Μη γνωρίζονταας πότε θα ξαναβρώ πρόσβαση στο διαδίκτυο, εύχομαι σε όλα τα μέλη του φόρουμ καλό Πάσχα. Να είστε όλοι καλά.
Σωτήρης
Σωτήρης
Σκλήρυνση κατά πλάκας
sou έγραψε:Η κυβέρνηση του Kuwait, πρώτη στον κόσμο, αποφάσισε να χορηγήσει θεραπεία στη ΧΕΝΦΑ και των 6000 πασχόντων από ΣΚΠ κατοίκων. Η θεραπεία θα γίνει με απλή αγγειοπλαστική επέμβαση με μπαλονάκι.Δείτε και το άρθρο του W5 πάνω στο συγκεκριμένο θέμα. Μετά τις αρχικές αντιδράσεις των νευρολόγων και την προσπάθεια τους να σταματήσουν τις επεμβάσεις, οι διανοίξεις των φλεβών θα εξακολουθήσοτν να γίνονται, αλλά χωρίς αναφορά στη ΣΚΠ. Επίσης σύμφωνα με τον Δρ. Σίναν η βελτίωση των ασθενών δεν είναι placebo (φέρνει το παράδειγμα ασθενούς που μετά την επέμβαση άρχισε πάλι να βλέπει).
sou έγραψε:Οι καθηγητές Zamboni, Zivadinov, Common και Miller θα πραγματοποιήσουν μια ζωντανή διαδικτυακή παρουσίαση την Τετάρτη 14 Απριλίου, 19:00 ώρα Ελλάδος. Για να εγγραφείτε και να συμμετάσχετε στο γεγονός αυτό, επισκεφτείτε:
http://ms.about.com/b/2010/04/06/live-c ... -forum.htm
Μαριάννα έγραψε:Η παρουσίαση έγινε πράγματι σήμερα. Ξεκίνησε στις 7:00μμ. και τέλειωσε στις 8:45 περίπου. Είχε αρκετό ενδιαφέρον. Δεν ειπώθηκε κάτι ουσιαστικά καινούργιο, ωστόσο ο Δρ. Ζιβαντίνοφ έδωσε αναλυτικά στοιχεία για τη μελέτη του BNAC. Ήταν μια πολιτικώς ορθή παρουσίαση στην ετήσια συνάντηση της αμερικάνικης νευρολογικής ακαδημίας. Όλοι τόνισαν ότι τα ανοσοτροποποιητικά θα πρέπει να συνεχίζονται και μετά την επιδιόρθωση της ΧΕΝΦΑ, αφού αφενός τα φάρμακα αποδεδειγμένα είναι αποτελεσματικά και αφετέρου ακόμη δεν είμαστε σίγουροι για το τι ακριβώς σημαίνει η ΧΕΝΦΑ για τη ΣΚΠ. Ο Ζαμπόνι βέβαια συνέστησε στους νευρολόγους να συνεργάζονται με αγγειολόγους κ.ό. και να προβαίνουν σε αποκατάσταση της ΧΕΝΦΑ σε ασθενείς που δεν ανταποκρίνονται στη φαρμακευτική αγωγή. Προτρέπονται οι ασθενείς να κάνουν την επέμβαση αποκατάστασης των φλεβών τους μόνο κάτω από κλινικές δοκιμές. Όσο για την επέμβαση αυτή καθαυτή, οι αγγειοχειρουργοί συστήνουν σαν πρώτο βήμα την αγγειοπλαστική. Η αγγειοπλαστική θα πρέπει να είναι και το δεύτερο βήμα (περίπτωση επαναστένωσης). Αν υπάρξει και δεύτερη επαναστένωση, το τρίτο βήμα θα πρέπει να είναι η επιλογή μεταξύ της τοποθέτησης στεντ και της χειρουργικής επέμβασης (ότι θεωρηθεί προτιμητέο). Ανέφερε ειδικότερα ότι είμαστε τυχεροί γιατί η άζυγος φλέβα, η οποία δύσκολα χειρουργείται, έχει πολύ μικρό ποσοστό επαναστένωσης (μηδενικό στην τελευταία μελέτη).sou έγραψε:Οι καθηγητές Zamboni, Zivadinov, Common και Miller θα πραγματοποιήσουν μια ζωντανή διαδικτυακή παρουσίαση την Τετάρτη 14 Απριλίου, 19:00 ώρα Ελλάδος. Για να εγγραφείτε και να συμμετάσχετε στο γεγονός αυτό, επισκεφτείτε:Θα πραγματοποιηθεί τελικά?
http://ms.about.com/b/2010/04/06/live-c ... -forum.htm