• ιντερφερονη -σημαδια

• Αγωγές ιντερφερόνης (Interferon beta-1a) όπως PLEGRIDY, AVONEX, REBIF, BETAFERON, EXTAVIA κτλ.
Αγωγές ιντερφερόνης (Interferon beta-1a) όπως PLEGRIDY, AVONEX, REBIF, BETAFERON, EXTAVIA κτλ.
 #2082  από ΧΡΗΣΤΟΣ 76
 Παρ Απρ 03, 2009 4:32 pm
ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΣΕΣ, ΜΙΜΙΚΑ ΜΟΥ ΜΕ ΕΚΑΝΕΣ ΚΑΙ ΓΕΛΑΣΑ.... ΠΟΛΥ.... ΒΙΚΟΥΛΑ ΑΝ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΕΝΕΣΟΥΛΑ ,ΔΙΑΛΕΓΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΟ, ΟΙ ΕΝΕΣΟΥΛΕΣ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΝ ΚΥΚΛΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΕΝΕΣΗΣ ΔΕΝ ΚΝΟΥΝ ΣΗΜΑΔΙΑ ΚΑΙ ΠΛΗΓΕΣ .ΠΧ ΠΟΔΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟ,ΠΟΔΙ ΔΕΞΙ,ΚΟΙΛΙΤΣΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ,ΚΟΛΙΤΣΑ ΔΕΞΙΑ,ΠΟΠΟΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ,ΠΟΠΟΣ ΔΕΞΙΑ,ΧΕΡΙ ΔΕΞΙΑ,ΧΕΡΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ,ΑΝ ΤΩΡΑ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΞΑΝΑΚΑΝΕΙΣ ΕΝΕΣΟΥΛΑ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΣΗΜΕΙΟ ΕΙΝΑΙ 11 ΟΛΟΚΛΗΡΕΣ ΜΕΡΕΣ.ΤΩΡΑ, ΑΝ ΚΑΝΕΙΣ ΣΩΣΤΑ ΤΟΝ ΚΥΚΛΟ ΚΑΙ ΕΧΕΙΣ ΠΑΛΙ ΣΗΜΑΔΑΚΙΑ ΚΑΙ ΓΡΟΥΜΠΟΥΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΚΟΚΚΙΝΑΚΙΑ ΚΤΛ ΤΟΤΕ ΠΙΟ ΚΑΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΕΙΣ ΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΕΝΑ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟ. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΚΙΑ ΜΟΥ ΓΝΩΜΗ. ΚΑΙ ΕΓΩ ΒΕΤΑ ΚΑΝΩ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΣΤΑ ΛΕΩ ΟΛΑ ΑΥΤΑ.... ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΙΓΑ ....
Ι L O V E B E T A

THN ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ.................ΧΡΗΣΤΟΣ...76
 #2090  από αλεξανδρος1
 Παρ Απρ 03, 2009 7:12 pm
Έάν νομίζεις ότι κάνεις κάτι λάθος επικοινώνησε με την νοσηλεύτρια που σου έδειξε πως να κάνεις τις ενέσεις και πές της να έρθει και να σου ξαναδείξει. Δοκίμασε να αφήσεις την ένεση 1 ώρα εκτός ψυγείου μήπως είναι παγωμένη όταν την κάνεις και προσπάθησε να περνάει ένας μήνας πριν ξανακάνεις ένεση στο ίδιο σημείο.
 #2188  από LL--MM
 Δευ Απρ 06, 2009 11:24 pm
Στη Μιμίκα: :D Πώς, ευχαρίστως! αλλά ίσως το κυριότερο θα ήταν να σταματήσουμε πρώτα τα μεραφέτια παντός τύπου, για να ελλατωθούν και τα συμπτώματα των εκάστοτε ενέσεων :? Όχι πιστολάκια και παιχνιδάκια επειδή φοβόμαστε την "αυτοένεση" :!: :roll:
 #2192  από litsa
 Δευ Απρ 06, 2009 11:56 pm
και πως το μαθαίνεις αγαπητή μου LL--MM να κάνεις αυτένεση?
εγώ έτρεμα και στην θέα της βελόνας....!!!
είμαι ττττττττττττττττόοοοοοοοοοοοοοοοοοοσσσσσσσσσσσσσοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοο
φοβιτσιάρα! :cry: :cry: :cry: :cry: :| :|
 #2780  από marale
 Δευ Απρ 20, 2009 8:06 am
ΕΚΤΟΣ ΄ΛΟΙΠΟΝ ΑΠΟ ΣΗΜΑΔΙΑ ΕΜΕΝΑ ΤΟ rebif 44 ΜΟΥ ΦΕΡΝΕΙ ΑΥΠΝΟΙΑ. ΕΧΩ ΒΡΥΚΟΛΑΚΙΑΣΕΙ... ΑΠΟ ΤΙΣ 5 ΕΙΜΑΙ ΞΥΠΝΙΑ!!!!
 #2782  από LL--MM
 Δευ Απρ 20, 2009 1:33 pm
Φίλτατες και φίλτατοι, κανονικά στο μαθαίνουν πριν βγείς από το νοσοκομείο, ή η νοσηλεύτρια. Ομολογώ ότι προσωπικά ΔΕΝ είχα ποτέ τις παρενέργειες που αναφέρετε όλοι σας κατά καιρούς για το ίδιο το φάρμακο, μόνο κάτι ψευτοκοκκινίλες στην αρχή, για τις οποίες δεν χρειάστηκε καμιά αγωγή. Όσον αφορά τις μαυρίλες (αιματώματα) είχα μερικά ΑΠΟ το μαραφέτι που ΔΕ χρησιμοποίησα από τότε. Αυτό είναι που φοβάμαι πολύ περισσότερο από την ένεση, είναι το ότι δε βλέπεις τίποτα, και τα αιματώματα μένουν... :evil:
Υ.Γ. Τεχνικά, κρατάω την ένεση σα να θέλω να γράψω απάνω στο δέρμα μου, αφού το απολυμάνω με οινόπνευμα και αποφεύγω να κουνιέται η βελόνα μέσα στο δέρμα. Αφού γίνει η ένεση, με το άλλο χέρι παιρνεις το βαμβάκι και το πιέζεις (ελαφρά) πανω στο μέρος που ενώνεται το δέρμα με τη σύρριγγα, ώστε να μπορέσεις να τη βγάλεις από το σώμα σου και να μή βγεί και το φάρμακο έξω :x
Απομυθυποιείστε λιγάκι, λιγότερο χρόνο παίρενετε απ'όσο για να βουρτσίστε τα μαλλιά σας ή να τρίψετε τα δόντια σας! 8-)
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος LL--MM την Τρί Ιουν 08, 2010 3:49 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
 #2881  από LL--MM
 Παρ Απρ 24, 2009 11:24 am
Ευχαριστώ για την ορθογραφική διόρθωση, Γιώργο! :P :lol: :lol:
 #50709  από anni
 Πέμ Απρ 07, 2011 1:23 pm
ηρθε σημερα καινουρια νοσηλευτρια να μιλησουμε για την ενεση.......
rebif 44........παραξενευτηκε που ειχα μελανιες.......... :o
δεν της συμβαινει λεει......και εγω της ειπα πως γνωριζω ανθρωπους που υποφερουν.
.....μελανιες,κομπους κτλ.....
μου ακυρωσε την κοιλια εντελως......οταν λεμε δεν βλεπομαι....... :roll:
μου αλλαξε τις ρυθμισεις.....και μου ειπε να την κανω ξαπλωμενη στους γλουτους
στα ποδια και στην κοιλια....ειναι λεει καλυτερα......εισαι πιο χαλαρη.......
μεχρι τωρα μου λεγανε καθιστη να την κανω.... :doh:
μου ειπε να κανω και στα χερια.....
παγο μου ειπε να βαζω και fenistil .......και υπομονη ερχονται τα χαπια....
 #50743  από mariakod
 Παρ Απρ 08, 2011 11:52 am
καλημερα σε ολους :greetings-waveyellow: εγω την ενεση τη κανω μονη απο τον Ιουλιο.παιρνω 1mesulid μια ωρα πριν κ τερμα. :eusa-dance: 4δευτερα κραταει η ολη διαδικασια.
μετα συνεχιζω τη μερα μου οπως καθε μερα :banana-dreads:
RESPECT :handgestures-salute: