• ποτε το λες?

• Είστε καινούργιο μέλος; Παρουσίαστε τον εαυτό σας στην κοινωνία του MSSociety.
Είστε καινούργιο μέλος; Παρουσίαστε τον εαυτό σας στην κοινωνία του MSSociety.
 #2495  από Maria77
 Κυρ Απρ 12, 2009 2:08 pm
Antilamvanomai pws einai arketa dyskolo gia tous allous na katanohsoun thn katastash mas kai auto me plhgwse polles fores apo ton kairo pou ematha pws exw MS.
Apo thn allh omws den epeleksa oute egw oute kanenas apo emas edw na exei authn thn astheneia...htan kati pou hrthe sta ksafnika kai entelws aprosklhta :(
Kserw pws autos o kosmos den einai aggelika plasmenos omws den prokeitai pote na stamathsw na elpizw pws yparxoun anthrwpoi pou mporoun na katanohsoun kai na vohthhsoun! Mporei na einai elaxistoi omws elpizw kai pisteuw pws yparxoun... Oso gia tous ypoloipous den mou kaigetai karfi kai an den me theloun auth mia fora etsi opws eimai egw den tous thelw ekato!!!
 #2496  από LL--MM
 Κυρ Απρ 12, 2009 2:12 pm
Κανένας μας δεν τους θέλει, ομως άν είναι το εργασιακό περιβάλλον, δεν έχει σημασία άν τους θέλουμε ή όχι εμείς αλλά άν μας θέλουν αυτοί (μας κάνουν τη χάρη να μας ανέχονται μέχρι να μας ξεζουμίσουν εντελώς και μετά φταίμε εμείς). Η ελπίδα είναι καλός σύντροφος μα κακός σύμβουλος :(
 #2499  από Maria77
 Κυρ Απρ 12, 2009 2:45 pm
Ma ean den elpizoume sauthn th zwh pws tha kataferoume na epiviwsoume :?: :?: Yparxei allos tropos :?:
 #2503  από LL--MM
 Κυρ Απρ 12, 2009 2:59 pm
Να θυμίσω την περίφημη ρήση του Γουλιέλμου της Οράγγης: "Δε χρειάζεσαι ελπίδα για να επιχειρείς, ούτε επιτυχία για να επιμένεις". Είναι η πιο ελπιδοφόρα που είχα δεί για καιρό... Ιδίως... που ο ίδιος, το μόνο που κατάφερε είναι να κάνει πολλούς εχθρούς πρωτού δολοφονηθεί :|
Το ξέρω ότι είναι πολύ μοιρολατρικό: αλλά οι Άγγλοι ξέκαναν τετραπλούς Γερμανούς στη μάχη της Αγγλίας, πράγμα που απέτρεψε την εισβολή από ξηράς, (αλλά όχι τους φοβερούς βομβαρδισμούς που υπέστη ο ανωχύρωτος πληθυσμός...) Τι σόι ελπίδα μπορούμε να περιμένουμε; Κάνουμε ότι μπορούμε όσο μπορούμε και το κατά συνείδηση... :?
 #2505  από Μαρία
 Κυρ Απρ 12, 2009 3:13 pm
Η απαισιοδοξία είναι θέμα διάθεσης. Η αισιοδοξία είναι θέμα θέλησης Alain (γάλλος φιλόσοφος, 1868-1951)
 #2506  από LL--MM
 Κυρ Απρ 12, 2009 3:18 pm
Mακάρι να ήταν θέμα διάθεσης, θα μπορούσαμε να την αλλάξουμε. ΔΕΝ εξαρτάται από μας όμως. Σε ποιά πραγματικά στοιχεία βασίζεται η κάθε απαισιοδοξία :?: ή η αισιοδοξία δηλαδή. Από τη βασιμότητά τους εξαρτώμαστε. :cry: / :D Προσωπικά είμαι (έχω καταντήσει) μαλλον :evil: και :( , όπως έχετε καταλάβει... Το γιατί το ξέρετε ο καθένας προσωπικά το δικό του. ΕΛΛΕΙΨΗ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ :|
 #2508  από Maria77
 Κυρ Απρ 12, 2009 3:48 pm
LL--MM den kserw tis proswpikes sou empeiries alla mporw na katanohsw ws ena vathmo tous logous pou se kanoun :evil: kai :( Yparxoun fores pou aisthanomai kai egw etsi. Isws esy na exeis perissoteres empeiries apo mena kai na ksereis kati perissotero.
Na ksereis omws pws den eisai monh...kai emeis edw exoume paromoia provlhmata kai pernoume tis idies katastaseis ;)
 #2510  από LL--MM
 Κυρ Απρ 12, 2009 4:12 pm
Μα δεν είπα ποτέ πως είμαι η μόνη, ούτε ότι οι δικές μου εμπειρίες είναι πολύ σοβαρώτερες των άλλων (εξ άλλου ο καθένας μπορεί να εκτιμήσει για τον εαυτό του την κατάστασή του, οι άλλοι μόνο να συμπάσχουμε μπορούμε, στην καλύτερη των περιπτώσεων). Οι απογοητευμένες ελπίδες είναι όμως από τις χειρότερες και πιο επίπονες εμπειρίες... Το γεγονός ότι ότιδήποτε με (μας) αφορά δεν εξαρτάται από μενα (μας) είναι ένα δεδομένο και, δυστυχώς, βασίζεται σε αδιάσειστα στοιχεία. Let's stay Zen, αλλο τρόπο δε βλέπω, συγγνώμη :oops: .

Είπαμε και παραπάνω, υπάρχει και η νοοτροπια του αρχιπτέραρχου της RAF... :arrow: :arrow: βλ. Δωρογραφή και Νόμοι διάφοροι στις κρατικές υπηρεσίες :|

Sorry, τι ακριβώς συζητάμε εδώ :?: Οι αντιδράσεις των "έξω" ώς θεμέλειο ελπίδας, δε μου φαίνεται πολύ γερό :!: Εδώ ομοπαθής συνταξιούχα συνάδελφος μου είπε ότι εμείς δε μπορούμε να εξασκούμε ορισμένα επαγγέλματα...
 #2518  από Maria77
 Κυρ Απρ 12, 2009 6:35 pm
Tha symfwnhsw sto gegonos oti polla pragmata den eksartontai apo emas dystyxws alla einai dikh mas epilogh to pws tha antimetwpisoume kapoies katastaseis, ean tha eimaste :cry: h ean tha eimaste :) Kai epeidh kserw pws h kalh psyxologia vohthaei sth dikh mas periptwsh prospathw oso perissotero mporw na eimai kala :) Kai nai auto einai dikh mou epilogh kai dikh mou prospatheia kai den exei na kanei me kanenan allo!
 #2535  από LL--MM
 Δευ Απρ 13, 2009 12:39 am
Δεν εννοώ ότι μπορούμε ν' αλλάξουμε: αυτό είναι υποχρέωση στον εαυτό μας :D . Εκείνο που ενοχλεί είναι οι επιπτώσεις της συμπεριφοράς των άλλων (τα εμπόδια ιδίως που δε θέτουν στους υγιείς): ρε παιδιά, ο Σαρτρ δεν έλεγε ότι "η κόλαση είναι οι άλλοι" :?: Το αποτέλεσμα :evil: :cry: :( . Σόρρυ :oops: , δε θέλω να σας κακοκαρδίσω, αλλά ασχέτως δικής μας αντίδρασης, τα εμπόδια παραμένουν... Ψέματα :?: Να σας πω, εγώ πολύ θα ήθελα να είμαι το γατάκι της Μαρίας :D :!: