• ποτε το λες?

• Είστε καινούργιο μέλος; Παρουσίαστε τον εαυτό σας στην κοινωνία του MSSociety.
Είστε καινούργιο μέλος; Παρουσίαστε τον εαυτό σας στην κοινωνία του MSSociety.
 #1675  από marale
 Πέμ Μαρ 12, 2009 3:00 pm
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ !! ΕΙΜΑΙ ΝΕΟ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΣΑΣ ΑΛΛΑ ΜΕ ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ 2006. ΕΙΜΑΙ Γ/31 ΧΡΟΝΩΝ ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΤΑ ΦΩΤΑ ΣΑΣ.....
ΠΟΤΕ/ΠΩΣ ΛΕΣ ΣΕ ΕΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΟΤΙ ΠΑΣΧΕΙΣ ΑΠΟ ΣΚΠ?? ΠΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΡΥΒΕΙΣ ΤΙΣ ΕΝΕΣΕΙΣ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΦΡΟΥΤΑ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ?? ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΚΚΙΝΙΚΕΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΛΙΑ?? ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΕΝΕΣΗ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΙΝΕΙΣ?? ΚΑΙ ΤΑ DEPON ΣΤΟ ΚΟΜΟΔΙΝΟ?? ΤΙ ΛΕΣ ....ΠΩΣ ΤΟ ΛΕΣ??
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΣΑΣ!!
 #1676  από LL--MM
 Πέμ Μαρ 12, 2009 4:13 pm
Αυτό βέβαια εξαρτάται κι από τη συχνότητα των ενέσεων και από το πόσο η σκπ παρεμβαίνει ήδη στη ζωή σου... Όμως, το να βάζεις τα φάρμακα μέσα στα φρούτα είναι ο ιδεώδης τρόπος να το μάθει μόνος του, αλλά σε περίπτωση που φρικάρει :o , η σχέση θα υποστεί ζημιά - ανεπανόρθωτη. Αμα πάρει χαμπάρι ότι κάτι δεν πάει καλά θα ρωτήσει, οπότε του μιλάς για τα συμπτώματα τα πιο ενοχλητικά ή εμφανή (Υποβαθμίζοντάς τα κατά το δυνατόν και πές ότι οι ενέσεις είναι γι' αυτά. (την αλήθεια, δηλαδή, λίγο πιό "μαλακά", με έμφαση στην καθημερινότητά σας). Μη μιλήσεις για σκπ άν φοβάσαι, αλλά μέχρι να καταλάβει την πλήρη αλήθεια θα ξέρει κάπως περισσότερο τι να περιμένει από πλευράς συμπτωμάτων, και άν αξίζει τον κόπο ώς σχέση, θα σου σταθεί... :? Αν όχι, καλά ξεμπερδέματα...
Καλό κουράγιο, Περαστικά :)
 #1677  από marale
 Πέμ Μαρ 12, 2009 5:26 pm
ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΣΟΥ.
ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ (!) ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ Η ΖΩΗ ΜΟΥ ΚΥΛΑΕΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ. ΠΑΝΤΩΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΧΑΝΕΙ ΚΑΙ ΛΕΩ ΝΑ ΤΟ ΞΕΦΟΥΡΝΙΣΩ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΚ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ.
 #1684  από LL--MM
 Πέμ Μαρ 12, 2009 11:40 pm
Ίσως όχι τόσο άμεσα. Λυπήσου τον και άσ' τον να σε ρωτήσει ο ίδιος. Εξομάλυνε και υποβάθμισε την κατάσταση. Το θέμα δεν είναι να εντυπωσιαστεί ούτε να το μάθει τώρα. Τις αρρώστιες δεν τις μοιράζεσαι παρά σε περίπτωση εκτάκτου ανάγκης, τα συμπτώματα προς αντιμετώπιση εξηγούνται αντικειμενικά, δίχως εφιαλτικούς τίτλους. ΔΕ ΜΙΛΑΜΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΜΕΝΟΥΣ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΕΤΕΡΟΝ ΗΜΙΣΥ. Βάλ' τον στην καθημερινότητά σου βήμα-βήμα τη φορά, κάποτε (και θα είναι παρα πολυ νωρίς, δυστυχώς) θα καταλάβει :shock: ποιές είναι οι ενοχλήσεις και άν είναι διατεθειμενος να ζήσει με αυτές. Μη βιάζεσαι, "όποιος βιάζεται σκοντάφτει" :!: :( :x

Και καλώς όρισες :!: :D ;)
 #1688  από manos81
 Παρ Μαρ 13, 2009 11:37 am
kalos orises stin parea mas.to na kripseis kati simera pou tha mathei avrio kai me kapion tropo pou mporei na min einai kai o pio katalilos den tha kerdiseis kati.an eiste ena , eprepe na to kserei idi....gia ton anthropo sou milame :D
 #1697  από LL--MM
 Παρ Μαρ 13, 2009 10:21 pm
Συγγνώμη, δε συμφωνώ καθόλου. Εκτός άν εσύ χάθηκες και δεν υπάρχει παρά η σκπ. Αυτή είναι ένα στοιχείο, σημαντικό, βέβαια, αλλά το να του δίνεις υπερβολική σημασία δίνοντας τελεσίγραφα στους άλλους, δεν έχει νόημα, πόσο μάλλον άν πρόκειται για "τον άνθρωπό σου". Μη χρησιμοποιήσεις τη σκπ για να του παίξεις το θύμα (σ' αυτόν ή στον εαυτό σου). Τέτοια αποτελέσματα είναι δυσάρεστα πάντα, οι "δηλώσεις σκπ" ΔΕΝ είναι ερωτικές εξομολογήσεις :| Μήν του κρύβεις τίποτα, όμως έχεις, ακόμα, τη δυνατότητα να το περάσεις "στα ψιλά". :? RELAX!!!
 #2190  από marale
 Δευ Απρ 06, 2009 11:36 pm
ΤΟ ΕΙΠΑ, ΠΡΙΝ 15 ΜΕΡΕΣ. ΑΛΛΑ ΔΕ ΙΕΧΑ ΠΛΗΡΗ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΓΡΑΨΑ..
ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΗΤΑΝ ΑΜΗΧΑΝΕΣ. ΜΕΙΩΣΑ ΤΗΝ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΑΘΗΣΗΣ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙ ΟΠΟΙΟΣΔΗΜΠΟΤΕ ΑΝΘΡΩΠΟΣ.
ΕΙΣΕΠΡΑΞΑ ΕΝΑ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΒΛΕΜΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΣΤΙΓΜΗ. ΤΙΣ ΠΡΩΤΕςΣ ΜΕΡΕΣ ΗΤΑΝ ΛΙΓΟ ΑΠΟΜΑΚΡΟΣ.
ΜΕΤΑ; ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΟΚ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΠΑΝΗΛΘΕ ΣΤΟΥΣ ΦΙΣΙΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ.
ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΚΑΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ. ΜΟΝΟ 1'2 ΦΟΡΕΣ ΜΕ ΕΙΔΕ ΠΟΥ ΕΠΙΝΑ DEPON ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΚΑΝΕ ΠΛΑΚΑ ΑΛΛΑ ΤΠΤ ΑΛΛΟ.
ΚΑΛΟ-ΚΑΚΟ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΞΕΡΩ...
 #2191  από Παναγιώτα
 Δευ Απρ 06, 2009 11:55 pm
kalhspera kai apo mena..!!
den kserw an einai kalo h kako afou pote den hmoun sthn "8esh tou"!
panta h8ela prin ksekinhsw mia sxesh na kserei o allos to 8ema peri skp gia ton logo oti eixa kapoies parenergeies pou den mporousa na kripsw k kapoies diataraxes ths psuxologias, pou mporei apo ekei pou 8a hmastan p.x. gia kafe kai na gelame thn idia stigmh na ginomai xalia xwris logo kai aitia opote o allos kapou leei oti kati ginete den einai fusiologiko opote meta apo auta kai alla phra thn apofash na to lew prin kan arxisw thn sxesh kai ton balw ksafnika mesa senan agwna pou den 8elei giati einai k h hlikia mas(21 xronwn) tetoia pou den 8eloun k polla polla ta agoria!
opote einai akoma pio duskolo ekei les to lew kai oti 8elei as ginei!
prin de8eis prin ksekinhsei otidhpote otan akoma eiste sto flert!

egw pisteuw oti ekanes kala pou to eipes kai opws pisteuw oti 8a uparxei katanohsh kai stiriksh apo ton filo sou!apla einai h arxh prepei na dei ti ginete na parathrhsei thn katastash gia na katalabei.
Auto pisteuw isws einai k la8os.
elpizw na mhn sas kourasa ;) kalhnuxta!
na eiste kala na gelate, panta geroi kai dunatoi kai ka8e mera olo kai pio aisiodoksoi!!
 #2219  από mary_d_ath
 Τρί Απρ 07, 2009 2:05 pm
Κανονικά πρέπει να το λέμε (αν πρόκειται περί σοβαρής σχέσης και όχι "περιπετειούλας") και αρκετά αναλυτικά γιατί υπάρχει τόση άγνοια γύρω από το θέμα που αν βγούμε έξω και αρχίσουμε να ρωτάμε τον καθένα τι είναι "ΣΚΠ" θα πάρουμε τις πιο τρομακτικές και ηλίθιες απαντήσεις.
Αλλά δεν είμαι της άποψης να συστηνόμαστε στους ανθρώπους παρέα με τη φίλη μας.
Φανταστείτε να λέγαμε στον καθένα που γνωρίζαμε "είμαι ο/η τάδε και έχω ΣΚΠ".
Θέλει το χρόνο του για το πότε θα το πεις και πως θα το πεις. Εγώ προσωπικά ανοίγω μία γενική συζήτηση ιατρικού περιεχομένου για την έξαρση των αυτοάνοσων και σε κάποια φάση ρωτάω "για τη ΣΚΠ τι ξέρεις;".
Συνήθως εκεί παίρνω την πικρή και αναληθή πλευρά της πάθησης και λέω τα όσα ξέρω. Δεν το λέω όμως εκείνη τη στιγμή, "ξέρεις το έχω κι εγώ αυτό" :lol:
Αφήνω να περάσουν μερικές μέρες και μετά ξαναφέρνω τη συζήτηση.
Βέβαια είναι αναπόφευκτη η αλλαγή συμπεριφοράς του άλλου απέναντί σου. Αναλόγως το χαρακτήρα του ή θα φοβηθεί και θα φύγει ή θα σου φέρεται πολύ πιο γλυκά και θα ανησυχεί με το παραμικρό (είμαι φουλ ερωτευμένη με την πάρτη του παρεπιπτόντως, αλλά αυτή η ανησυχία μου τη δίνει ώρες-ώρες :lol:)
 #2230  από nikolaras
 Τρί Απρ 07, 2009 4:26 pm
A re erwtes :P egw akoma to psaxnw :D mallon tin psaxnw mpakouraki me tin boula ...
Alla pisteuw pws an kataferw na brw mia kopelitsa 8a me boh8ouse para polu k dn enow sexoualika alla full psixologika