• το ξέρω ότι κάνω κατάχρηση της φιλοξενίας σας αλλά...

• Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #25140  από elina38
 Παρ Απρ 16, 2010 1:13 pm
καταρχήν εύχομαι σε όλους τα καλύτερα, πάντα αισιοδοξοι και κεφάτοι.

Η ερωτηση μου ειναι η εξής:
έχοντας κάποιους πονοκεφάλους επισκέφθηκα 2 νευρολόγους, ο πρώτος δεν μου είπε καν για μαγνητική και διεγνωσε πονοκεφάλους τάσεως από αγχος κυριως μου εγραψε δε αγχολυτικά. Ο δεύτερος μετά επίσης την εξέταση μου είπε ότι πάσχω από ηπιους πονοκεφάλους και πολυ πολύ άγχος αλλά για να μου περάσει μου εγραψε και μια μαγνητική εγκεφαλου. Μου τονισε μαλιστα ότι δεν βρισκει τον λόγο να γίνει παρα μονο για καθησυχασμο.
Γυρνωντας σπίτι οι πονοκέφαλοι κόβονται μαχαιρι και την επομενη μέρα αρχιζουν τα μυρμηγκιασματα, αρχικα στο δεξι μου πόδι και κατοπιν σε όλο μου το σωμα (διαρκειας δευτερολεπτων), για να μην τα πολυλογω η μαγνητική εγκεφάλου βγηκε καθαρή, τα μυρμηγκιασματα περασαν, αλλα ξεκινησαν καποια μουδιασματα (παλι δευτερολεπτων ή λεπτων) πότε στο πρόσωπο, πότε στη γλώσσα κλπ...προδιαθετει κατι απο αυτά για σκπ;;; συγνωμη και παλι για την ενόχληση παιδια αλλα εχω ανησυχησει πολυ, εχω μερες να φαω κανονικα καθώς και να κοιμηθώ... :( σας ευχαριστώ εκ των προτερων για τις απαντησεις σας
 #25143  από elena
 Παρ Απρ 16, 2010 1:32 pm
καλημέρα elina!!συνήθως δίνουμε σημασία στα συπμτώματά μας μετά το 2 ,24ωρο!
έτσι μου είπε ο γιατρός μου την τελευταία φορά...οπότε θα έλεγα να κάνεις υπομονή!
δεν ξέρω να σου πω κάτι άλλο...ελπίζω να μην είναι τίποτα και να είσαι γερή και δυνατή!!
 #25144  από makisb
 Παρ Απρ 16, 2010 1:38 pm
Πάντως το ότι η μαγνητική δεν έδειξε τίποτα (βέβαια ίσως χρειάζεται και αυχένα) μάλλον το αποκλείει το ενδεχόμενο της σκλήρυνσης
 #25145  από anni
 Παρ Απρ 16, 2010 1:44 pm
γεια σου elina.......... :P
προσπαθησε να μην αγχωνεσαι...........να ηρεμησεις .........
το καλο ειναι οτι ειναι καθαρη η μαγνητικη.............
αν βεβαια επιμενουν πρεπει να το ψαξεις..... :P
μακαρι να μην ειναι τιποτα και οπως ηρθαν ετσι να φυγουν :lol:
 #25146  από elina38
 Παρ Απρ 16, 2010 1:46 pm
ευχαριστώ παιδιά για τις απαντήσεις. Η αληθεια είναι ότι κάθε μέρα έχω και ένα διαφορετικό συμπτωμα (για λίγη ώρα ας πουμε), δεν κραταει κατι 24ωρο δηλαδή. Αυτό Μακη για του αυχενα την μαγνητική το σκεφτηκα και εγώ ...ο νευρολογος μου απαγορευσε ρητώς περαιτερω εξετάσεις. θελω να πω αν υπηρχε και η παραμικρη αμφιβολλία θα το διακινδυνευε ο οποιοσδήποτε γιατρός;;;..ειλικρινα το φορουμ σας ειναι γεμάτο χαρά ευχομαι και σε σας τα καλύτερα, παιδιά
 #25148  από Στέφη
 Παρ Απρ 16, 2010 1:51 pm
ΓΕΙΑ ΣΟΥ, ΕΛΙΝΑ.
ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ Η ΜΑΓΝΗΤΙΚΗ ΒΓΗΚΕ ΚΑΘΑΡΗ, ΔΕ ΒΡΙΣΚΩ ΤΟ ΛΟΓΟ ΝΑ ΑΝΗΣΥΧΕΙΣ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ. ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΒΕΒΑΙΑ.. Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΤΙ ΣΟΥ ΕΙΠΕ;
ΕΜΕΝΑ ΠΑΝΤΩΣ, ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΜΟΥ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΛΙΓΟ ΨΥΧΟΣΩΜΑΤΙΚΑ.. ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΤΙ ΕΝΝΟΩ.
ΔΗΛΑΔΗ.. ΚΑΠΟΙΟ ΑΓΧΟΣ.. ΚΑΠΟΙΟ ΕΝΤΟΝΟ ΣΤΡΕΣ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ.. ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ (ΙΛΛΙΓΓΟΥΣ, ΑΛΛΕΡΓΙΕΣ, ΛΙΠΟΘΥΜΙΕΣ, Ο,ΤΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΣ!!)
ΑΥΤΟ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ!
Α! ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟΝ makisb... ΚΟΙΤΑΞΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΥΧΕΝΑ ΣΟΥ
 #25151  από elina38
 Παρ Απρ 16, 2010 1:58 pm
Στέφη μου έχεις δίκιο. Ψυχοσωματικά μου διέγνωσε και ο γιατρός αλλά στην συγκεκριμένη στιγμή της ζωής μου δεν με ζορισε κατι γι'αυτο απόρησα...ο γιατρός δεν κρίνει καθολου απαραίτητη την αυχενική τομογραφία, μαλιστα μου είπε ότι με τα συμπτώματα που του περιεγραψα οτι αφορούσε σε σκπ θα φαινοταν στην τομογραφία του εγκεφαλου (βεβαια θα μου πεις και σκπ να μην είναι μπορεί να είναι κατι που πιεζει νεύρα) αντιθετως μου συνεστησε αγχολυτικά και ψυχοθεραπεία....παιδια ζητώ και πάλι συγνωμη για την επιμονή μου και να ξέρετε ότι έχετε όλη μου τη θετική ενέργεια
 #25153  από Nick
 Παρ Απρ 16, 2010 2:05 pm
Σου είχα στείλει μήνυμα παλιότερα, αλλά δεν ξέρω τί απέγινε.
Ήθελα να σου ρωτήσω δύο πράγματα. Πρώτον, γιατί με τα συμπτώματα αυτά που είχες σκέφτηκες την ΣΚΠ? Από πού ήξερες για τα συμπτώματα της ΣΚΠ και ότι ταιριάζουν με τα δικά σου? Δεύτερον. Η μαγνητική που έκανες έγινε και με χορήγηση σκιαστικού ή όχι?
 #25154  από elina38
 Παρ Απρ 16, 2010 2:12 pm
δυστυχως Nick το ιντερνετ με επηρρέασε αρκετά...εν ολιγοις αυτη την ιδεα το google μου την έβαλε. Οπως σου είπα και πριν ο γιατρός μου δεν ήθελε καν να κανω μαγνητική, δηλαδή δεν προεκυψε κατι απο την νευρολογική εξέταση οποτε εκανα χωρις σκιαγραφικό..