• Ολιγοκλονικές ζώνες

• Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #2623  από Νικόλας
 Τρί Απρ 14, 2009 6:39 pm
Αγαπητοί μου φίλοι,
έχω μία απορία σχετικά με την " παρουσία ολιγοκλονικών στο ΕΝΥ ". Σίγουρα αυτό επιβεβαιώνει κάτι! Αλλά είναι δυνατόν ο γιατρός να μου λέει ότι οι τιμές είναι φυσιολογικές;;;;;;;;;;;;;και ότι όλα είναι φυσιολογικά; Και τι είναι τα ολιγοκλονικά;;;;;;;;;;;;;;Μπας και με δουλεύουν όλοι τους;
Σας ευχαριστώ!
 #2652  από elena
 Τετ Απρ 15, 2009 2:47 pm
Νικόλα γειά σου !δεν νομίζω να σε δουλεύει κανείς,και καλό θα ήταν να αρχίζεις να χτίζεις
σχέση εμπιστοσύνης με τον γιατρό σου...νομίζω ότι πρέπει να μείνεις σε αυτά που σου είπε!
και έπειτα ,έχεις μια τόσο ωραία οικογένεια ,την σύζυγό σου ,τα παιδάκια σου,από ότι διάβασα,
τι θα αλλάξει δηλ.αν μάθεις τι είναι ολιγοκλονικές ζώνες?
ζήσε όπως ζούσες μέχρι τώρα,και μην αφήσεις τίποτα να επηρεάσει αρνητικά την ψυχολογία σου!!!
είναι πολύ βασικό!!!και για σένα ,και για την οικογένεια σου!!!γιατί να ξέρεις ότι κάθε αρνητική σκέψη,κάθε αμφιβολία που θα έχεις,η σύζυγό σου και τα παιδάκια σου θα το βλέπουν στα μάτια σου,πιστεύεις ότι θα κάνει καλό κάτι τέτοιο ...?
 #2665  από Νικόλας
 Πέμ Απρ 16, 2009 12:58 am
Σίγουρα όχι Έλενα. Συμφωνώ μαζί σου! Η οικογένειά μου είναι το παν! Και προσπαθώ να μην το δείχνω. Πίστεψέ με. Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια! Τελικά εδώ στο φόρουμ είμαστε επίσης μία πολύ καλή οικογένεια, που μόνο εμείς καταλαβαίνουμε ο ένας τον άλλον. Να είμαστε όλοι καλά εύχομαι!
 #2677  από ΜΙΜΙΚΑ
 Πέμ Απρ 16, 2009 3:49 pm
Νικόλα, είναι καλό που είναι καθαρή η παρακέντησή σου. Νομίζω (δεν είμαι σίγουρη) πως μπορείς να έχεις ΣΚΠ παρόλο που η παρακέντησή σου είναι αρνητική. Η παρακέντηση εξάλλου είναι απλώς άλλο ένα στοιχείο για να επιβεβαιωθεί η διάγνωση που ήδη έχει γίνει με τις μαγνητικές.
Φαίνεται όπως έχουμε πει πως την έχεις πάρει "ξώφαλτσα". Οπότε ρίξε κι ένα χαμόγελο στον καθρέφτη και προχώρα ακάθεκτος. Καλά τη "βγάζεις" και καλά θα συνεχίσεις. :lol: Η μέχρι τώρα πορεία σου αυτό δείχνει. Δέξου τα καλά νέα και έχε εμπιστοσύνη. Να είσαι καλά.
 #2703  από Alex77
 Παρ Απρ 17, 2009 4:35 am
Geia sou Nikola,
To 85% pou exoun SKP einai thetiki se oligoclonal bands. Ama eisai thetikos den nomizw oti exei sxesi me tin prognosi, alla den eimai k sigouros.
Perastika!
 #3098  από LL--MM
 Τρί Απρ 28, 2009 5:22 pm
Κι εγώ είχα μόνο "δυό-τρεις αχνές λωρίδες", αλλα ΚΑΙ σκπ, η κλινική εικόνα ήταν τετοιο χάλι που δε μπορούσαν να την αγνοήσουν :evil: .