• ΤΡΟΜΟΣ

• Ανοιχτή συζήτηση πάνω στα ποικίλα συμπτώματα και τις υποτροπές που προκαλεί η ΣΚΠ.
Ανοιχτή συζήτηση πάνω στα ποικίλα συμπτώματα και τις υποτροπές που προκαλεί η ΣΚΠ.
 #2616  από Ντινα
 Τρί Απρ 14, 2009 3:45 pm
ΟΤΑΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ Ο ΤΡΟΜΟΣ ΣΑΝ ΣΥΜΠΤΩΜΑ ΤΗΣ ΣΚΠ ΤΙ ΕΙΝΑΙ΄΄
 #2617  από mary_d_ath
 Τρί Απρ 14, 2009 4:41 pm
Κι εγώ θα ήθελα να το μάθω αυτό...
Μήπως εννοούν το ψυχολογικό σύμπτωμα εφόσον πρόκειται για μία κατάσταση της οποίας η πορεία είναι αβέβαιη;
Ποιος ξέρει...
 #2618  από αλεξανδρος1
 Τρί Απρ 14, 2009 4:50 pm
Καλησπέρα. Όταν λένε τρόμο εννοούν το τίναγμα των άκρων του σώματος που γίνεται χωρίς την θελησή σου.
 #2621  από Ντινα
 Τρί Απρ 14, 2009 6:01 pm
TO NΟΙΩΘΕΙΣ ΜΟΝΟ Η ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟ
 #2624  από αλεξανδρος1
 Τρί Απρ 14, 2009 6:39 pm
Το νοιώθεις και συνήθως δίνουν χάπια. Ένα απο αυτά είναι η μπαλκοφένη.
 #2625  από aoratos
 Τρί Απρ 14, 2009 6:40 pm
Τρόμος είναι το ακούσιο τρέμουλο και η δυσκολία σε λεπτές κινήσεις άκρων ή κεφαλιού. Δυσκολεύει τον ασθενή στο να κάνει μερικές καθημερινές λειτουργίες και λεπτές κινήσεις, όπως το να κρατήσει το κουτάλι προκειμένου να φάει για παράδειγμα εάν πρόκειται για τρόμο χεριών ή στο ίδιο παράδειγμα του φαγητού να τον δυσκολεύει λόγω τρόμου της κεφαλής. Αναφέρεται επίσης και η έλλειψη συντονισμού κινήσεων σαν παρεπόμενη του τρόμου.
Αντιμετωπίζεται φαρμακευτικά αλλά όχι σε ευρεία γκάμα φαρμάκων, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι αν δεν σε "πιάσει" ένα φάρμακο, τότε δύσκολα αντιμετωπίζεις τον τρόμο.
Βοηθάνε νομίζω επίσης οι ασκήσεις συντονισμού κατά τις φυσιοθεραπείες.
Αν και φαινομενικά έχει ομοιότητες με την ασθένεια Πάρκινσον δεν θα πρέπει να την συγχέουμε με αυτήν.
 #2626  από ΜΙΜΙΚΑ
 Τρί Απρ 14, 2009 6:41 pm
Το νοιώθεις και φαίνεται. Υπάρχουν φάρμακα γι αυτό, αλλά εμένα προσωπικά μου "πέφτουν" βαριά και δεν μπορώ να τα πάρω. Αλλοι τα παίρνουν χωρίς κανένα πρόβλημα.
 #2627  από aoratos
 Τρί Απρ 14, 2009 6:47 pm
Φάρμακο αποκλειστικά για τον τρόμο δεν υπάρχει και αντιμετωπίζεται με φάρμακα που δίνονται σε άλλες ασθένειες, γι αυτόν τον λόγο άλλωστε δεν είναι εύκολη η αντιμετώπισή του.
Το φάρμακο το οποίο δώσανε αρχικά στην γυναίκα μου ήταν το Rivotril 0.5.
Αυτό ενισχύθηκε τώρα από το Topamac.
Το πρώτο είναι φάρμακο που δίνεται κυρίως σε βαριές μυασθένειες και το δεύτερο κυρίως στην επιληψία. Δεν έχει πολύ καιρό που παίρνει και τα δύο και νομίζω πως τώρα έχει βοηθηθεί αρκετά.(Το Rivotril μόνο του το έπαιρνε αρκετά χρόνια αλλά με μικρά αποτελέσματα).
 #2629  από ΜΙΜΙΚΑ
 Τρί Απρ 14, 2009 7:28 pm
Παιδιά, εγώ μιλούσα για σπαστικότητα. Και γι αυτήν υπάρχουν τα Sirdalud και το Miorel
 #2630  από aoratos
 Τρί Απρ 14, 2009 7:37 pm
Ναι Μιμίκα αυτά που αναφέρεις είναι τα φάρμακα που δίνονται στην σπαστικότητα αλλά είναι διαφορετική από τον τρόμο.