθης
 Κυρ Ιουν 27, 2010 11:40 am
FANTOMAS έγραψε:Εμείς βάζουμε το σώμα , αυτοι βάζουν την επιστήμη τους (και τον ορκο τους) ????
...... και την στέπη τους !!!!

Εικόνα
 #31994  από homer
 Κυρ Ιουν 27, 2010 2:22 pm
FANTOMAS έγραψε:Εχω παρατηρησει - απο όσα γραφουμε εμεις εδω- οτι οσο πιο ελαφρυ ενα περιστατικο Π.Σ τόσο πιο αμυδρα ειναι τα ευρυματα της ΧΕΝΦΑ, ενω οσο πιο βαρυ τόσο πιο έντονα (ή και το αντίστροφο αν προτειμαται ).

Αυτό απο μόνο του δεν σημαινει πολλα για συσχετηση των δυο παθησεων (Π.Σ- ΧΕΝΦΑ) ???
Παιδιά η συσχέτηση είναι προφανής από την ίδια τη μέχρι τώρα πείρα. Όμως το πρώτο (οτι οσο πιο ελαφρυ ενα περιστατικο Π.Σ τόσο πιο αμυδρα ειναι τα ευρυματα της ΧΕΝΦΑ, ενω οσο πιο βαρυ τόσο πιο έντονα) ΔΕΝ νομίζω πως ισχύει, τουλάχιστον σαν γενικός κανόνας. Εμένα πχ η ζημιά της ΧΕΝΦΑ ήταν μεγάλη και ΔΕΝ ήμουν τόσο χάλια όσο τα ευρήματα.

Βεβαίως για 4 χρόνια έκανα κάτι πολύ συγκεκριμένο, που ξέρω ότι λίγοι κάνουν και με είχε βοηθήσει πολύ, το οποίο βέβαια και συνεχίζω. Δεν ξέρω αν μπορεί κανείς να κάνει μια τέτοια αναλογική συσχέτιση με γενική ισχύ. Ενδέχεται σύμφωνα με την περίπτωση τη δική μου με μεγάλη ζημιά στη ΧΕΝΦΑ κάπως να κρατιέσαι σε καλή κατάσταση ανάλογα με το τι κάνεις ή τι δεν κάνεις πριν.
Ξέρω δηλαδή άτομο που ενώ είχε εμφανώς λιγότερη ζημιά από μένα στη ΧΕΝΦΑ, εμφάνιζε πολύ πιο ασταθή και επιθετική μορφή της πάθησης. Η ΧΕΝΦΑ αν και πολύ ισχυρός δεν είναι ο ΜΟΝΟΣ παράγοντας που επιδρά. Νομίζω πως πρόκειται για πολυπαραγοντικό σύνδρομο το οποίο επηρεάζουν μια σειρά πλευρές.
Αυτά
 #35359  από Fotini
 Κυρ Αύγ 01, 2010 9:28 pm
Καλησπέρα,

Διάβασα σχεδόν όλα τα ποστ σχετικά με την ΧΕΝΦΑ μήπως αναφέρονται πουθενά ονόματα γιατρών ή κλινικών στην Αθήνα όπου μπορώ να κάνω την εξέταση, αλλά άκρη δεν έβγαλα :confusion-seeingstars:
Μπορεί να μου πει κάποιος που έχει κάνει την εξέταση, σε ποιά κλινική / γιατρό στην Αθήνα θα μπορούσα να πάω..?
Απ' ότι κατάλαβα, η εξέταση περιλαμβάνει doppler και φλεβογραφία ..? ( διάβασα τόσα που νομίζω οτι μπερδεύτηκα :think: )

:text-thankyouyellow:
 #35410  από Isolexion
 Δευ Αύγ 02, 2010 4:14 pm
Fotini έγραψε:Καλησπέρα,

Διάβασα σχεδόν όλα τα ποστ σχετικά με την ΧΕΝΦΑ μήπως αναφέρονται πουθενά ονόματα γιατρών ή κλινικών στην Αθήνα όπου μπορώ να κάνω την εξέταση, αλλά άκρη δεν έβγαλα :confusion-seeingstars:
Μπορεί να μου πει κάποιος που έχει κάνει την εξέταση, σε ποιά κλινική / γιατρό στην Αθήνα θα μπορούσα να πάω..?
Απ' ότι κατάλαβα, η εξέταση περιλαμβάνει doppler και φλεβογραφία ..? ( διάβασα τόσα που νομίζω οτι μπερδεύτηκα :think: )

:text-thankyouyellow:
Μια χαρά τα έχεις καταλάβει Fotini!! Μπορείς να ψάξεις και μόνη σου για ακτινολόγο - αγγειοχειρούργο αλλά σίγουρα θα είναι καλύτερα να ακούσεις και τις γνώμες αυτών που έχουν κάνει την εξέταση/επέμβαση. Είμαι σίγουρος πως θα σε βοηθήσουν πρόθυμα.
Συνέχισε να διαβάζεις και να ψάχνεσαι και όλα θα πάνε μια χαρά!!
 #35493  από homer
 Τρί Αύγ 03, 2010 3:05 pm
Fotini έγραψε:Καλησπέρα,
Στείλε μου ένα ΠΜ
 #35540  από maria2
 Τρί Αύγ 03, 2010 11:36 pm
geia sas

ekana tin epemvasi gia tin xenfa stis 24 iouniou tin proti evdomada eimoun poli kala den kourazomoun den eixa spastikotita....meta den xero ti egine eimai me skapanevasmata.........
 #35573  από homer
 Τετ Αύγ 04, 2010 1:58 pm
Πάντως ανάλογα με την ταχύτητα αποβολής σιδήρου που συμβαίνει στον καθένα μπορεί να παρουσιάζονται και συμπτώματα. Μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για διαδικασία αποτοξίνωσης όπου μπορεί να ισχύει ακόμα και το γνωστό "herxheimer's effect" (βλ http://www.silver-colloids.com/Pubs/herxheimer.html). Ύστερα, τοξίνες υπάρχουν παντού γύρω σε ένα ούτως ή άλλως επιβαρυμένο περιβάλλον γεγονός που επίσης δυσκολεύει.
Χρειάζεται χρόνος και πείσμα στο να ακολουθούνται κάποια πράγματα και βοήθεια στον οργανισμό με αντιοξειδωτικά (Βιταμίνες), σωστή διατροφή και όχι "τώρα που ανοίξαμε τις φλέβες κάνουμε ότι να'ναι και περιμένουμε να γίνουμε καλά".
Και εγώ ακριβώς έτσι ένοιωσα και τώρα αισθάνομαι (ύστερα από 1,5 μήνα) να καλυτερεύω πάλι.
 #37017  από tas
 Παρ Αύγ 27, 2010 11:54 pm
Kαλησπέρα,

Ακούστε και τα δικά μου και αξιολογήστε τα
25 Αυγούστου έκανα triplex σφραγίτιδων φλεβών σύμφωνα με το οποίο αναγνωρίζεται με μειωμένη διατομή η δεξιά σφραγίτιδα στις θέσεις Β και C.Το ίδιο φαινόμενο ηπιότερα ελέγχεται στην θέση C και στην αριστερή σφραγίτιδα.
Δεν αναγνωρίζεται παλινδρόμηση ροής εντός των αγγείων.
Αισθητά μειωμένη ροή δεξιά.
Δεν ανιχνεύτηκαν μεμβράνες

Ο ακτινολόγος μου συνέστησε περαιτέρω ελέγχο με αγγειογραφία .Θα ήθελα να σας ρωτήσω όμως κάτι,μου είπε αν χρειαστεί να προχωρήσουμε σε μπαλονάκι,σε καμία περίπτωση να μην αφήσω να μου πειράξουν τις σφραγίτιδες γιατί είναι περίεργα αγγεία.
Ομολογώ πως αυτό δεν το κατάλαβα.. ;)
Αν μπορεί κάποιος ας μου λύσει την απορία .Εσάς ,που κάνατε την επεμβατική αγγειογραφία ,δεν
σας ''ξεβούλωσαν'' και τις σφραγίτιδες?
 #37025  από Biskoto10
 Σάβ Αύγ 28, 2010 2:14 am
sou έγραψε:Μάλλον εννοεί stents. Τα μπαλονάκια έχουν αποδειχθεί ασφαλή.
Εννοεις σε σχεση με τα stents? Γιατι κατι θυμαμαι οτι ειχε πει ο Zamponi σε μια συνεντευξη αλλα δεν το θυμαμαι ακριβως.
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 41