Αγαπητοι φίλοι γεια σας και απο μενα..με λενε Δημήτρη και ειμαι 32 ετών..Τον Απρίλιο του 2008 ξεκίνησε η δική μου ιστορία...Η ιστορία ξεκίνησε με ένα μουδιασμα της δεξιας μου παλάμης η οποία μετα από περίπου 1-2 εβδομάδες μετατράπηκε σε μούδιασμα όλου του δεξιου ημιημορίου...Ακουλούθησε μαγνητική στην οποία βρέθηκαν μια ενεργή εστία και καποίες άλλες μικρές ...Μετα την παροδο του καλοκαιριού πέρασα από την γνωστη διαδικασία στο Αιγηνήτιο για εξετάσεις ΕΝΥ και οπτικών δυναμικών κτλ...Το αποτέλεσμα ήταν θετικό στο ΕΝΥ και αρνητικά οπτικά δυναμικά όπως και κανένα υπόλοιμα σε κάποιο παθολογικό σύστημα (κλινική εικόνα απολύτως φυσιολογική)..Ο γιατρός ο οποίος με παρακουλουθεί (μετά την παρακουλούθηση της κατάστασης με μαγνητικές) μου είπε οτι πρόκειτε για μια καλοήθη περίπτωση αλλά θα ήταν θετικό να παρώ θεραπεία ασχέτος του οτι δεν έχω το παραμικρό σύμπτωμα αφού κάποιες εστίες είναι ακόμα ενέργες και δίχνει να επιμένει. Η τελευταία μαγνητική την προηγούμενη εβδομάδα έδειξε μετά από περίπου 11-12 μήνες από το περιστατικό για πρώτη φορά όλες οι εστίες μου πλέον είναι ανενεργές αυτή που ήταν ενεργή « ουσιαστικά » την τελευταία φορά απενεργοποιήθηκε και αυτή και επιπλέον μίκρυνε σε διαστάσεις όπως επίσης υποχώρησε και άλλη μια...Μέχρι εδώ τα πράγματα είναι τέλεια είπα...Αφού το πράγμα παέι καλά χώρις να πάρω απόλύτως τίποτα...Όμως παράλληλα με τα θετικά υπάρχει και ένα αρνητικό αφού προέκυψε και μια καινούργια εστία 1,5εκ ανενεργή και αυτή...Έχω προβληματιστεί και φυσικά θα το συζητήσω με το γιατρό μου εντός της εβδομάδας που θα δεί και την μαγνητική...Μάλλον πάλι θα μου προτείνει θεραπεία την οποία εγω θέλω να αποφύγω...Θα δείξει εκτος και αν μου πει οτι θεωρεί οτι συνολικά τα πράγματα είναι καλύτερα... Εσείς τι λέτε ρε παιδιά....Μια φίλη της κοποελιάς μου η οποία και αυτή έχει MS εδώ και χρόνια μου λέει να μην ανησυχώ διότι τον πρώτο ένα με ενάμισι χρόνο αργεί να ηρεμήσει η κατάσταση και οτι στην περίπτωση μου υπήρξε και βελτίωση (χωρίς θεραπεία) αφού πλέον απενεργοποιήθηκε το σύστημα και μικρυναν, χάθηκαν εστίες...
Δεν ξέρω εσείς τι λέτε...
Έυχομαι σε όλους τα καλύτερα με υγεία και δύναμη για την αντιμετώπιση αυτής της ανηφόρας που καλούμαστε να ανέβουμε στην ζωη μας.
Δεν ξέρω εσείς τι λέτε...
Έυχομαι σε όλους τα καλύτερα με υγεία και δύναμη για την αντιμετώπιση αυτής της ανηφόρας που καλούμαστε να ανέβουμε στην ζωη μας.