• 'Ενεση ή......"ενεσούλα"???

• Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #26577  από nikol
 Παρ Απρ 30, 2010 11:33 am
Γεια σε ολους κ παλι....

Ηθελα να μοιραστω μαζι σας μια παρατηρηση που εκανα στον εαυτο μου,ή τυχον δικες σας εμπειριες!!! Οσες φορες ετυχε να κανω την ενεση (avonex)-να πω οτι την κανω μονη μου- μετα απο ενα χαλαρωτικο μπανιο...,αυτο το αθλιο τρυπημα εγινε ξαφνικα μαλακοτερο κ πιο ηπιο! Το ξαναδοκιμασα κ ευτυχως ηταν για αλλη μια φορα καλυτερα. Οταν μετα απο καποιες φορες εκανα την "ενεσουλα" χωρις να εχει προηγηθει το καθιερωμενο μου πλεον μπανακι...,τοτε επεστρεψα στην αρχικη πραγματικοτητα. Εχει παρατηρησει καποιος κατι παρομοιο???Αν οχι..,τι θα λεγατε να το δοκιμασετε κ να μου πειτε τα αποτελεσματα?
Μηπως εχετε να προτεινετε κατι αλλο που θα μπορουσε να κανει την καθημερινοτητα μας πιο ....χαλαρη..???
Τελικα.....μου φαινεται..,πως μονο εμεις οι ιδιοι μπορουμε να βοηθησουμε τον εαυτο μας καλυτερα απ' ολους...

Ευχαριστω για ολες τις απαντησεις εκ των προτερων....κ μην παψετε ποτε να προσπαθειτε για κατι καλυτερο....
 #26587  από Giota
 Παρ Απρ 30, 2010 2:53 pm
χθεσ εκανα την πρωτη μου avonex μετα την αποτυχια μπεταφερον. μετα απο 10 λεπτα που εφυγε η κοπελα πηγα στην δουλεια. απο τρυπημα δεν καταλαβα τιποτα κ ολη μερα ουτε ριγος ουτε καμια παρενεργεια. με 2 ντεπον την γλιτωσα. τωρα περιμενω την επομενη που θα την κανω μονη μου.
 #26597  από litsa
 Παρ Απρ 30, 2010 5:12 pm
λες να το εφαρμόσω?? ...το μπανάκι???

θα σας πω ...συντομα!! :lol: :lol:
 #26599  από Ευτυχία
 Παρ Απρ 30, 2010 5:43 pm
κ γω εχω παρατηρήσει οτι οταν ο μυς ειναι "ζεστος" η ενεση γίνεται..ενεσούλα :) ανώδυνη
συνήθως περπατάω πριν τη κανω..με βοηθαει αρκετα αυτο.. δε ξέρω αν είναι placebo - αυθυποβολή αυτο που κάνω στον εαυτό μου..πάντως βοηθαει
επίσης μόλις κάνω την ενεση..πάλι περπατάω για λιγο...εχω πείσει τον εαυτό μου οτι ετσι "βοηθιέμαι" κ στο "τρύπημα" κ στην ενταση των παρενεργειών - 1 φορά που δεν ακολουθησα τη ρουτινα μου γύρισα ξανα στο μηδεν .
με λιγα λογια παιχνίδια με το μυαλο μου παιζω...
anyway,
οπως το 'πες nikol "μονο εμεις οι ιδιοι μπορουμε να βοηθησουμε τον εαυτο μας καλυτερα απ' ολους..." ;)
 #26600  από georgeand
 Παρ Απρ 30, 2010 6:13 pm
litsa έγραψε:λες να το εφαρμόσω?? ...το μπανάκι???

θα σας πω ...συντομα!! :lol: :lol:
κοριτσια αυτο υσχιει οταν ο μυης ειναι χαλαρος η ενεση ποναει λιγοτερο αρκετα λιγοτερο
το εχω και εγω εμπεδωση μετα απο 3 σχεδον χρονια AVONEX το REBIF που κανω τωρα ειναι πολυ χειροτερω στις παρενεργειες

οσο για το περπατημα πιστευω οτι ειναι πλασεμπο γιατι ο μυης αντιθετα με το μπανιο σφιγγει :idea:
 #26743  από nikol
 Δευ Μάιος 03, 2010 11:56 am
Χαιρομαι που μαθαινω οτι με τον ενα η με τον αλλο τροπο κανουμε τη ζωη μας λιγο πιο ευκολη. Εγω τις 2 τελευταιες εβδαμαδες την εκανα στο χερι(σε φαρμακειο πηγα,δεν την εκανα μονη μου), γιατι αυτη η κακουργα η βελονιτσα δεν εμπαινε με τιποτα κ πολυ με ταλαιπωρουσε κ ειπα να ξεκουρασω λιγο τα ποδια μου.
Περιμενω αλλες "μικρες αλλα χρησιμες" συμβουλες απ' ολους.

Τα λεμε..... ;)
 #26768  από georgeand
 Δευ Μάιος 03, 2010 2:54 pm
nikol έγραψε:Χαιρομαι που μαθαινω οτι με τον ενα η με τον αλλο τροπο κανουμε τη ζωη μας λιγο πιο ευκολη. Εγω τις 2 τελευταιες εβδαμαδες την εκανα στο χερι(σε φαρμακειο πηγα,δεν την εκανα μονη μου), γιατι αυτη η κακουργα η βελονιτσα δεν εμπαινε με τιποτα κ πολυ με ταλαιπωρουσε κ ειπα να ξεκουρασω λιγο τα ποδια μου.
Περιμενω αλλες "μικρες αλλα χρησιμες" συμβουλες απ' ολους.

Τα λεμε..... ;)
στο χερι γιατι δεν ειναι ενδομυικη :?: :?:
 #26876  από nikol
 Τετ Μάιος 05, 2010 12:36 pm
Καλημερααα....

Ειναι ενδομυικη,ναι. Γινεται κ στο χερι(εχει κ εκει μυ :-)...) απλα δεν βολευει τοσο πολυ να την κανουμε μονοι μας στο σημειο εκεινο. Αυτος ειναι κ ο λογος που πηγα σε φαρμακειο. Αν τους πεις οτι ειναι ενδομυικη κ θες να στην κανουν στο χερι..,ειναι παιχνιδακι για τους φαρμακοποιους. Αν μια μερα δεν μπορεις η δεν εχεις διαθεση πηγαινε σε ενα φαρμακειο. Καλο ειναι να ξεφευγουμε που κ που......

Τα λεμε....