• το ξέρω ότι κάνω κατάχρηση της φιλοξενίας σας αλλά...

• Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #25155  από Στέφη
 Παρ Απρ 16, 2010 2:19 pm
Εlina μου,
η αυχενική τομογραφία, δε γίνεται μόνο για τη σκλήρυνση, μπορεί να είναι και κάποιο αυχενικό σύνδρομο. Όσο για τα ψυχοσωματικά, μπορεί να εμφανιστούν και αρκετό καιρό, ύστερα από συσσωρευμένη ψυχολογική φόρτιση.. ο οργανισμός κάποια στιγμή αντιδρά και εκδηλώνει... διάφορα!
Κι αυτό χρειάζεται προσοχή.. θα απευθυνθείς σε έναν καλό ειδικό και θα σε βοηθήσει, ίσως με φαρμακευτική αγωγή, όχι μόνο αγχολυτικά...
Να είσαι καλά!!
 #25156  από elina38
 Παρ Απρ 16, 2010 2:22 pm
σίγουρα για την αυχενική έχεις δίκιο Στέφη μου, σίγουρα μπορεί να επηρρεάζει ή να δημιουργεί καποιο από τα συμπτώματα. όσο για τα ψυχοσωματικά ξέρεις παντα ήμουν ένας λογικός ανθρωπος και τα ψυχοσωματικά μου φαίνονται λίγο....ανεξήγητα..(αν κουβαλαω βαρος βεβαια..χρόνων και χρόνων)..προς το παρόν o νευρολογος μου εγραψε ladose (ανταμα με lexotanil)
 #25165  από Μαριάννα
 Παρ Απρ 16, 2010 4:14 pm
Γεια σου Ελίνα και απο μένα Θα συμφωνήσω με τους υπόλοιπους και αφου η μαγνητικη δεν έδειξε κάτι χαλάρωσε λίγο και μην σκέφτεσαι οτι τσιμπάει εδω τσιμπάει εκει και να συζητησεις με τον γιατρό σου τι πρέπει να κάνεις
Ο άντρας μου παίρνει Ladose και ειναι ενα απο τα ελαφρια αντικαταθληπτικά να το πω και μπορω να πω οτι έκανε δουλεια
Το άλλο το ξερω για πιο βαρύ αλλά αυτο θα το συζητησετε με τον γιατρο γιατι αυτος ξερει την κατασταση σου
 #25167  από elina38
 Παρ Απρ 16, 2010 4:17 pm
ναι για το ladose εχω ακούσει και εγώ ότι ειναι ηπιο και αποτελεσματικό. Το λεξοτανιλ μου το έγραψε για λίγες μέρες να ηρεμησω κάπως...
 #25168  από Blacksand
 Παρ Απρ 16, 2010 4:30 pm
Ελίνα δες το πιο στοΪκά.Αν είναι κάτι σοβαρό θα φανεί θές δε θές με τόσες εξετάσεις που κάνεις.
Αν είναι ψυχοσωματικό δεν θα φανεί κάτι συγκεκριμένο.Οπότε μήν το σκέφτεσαι και βρές κάτι καλύτερο να κάνεις από το να μπαίνεις σε ένα φόρουμ για σκλήρυνση που εύχομαι να μην έχεις.

Αν είναι να ΄ρθει θε να ΄ρθει αλλιώς θα προσπεράσει.
 #25170  από elina38
 Παρ Απρ 16, 2010 4:32 pm
συμφωνώ ότι ειναι θέμα στάσης ζωης...και ζητώ και παλι συγνωμη που μπηκα εδω αλλα δεν το εκανα με κακή πρόθεση ειλικρινά, ουτε θελοντας να αναστατώσω κάποιους, απλά ισως για να καθησυχασω τους φοβους μου..και αν..ευχομαι και παλι σε όλους σας τα καλύτερα..
 #25177  από francine
 Παρ Απρ 16, 2010 7:31 pm
Ελίνα πάρτο απόφαση είσαι καλά! Όλες αυτές οι σκέψεις και όλο αυτό το ψάξιμο μόνο να σε τρελάνουν μπορούν. Αφού η μαγνητική είναι καθαρή!!!! Όλα Καλά!!!!
Ξέχασέ το. Πήγαινε διακοπές, βγες με φίλους απασχόλησε το μυαλουδάκι σου με άλλα πράγματα.
Τα ψυχοσωματικά συνήθως προκαλούνται από μια ιδέα που καρφώνεται στο μυαλό μας και μετά αρχίζουμε το ψάξιμο...
Μην τρελένεσαι.
 #25182  από elina38
 Παρ Απρ 16, 2010 8:26 pm
σας ευχαριστώ όλους που μου δωσατε τις γνωσεις σας! Σας στελνω ενα φιλι μια αγκαλια και το νοιαξιμο μου εστω και ιντερνετικά. ευχαριστω και παλι..
 #25367  από sia_thessal
 Κυρ Απρ 18, 2010 12:55 pm
Ελίνα αν είχες ΣΚΠ θα φαινόταν στην μαγνητική φαντάζομαι και χωρίς σκιαστικό θα έδειχνε κάτι.... Εμένα έδειξε ΣΚΠ να φανταστείς η αξονική που έκανα αρχικά και χωρίς σκιαστικό. Οπότε νομίζω πως άδικα ανησυχείς και μην μπαίνεις εδώ και επηρεάζεσαι απο τα συμπτώματά μας. Όταν το έπαθα εγώ μια φίλη μου νόμιζε πως είχε και αυτή το ίδιο, επέμενε πως είχε τα ίδια συμπτώματα με εμένα, έτσι αναγκάστηκε ο νευρολόγος που παρακολουθούσε εμένα να την στείλει για μαγνητική και μετά της είπε να μην ξαναπάει σε αυτόν γιατί πολύ απλά δεν είχε τίποτα. Σου εύχομαι να είναι κάτι το οποίο με μια θεραπεία απλή θα περάσει. :)