• ΓΙΑ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΗ ΣΕ Α/ΘΜΙΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ.........

  • Συζητήσεις για επιδόματα αναπηρίας, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κοινωνικά ιδρύματα και άλλων υπηρεσιών.
Συζητήσεις για επιδόματα αναπηρίας, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κοινωνικά ιδρύματα και άλλων υπηρεσιών.
 #29664  από ΒΑΣΙΛΗΣ
 Τετ Ιουν 09, 2010 4:54 pm
ΠΑΙΔΙΑ ΓΕΙΑ ΣΑΣ.

ΝΑ ΚΑΝΩ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ - ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΠΙΘΑΝΟΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ:

ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΠΟΣΟΣΤΟ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ >67% ΓΙΑ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΤΕ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΗ; ΕΙΔΙΚΑ ΑΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΚΥΨΕΙ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ (ΩΣΗ) ΚΑΙ ΑΛΛΑΓΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ;


ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!!!
 #29754  από Εύη Ξ
 Πέμ Ιουν 10, 2010 1:10 pm
Όταν περάσουν τα 2 χρόνια θα ξανακάνεις αίτηση για να περάσεις επιτροπή πάλι και νομίζω γίνετε μονιμο την 3 φορά που θα περάσεις επιτροπή.Το ποσοστό που σου βγάλανε είναι λίγο για χρόνιες παθήσεις.Υπήρχε νευρολόγος στην επιτροπή? αν όχι έχεις δικαίωμα να ζητήσης.
 #30858  από aoratos
 Πέμ Ιουν 17, 2010 1:23 pm
Το σχέδιο νόμου για το νέο ασφαλιστικό προβλέπει τα εξής:
Άρθρο 8

Μονιμοποίηση σύνταξης αναπηρίας των ασφαλισμένων από 1.1.1993


Το άρθρο 25 παρ. 3 του ν. 2084/1992 (Α΄ 165) τροποποιείται ως ακολούθως:
«Το δικαίωμα συνταξιοδότησης λόγω αναπηρίας, υφίσταται για όσο χρόνο ορίζεται από τις αρμόδιες Υγειονομικές Επιτροπές, παρατείνεται δε με τις ίδιες προϋποθέσεις ενώ δύναται να ελέγχεται και αυτεπαγγέλτως οποτεδήποτε, με την υποβολή του συνταξιούχου σε ιατρική εξέταση από τις ανωτέρω επιτροπές. Οι συντάξεις λόγω αναπηρίας είναι οριστικές για τις περιπτώσεις των ασθενειών που προβλέπονται από ρητή διάταξη, μπορεί δε να είναι οριστικές, εφ’ όσον οι υγειονομικές επιτροπές γνωματεύουν ότι η ανικανότητα είναι μόνιμη. Οι συντάξεις λόγω αναπηρίας καθίστανται αυτοδικαίως οριστικές όταν:
α) Ο συνταξιούχος έχει συμπληρώσει το 55ο έτος της ηλικίας του και χρόνο συνταξιοδότησης επτά (7) ετών συνεχώς, κατά τη διάρκεια των οποίων υποβλήθηκε σε τρεις τουλάχιστον εξετάσεις από τις οικείες υγειονομικές επιτροπές.
β) Ο συνταξιούχος έχει συμπληρώσει το 60ο έτος της ηλικίας του και χρόνο συνταξιοδότησης πέντε (5) ετών συνεχώς, κατά τη διάρκεια των οποίων υποβλήθηκε σε δύο τουλάχιστον εξετάσεις από τις οικείες υγειονομικές επιτροπές.
γ) Ο επί 12ετία συνεχώς συνταξιοδοτούμενος, ανεξαρτήτως ορίου ηλικίας.
δ) Ο επί 20ετία διακεκομμένα, αλλά από τριετίας συνεχώς συνταξιοδοτούμενος ανεξαρτήτως ορίου ηλικίας.»