• ela nte????

• Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #24715  από litsa
 Κυρ Απρ 11, 2010 6:28 pm
Ντία μου ποσο χρονών εισαι??
:D :D
 #24785  από Ευτυχία
 Δευ Απρ 12, 2010 11:29 am
NTIA έγραψε:paidia,oi goneis mou einai plirws enimerwmenoi tis katastasis mou...o mylwnas loipon eipe se mena pws exw apomyelinwsh alla oxi skp k g aut ton logo kanoume tin therapeia gia na mhn odigithei h katastasi ekei..twra to kata poso oi eneseis tha voithisoun se auto to stoxo,den kserw!!! parola auta,sunexizw na lew pws eimai apisteuta fovitsiara....! k isws oi goneis mou na gnwrizoun kati parapanw apo mena k den m to lene gia na mh me tromokratisoun..isws! den kserw.... xthes koitaksa tin enesi..avonex!! mpika k sto internet gia plirofories..eutuxws eida pws tin xrisimopoiou n k gia ton logo pou tin kanw egw!!! wxre paidia..varethika kathe evdomada me auton ton ntalgka tis enesis....... afiste pou den yparxei periptwsi na tin kanw pote moni mou!!!!!!!!!!!!!!!!

filia polla!!!! paw volta!!! kante to idio k seis.... :)
αυτό μετο "νταλγκα" ξαναπεστο..
κ μένα για να είμαι ειλικρινής μου τη κάνει ή ο φίλος μου ή η θεια μου..so..σε 2 h πρέπει κάποιος απο τους 2 να μου κάνει την avonex -κ μένα-... εχω παρατηρήσει πάντως πως οταν κάνω δουλειές ή βόλτες ή οτιδήποτε που απασχολεί το μυαλό μου κ με κρατά σε εγρήγορση, τότε οι παρενέργειες είναι πιο ήπιες ,, για να δω κ σήμερα..
:) καλημέρα να εχουμε παιδιά :)
 #24886  από NTIA
 Τρί Απρ 13, 2010 4:22 pm
eimai 20 xronwn!!!!!!!!!!!!!!!!!!! k polu fovitsiara.....!
 #24888  από thanos
 Τρί Απρ 13, 2010 5:31 pm
Ο Μυλωνας θεωρειται απο τους κορυφαιους στην θεσσαλονικη για ΣΚΠ. Εγω οταν πηγα δεν ηθελε να μου πει εξ αρχης οτι εχω την ασθενεια. Αλλα οταν τον πιεσα μου το ειπε. Δεν θα ειχε προβλημα να στο πει αν εχεις. To avonex ακουγεται οτι θα βγει σε μορφη που θα μπορουμε να κανουμε ενεση μια φορα στις 15 μερες ή τον μηνα. Θα δουμε.
Σαν ενεση δεν γινεται με πιστολι και φοβιζει περισσοτερο να την κανεις. Εγω στην αρχη την εκανα μονος μου αλλα μετα μου την βαρεσε και αρχισα να το φοβαμαι και μου την κανει η μανα μου. Σιγα σιγα θα ξαναπροσπαθησω να την κανω ξανα μονος μου γιατι ολα ειναι στο μυαλο και καλο ειναι να μην αφηνουμε φοβους να εδραιωνονται στο μυαλο. Ο πονος ειναι ιδιος (οταν τυχει να πονεσει) ειτε το κανουμε εμεις ειτε μας το κανουν.
Η ασαφεια και η αβεβαιοτητα που εχει η ασθενεια μπορει να μας οδηγησει να αποκτησουμε φοβιες και ορισμενα πραγματα τα δινουμε μεγαλυτερη σημασια απο ο,τι πρεπει. Μιλαω για μενα αλλα μπορει να εχει συμβει και σε αλλους. Εγω ειμαι τυχερος και εδω και 2 χρονια δεν εχω το παραμικρο απο την ΣΚΠ. Και επειδη δεν ηθελα να ασχολουμαι με την ασθενεια (επειδη δεν μπορω συγκεκριμενοποιησω το οτι δεν ειμαι απολυτα υγιης), δημιουργησα αλλες φοβιες και εβαλα πολυ αγχος στην ζωη μου ωστε να δικαιολογω το οτι δεν ειμαι καλα. Αγχωνομουνα με μικρης σημασιας πραγματα γιατι δεν ηθελα να δω οτι το προβλημα μου ειναι η αποδοχη μιας ασθενειας που δεν ειναι στο χερι μου να αλλαξει. Εχω αρχισει να εστιαζω σε αυτο και απελευθερωνομαι σιγα σιγα απο ολες τις αλλες φοβιες και αγχη που με βολευαν να ασχολουμαι. Και αισθανομαι πολυ καλυτερα που μπορω να απολαυσω ο,τι μου δινεται. Ολα αυτα που λεω δεν τα σκεφτηκα μονος μου. Με βοηθησε ψυχοθεραπευτης. Και καθε ανθρωπος χρειαζεται προσωπικο τροπο αντιμετωπισης για οτι εχει στο μυαλο του και τον ταλαιπωρει. Η διαχειριση μιας τετοιας ασθενειας και των επιπτωσεων που εχει στην ψυχολογια του ατομου δεν ειναι ευκολη για ολους. Και ας μην φαινεται ξεκαθαρα πως επηρεαζει την ζωη καποιου (ειδικα οταν δεν εχεις παθολογικα συμπτωματα). Η γενικη αρχη για μενα ειναι οτι αν εχεις ενα μεγαλο προβλημα πρεπει να το λυσεις ή αν δεν ειναι στο χερι σου να το αποδεχτεις. Οσο δεν γινεται αυτο και το κουκουλωνεις, θα δημιουργεις αλλα προβληματα στο μυαλο σου που ειναι πιο ευκολα διαχειρισιμα. Αλλα αν και ειναι διαχειρισιμα, δεν υπαρχουν και ειναι κριμα να τα δημιουργεις και να τα βαζεις στην ζωη σου τζαμπα. Ειναι καλο ολοι να βρουμε εναν τροπο να μειωσουμε τα αγχη μας και τις φοβιες μας και να εχουμε καλυτερη ποιοτητα ζωης.
Σε 20 μερες μπαινω φανταρος. Πρεπει να ειμαι απο τους ελαχιστους με ΣΚΠ που δεν θα παρουν απαλλαγη. Αλλα δεν μπορει ο στρατος να θεωρειται προβλημα οταν εχεις να αντιμετωπισεις μια τοσο ιδιαιτερη ασθενεια οπως η ΣΚΠ.
Ξερω οτι ειναι ασχετα με το θεμα μας αλλα αν η ΣΚΠ συνδεεται με το αγχος καλο ειναι οσοι μπορουν, να ζητησουν βοηθεια και να βελτιωσουν την ποιοτητα ζωης τους προσπαθωντας να ταλαιπωρουνται μονο απο προβληματα που υπαρχουν και οχι απο προβληματα που γενναμε στο μυαλο μας. Ελπιζω καποια στιγμη να γινω λιγοτερο αγχωδης και να χαρω την ζωη μου με τα καλα και τα κακα της.
 #24891  από litsa
 Τρί Απρ 13, 2010 7:03 pm
mpravo thano !!! κανεις οτι καλύτερο μπορείς για τον εαυτό σου!!!

αυτή η αποδοχή ειναι ενα απο τα μεγαλύτερα προβληματα στην πορεία μας.. οταν επιτευχθει
ειναι ολα πολύ καλύτερα!!

Ντια μου όλοι ειμαστε φοβιτσιάρηδες ..!!! ο thanos τα ειπε ολα ... και ναι γεννιούνται φοβίες απο το τίποτα ... αλλα εχουμε και λύσεις .. :D
 #24895  από thanos
 Τρί Απρ 13, 2010 8:43 pm
Ευχαριστω πολυ λιτσα. Ειλικρινα ειναι πολυ ωραια να ειναι καποιος ηρεμος και χαλαρος. Και μπορει με προσπαθεια να τα καταφερουν ολοι. Και η υπογραφη σου ειναι ολα τα λεφτα. Πρεπει να δουμε θετικα την ζωη για να εχουμε κουραγιο οταν ειμαστε ασχημα. Θα υπομενουμε πιο ευκολα τα δυσκολα αν πιστευουμε οτι αμεσως μετα υπαρχουν πολλες χαρες να μας περιμενουν
 #24914  από georgeand
 Τετ Απρ 14, 2010 7:14 am
thanos έγραψε:Ο Μυλωνας θεωρειται απο τους κορυφαιους στην θεσσαλονικη για ΣΚΠ. Εγω οταν πηγα δεν ηθελε να μου πει εξ αρχης οτι εχω την ασθενεια. Αλλα οταν τον πιεσα μου το ειπε. Δεν θα ειχε προβλημα να στο πει αν εχεις. To avonex ακουγεται οτι θα βγει σε μορφη που θα μπορουμε να κανουμε ενεση μια φορα στις 15 μερες ή τον μηνα. Θα δουμε.
Σαν ενεση δεν γινεται με πιστολι και φοβιζει περισσοτερο να την κανεις. Εγω στην αρχη την εκανα μονος μου αλλα μετα μου την βαρεσε και αρχισα να το φοβαμαι και μου την κανει η μανα μου. Σιγα σιγα θα ξαναπροσπαθησω να την κανω ξανα μονος μου γιατι ολα ειναι στο μυαλο και καλο ειναι να μην αφηνουμε φοβους να εδραιωνονται στο μυαλο. Ο πονος ειναι ιδιος (οταν τυχει να πονεσει) ειτε το κανουμε εμεις ειτε μας το κανουν.
Η ασαφεια και η αβεβαιοτητα που εχει η ασθενεια μπορει να μας οδηγησει να αποκτησουμε φοβιες και ορισμενα πραγματα τα δινουμε μεγαλυτερη σημασια απο ο,τι πρεπει. Μιλαω για μενα αλλα μπορει να εχει συμβει και σε αλλους. Εγω ειμαι τυχερος και εδω και 2 χρονια δεν εχω το παραμικρο απο την ΣΚΠ. Και επειδη δεν ηθελα να ασχολουμαι με την ασθενεια (επειδη δεν μπορω συγκεκριμενοποιησω το οτι δεν ειμαι απολυτα υγιης), δημιουργησα αλλες φοβιες και εβαλα πολυ αγχος στην ζωη μου ωστε να δικαιολογω το οτι δεν ειμαι καλα. Αγχωνομουνα με μικρης σημασιας πραγματα γιατι δεν ηθελα να δω οτι το προβλημα μου ειναι η αποδοχη μιας ασθενειας που δεν ειναι στο χερι μου να αλλαξει. Εχω αρχισει να εστιαζω σε αυτο και απελευθερωνομαι σιγα σιγα απο ολες τις αλλες φοβιες και αγχη που με βολευαν να ασχολουμαι. Και αισθανομαι πολυ καλυτερα που μπορω να απολαυσω ο,τι μου δινεται. Ολα αυτα που λεω δεν τα σκεφτηκα μονος μου. Με βοηθησε ψυχοθεραπευτης. Και καθε ανθρωπος χρειαζεται προσωπικο τροπο αντιμετωπισης για οτι εχει στο μυαλο του και τον ταλαιπωρει. Η διαχειριση μιας τετοιας ασθενειας και των επιπτωσεων που εχει στην ψυχολογια του ατομου δεν ειναι ευκολη για ολους. Και ας μην φαινεται ξεκαθαρα πως επηρεαζει την ζωη καποιου (ειδικα οταν δεν εχεις παθολογικα συμπτωματα). Η γενικη αρχη για μενα ειναι οτι αν εχεις ενα μεγαλο προβλημα πρεπει να το λυσεις ή αν δεν ειναι στο χερι σου να το αποδεχτεις. Οσο δεν γινεται αυτο και το κουκουλωνεις, θα δημιουργεις αλλα προβληματα στο μυαλο σου που ειναι πιο ευκολα διαχειρισιμα. Αλλα αν και ειναι διαχειρισιμα, δεν υπαρχουν και ειναι κριμα να τα δημιουργεις και να τα βαζεις στην ζωη σου τζαμπα. Ειναι καλο ολοι να βρουμε εναν τροπο να μειωσουμε τα αγχη μας και τις φοβιες μας και να εχουμε καλυτερη ποιοτητα ζωης.
Σε 20 μερες μπαινω φανταρος. Πρεπει να ειμαι απο τους ελαχιστους με ΣΚΠ που δεν θα παρουν απαλλαγη. Αλλα δεν μπορει ο στρατος να θεωρειται προβλημα οταν εχεις να αντιμετωπισεις μια τοσο ιδιαιτερη ασθενεια οπως η ΣΚΠ.
Ξερω οτι ειναι ασχετα με το θεμα μας αλλα αν η ΣΚΠ συνδεεται με το αγχος καλο ειναι οσοι μπορουν, να ζητησουν βοηθεια και να βελτιωσουν την ποιοτητα ζωης τους προσπαθωντας να ταλαιπωρουνται μονο απο προβληματα που υπαρχουν και οχι απο προβληματα που γενναμε στο μυαλο μας. Ελπιζω καποια στιγμη να γινω λιγοτερο αγχωδης και να χαρω την ζωη μου με τα καλα και τα κακα της.
Μπραβο....Μπραβο.....μπραβο.....Μπραβο αλλα και αναβολη να επερνες δεν νομιζω να ηταν κακο βγες τουλαχιστον Ι 3 χωρις οπλο να γλιτωσεις τις σκοπιες και παλι ενα μεγαλο μπραβο
 #24937  από makisb
 Τετ Απρ 14, 2010 12:29 pm
Εγώ υπηρέτησα κανονικά γιατί δεν είχε παρουσιαστεί η ασθένεια τότε...Θάνο και να το αποφύγείς δεν έγινε τίποτα. Καλύτερα για σένα. Γιατί να υποβάλλεις τον εαυτό σου σε μια -άνευ λόγου - ταλαιπωρία;
 #25077  από thanos
 Πέμ Απρ 15, 2010 3:41 pm
Δεν ειναι επιλογη μου παιδια. Πηρα διετη αναβολη και στο 1,5 χρονο ζητησα επανεξεταση. Επειδη δεν παρουσιασα τιποτα σε αυτο το διαστημα ο στρατιωτικος γιατρος ειπε οτι δεν μπορω να παρω απαλλαγη. Ή καλυτερα μου ειπε οτι πρεπει να εχω πολυ σοβαρα προβληματα τους επομενους 5 μηνες για να παρω απαλλαγη και η πιθανοτητα να συμβει αυτο ειναι γυρω στο 1%. Οποτε αποφασισα να παω τωρα για να ξεμπερδευω. Ι4 θα κανω. Ουσιαστικα διακοσμητικος θα ειμαι. Μακαρι να ειμαι τυχερος και να με φερουν κοντα στο σπιτι μου. Δεν μου ζητησαν να υπογραψω τιποτα. Αν μου ζητουσαν δεν θα πηγαινα.
Ευχαριστω ειλικρινα για το ενδιαφερον σας.
 #25103  από ΚΑΤΕΡΙΝΑΚΙ
 Παρ Απρ 16, 2010 12:23 am
ego paidia auto gia to oti allo h apomielo..... nosos kai allo h skp den to nomizo!emena exo thn entiposh oti to egrafan etsi sthn arxh gia na min "ponaei" to onoma kai to do ki ego pou den mou eixan pei tipota...mipos simvainei ki edo kati paromoio?ego imoun 17...