• Προβληματισμός...

• Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.

Το http://www.mssociety.gr είναι ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ γι αυτούς που έχουν MS

Έχω MS και Συμφωνώ
6
17%
Έχω MS και Διαφωνώ
13
37%
Έχω MS και Δεν με απασχολεί
14
40%
Δεν έχω MS
2
6%
 #3143  από aoratos
 Τετ Απρ 29, 2009 12:39 pm
Προβληματίστηκα αρκετά μετά την προτροπή κάποιου μέλους (που δεν θα κατονομάσω) για το αν θα έπρεπε ή όχι να γράψω τα παρακάτω και τελικά αποφάσισα να το κάνω.

Η αλήθεια λοιπόν είναι πως έχω δυσαρεστηθεί αρκετά με όσα έχουν λεχθεί στο φλέγον ποστ με θέμα τις εισαγόμενες από το ανατολικό μπλοκ... Κάπου εκεί μου πέρασε η εντύπωση (ίσως λάθος που είναι και ο λόγος του ποστ μου) ότι θεωρούμαι σαν "ξένο" σώμα εδώ με βάση όσα λέχθηκαν (ο λόγος της παθητικής μου συμμετοχής τελευταία).

Για το τι "δουλειά" έχω εδώ για όσους δεν έχουν παρακολουθήσει από την αρχή τα γραφόμενά μου μπορούν να το δουν στην παρουσίαση μου.

Δεν σας αντιμετώπισα ποτέ σαν ανάπηρους ή κατώτερους αλλά ανθρώπους πάνω απ' όλα. Ξέρω τι περνάτε καθημερινά γιατί τα ζω καθημερινά και ποτέ δεν έβγαλα τον εαυτό μου έξω από την υφιστάμενη κατάσταση. Έχω μια οικογένεια με ένα παιδάκι που έχει ωριμάσει πριν την ώρα του γιατί γεννήθηκε μέσα σε μια κατάσταση που όπως και να έχει δεν είναι ότι καλύτερο να βλέπει την μάνα του σε αναπηρικό αμαξίδιο. Δεν έκανα εγγραφή στο σάιτ για να θεωρηθώ ανώτερος κανενός αλλά για να ενημερώνομαι και να ανταλλάξω εμπειρίες και γνώσεις που μπορεί να φανούν χρήσιμες εκατέρωθεν.

Ήρθα με όλες μου τις αγνές προθέσεις και νιώθω δυσαρεστημένος όσο δεν φαντάζεστε.

Θα ήθελα να καταθέσετε την γνώμη σας έστω και μόνο με την μορφή της "ανώνυμης ψήφου" στην δημοσκόπηση που προσαρτώ στο παρόν. Πρόσθεσα την τέταρτη επιλογή για να μπορούν να παρακολουθήσουν όλοι το αποτέλεσμα.

Προβληματίστηκα και για τον τίτλο του ποστ, οπότε θα το ονομάσω Προβληματισμός...
 #3145  από litsa
 Τετ Απρ 29, 2009 1:03 pm
Λυπάμαι για το ότι νιώθεις έτσι.
Η άποψη μου είναι η εξής:
Νομίζω ότι ειναι αξιεπαινο το ότι μπαινεις σε ένα τέτοιο φόρουμ για να βοηθήσεις την σύντροφο σου και την οικογένεια σου!

Δεν νομίζω ότι αναφερόταν κάποιο ποστ σε σένα ή για σένα και κάποιους στην αντίστοιχη θέση.
νομίζω ότι είχε συγκεκριμένο αποδέκτη.

Εξάλλου αν δεν θέλουμε να φαινόμαστε ας μην συμμετέχουμε και επίσης να κάνουμε ένα φόρουμ προσωπικό. -γίνεται - υπάρχει? - Οταν λαμβάνουμε μέρος σε ένα ανάλογο φόρουμ ξέρουμε που είμαστε...

οσο αφορά την ψηφοφορία, με ενδιαφέρει να μπαίνουν άτομα που τους ενδιαφέρει να μάθουν και να βοηθήσουν . Την εκμετάλευση και οτιδήποτε άλλο ας την κρατήσουν για τον εαυτό τους!!
ψηφίζω έχω μσ και μπορούν να μπαίνουν ΑΝΘΡΩΠΟΙ!
 #3146  από ΜΙΜΙΚΑ
 Τετ Απρ 29, 2009 1:13 pm
Η ιστοσελίδα είναι ανοιχτή σε όλους (όπως έχω ξαναπεί) και είναι μια ευκαιρία να ενημερωθεί και όποιος δεν έχει σχέση με τη ΣΚΠ ότι -παρ'ότι είναι μία ανίατη ασθένεια- δεν είναι και η καταστροφή του κόσμου, ότι ζούμε με την ποιότητα που επιτρέπει στον καθένα μας η ασθένεια και με δυναμικότητα και όρεξη για ζωή. Αυτό μόνο καλό μπορεί να κάνει και σε υγιείς και σε ασθενείς.
Η κατάσταση που δημιουργήθηκε την προηγούμενη φορά ήταν εξαιρετικά δυσάρεστη και για τους μεν και για τους δε, όπως όμως και κάθε περίπτωση εξαπάτησης μεταξύ των ανθρώπων. Δεν διαφέρει στη συγκεκριμένη περίπτωση επειδή τυχαίνει να είμαστε ασθενείς και δεν μου αρέσει να θεωρούμε τους εαυτούς μας πιο ευάλωτους συναισθηματικά και εύθικτους από τους υγιείς (το φρένο που μας βάζει το σώμα μας αρκεί - ας μην το μεγεθύνουμε άλλο). Και προξενήσαμε και δυσαρέσκεια σε ανθρώπους που θα ήθελαν να συμμετέχουν ειλικρινά χωρίς ίχνος οίκτου, συμπόνιας κλπ. Οπότε ας μην καίμε και τα χλωρά μαζί με τα ξερά. Αφήστε που υπάρχει και η πιθανότητα το συγκεκριμένο άτομο για το οποίο έγινε όλο το "μαλλιβράση" να θεωρούσε ότι για να "ρίξει μια ματιά" και σ'αυτή την ιστοσελίδα να έπρεπε να δηλώσει ασθενής. Ας μην παίρνουμε λοιπόν παραμάζωμα τους πάντες γιατί τελικά θέλουμε να συνυπάρχουμε αρμονικά ή να είμαστε "οι υγιείς" και "οι ασθενείς"? Εμείς αποφασίζουμε. Και σχετικά με το πώς μας βλέπουν οι άλλοι, ΧΕΣΤΗΚΑ! Οποιος θέλει εμένα προσωπικά με προσεγγίζει ως Μιμίκα και όχι ως υγιή ή ασθενή.
Με θυμάμαι και όταν ήμουνα υγιής: άλλοι ξετρελαινόντουσταν, σε άλλους ήμουνα αδιάφορη και άλλοι με αντιπαθούσαν ή και γελούσαν μαζί μου (ούσα υγιής). Γιατί λοιπόν -εφ'όσον τότε το θεωρούσα λογικό σε άλλους να αρέσω και σε άλλους όχι- να παρεξηγηθώ τώρα? Το ίδιο πράγμα είναι. Μόνο που τώρα όσοι θέλουν να πουν κάτι για σένα έχουν και επισήμως κάτι οφθαλμοφανές. Αλλά στην ουσία δεν έχει αλλάξει τίποτε.
Αυτά!!!
Και περιμένουμε τον Αόρατο και τη γυναίκα του στην επόμενη συνάντηση (η οποία θα είναι σύντομα θέλω να πιστεύω :lol: ).
 #3147  από ΜΙΜΙΚΑ
 Τετ Απρ 29, 2009 1:27 pm
Α και κάτι ακόμη! Τόσα χρόνια (όχι τα πρώτα 6 που ήμουνα σε καλή κατάσταση αλλά τα 2-3 τελευταία έλεγα στον εαυτό μου ότι έχω κάποιου βαθμού αναπηρία, μία έκπτωση δραστηριοτήτων και "μ' άλλα λόγια ν'αγαπιόμαστε")
Είμαι ανάπηρη (Παναγία μου 8 χρόνια δεν το έχω παραδεχτεί) και ελπίζω να μην χειροτερέψω άλλο.
:shock: Τι ήταν τούτο που αμόλησα (θα το πω στην ψυχολόγο την Τρίτη) ;)
 #3148  από elena
 Τετ Απρ 29, 2009 1:41 pm
θα ψηφίσουμε στις εκλογές...στις ευρωεκλογές........στο θέμα του αόρατου............
εεεεε...δεν μπορώ τα δύσκολα ρε παιδιά ,πήζει το μυαλό μου!!!!

Αόρατε ,θα ήθελα να σου πω ,ότι εμένα προσωπικά δεν με νοιάζει καθόλου,το ότι εσύ ο ίδιος
δεν έχεις ms..σέβομαι απόλυτα ,το ότι βιώνεις την ασθένεια μέσω της συζύγου σου,την θέληση σου να συμμετέχεις ,μπορεί να το έκανε και ο δικός μου σύζυγος...

Καμμιά φορά ,ξέρεις μπορεί να παρεξηγηθεί κάποιος από αυτά που γράφουμε ,από μια πλάκα ,
ας πούμε....διαφορετικά είναι να μιλάς κατ'ιδίαν σε κάποιον ,και διαφορετικά να το εκφράζεις με το γραπτό λόγο...

για το θέμα <ανατολικού περιεχομένου>εντάξει είχαμε μια διάθεση για πείραγμα...εσύ γιατί το πήρες προσωπικά?ότι ειπώθηκε ,ειπώθηκε για το συγκεκριμένο...και οπωσδήποτε όχι για σένα!

εγώ τουλάχιστον δεν αντιλήφθηκα κάτι τέτοιο!
(μην ψειρίζουμε την μαιμού!)

τώρα πρέπει και να ψηφίσω?
 #3150  από ΜΙΜΙΚΑ
 Τετ Απρ 29, 2009 1:44 pm
Να ψηφίσεις Αριελ! Και να πας και στο καφενείο να ακούσεις το τραγουδάκι.
Φιλιά :D
 #3151  από elena
 Τετ Απρ 29, 2009 1:47 pm
ΜΙΜΙΚΑ κορίτσι μου ,θα είναι πολύ αργά την ΤΡΙΤΗ ΤΩΡΑ ΝΑ ΠΑΣ ,άκου ανάπηρη...
με νευρίασες τώρα.....!!!!

γιατί να ψηφίσω ?αφού κανείς άλλος δεν ψήφισε!!!!

sorry ,τώρα το είδα ,και θα ψηφίσω και εγώ ...
 #3153  από ΜΙΜΙΚΑ
 Τετ Απρ 29, 2009 2:07 pm
Εχω βαθμό αναπηρίας και παίρνω και επίδομα και ανήκω και στους ΑΜΕΑ. Αρα???
 #3154  από ΜΙΜΙΚΑ
 Τετ Απρ 29, 2009 2:09 pm
Μαλλιοκούβαρα θα γίνουμε πάλι σήμερα :D (είναι ανάδρομοι οι πλανήτες πάλι?)
 #3156  από manos81
 Τετ Απρ 29, 2009 2:30 pm
KALA KANEIS POU MPENEIS ENIMERONESE KAI VOITHAS TI GINEKASOU MATHENONTAS APO MAS OLOUS POU EXOUME XILIADES OMIOTITES. PISTEVW POS DEN ENOOUSAME OTAN LEGAME POS MPENOUN KAKOBOULA ATOMA POU DEN EXOUN MS ESENA...PROS THEOU EISE EUPROSDEKTOS ESY KAI OPIOS THELEI NA MATHEI NA ROTISEI KAI OXI NA MAS EKMETALEUTEI SAN PIRAMATOZOA....

KALA TA EIPA???? AN EINAI NA GRAPSW KIALA....

PAW NA PSIFISW MI VLEPETE
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9