• dr keler

• Βότανα, διατροφή, βιταμίνες, αντιοξείδωση, ευεργετική σωματική άσκηση, δραστηριότητες, κίνηση.
Βότανα, διατροφή, βιταμίνες, αντιοξείδωση, ευεργετική σωματική άσκηση, δραστηριότητες, κίνηση.
 #18004  από Dhmhtrhs
 Πέμ Φεβ 18, 2010 1:04 pm
Εχετε ακουσει τπτ γι αυτο;Dr. Klenner πίστευε πως η ΣΚΠ έχει ιογενή προέλευση. Ήταν πτυχιούχος βιοχημείας και μπορούσε να καταλάβει τι συνέβαινε στη ΣΚΠ. Ο ιός καταστρέφει τα κύτταρα του κεντρικού νευρικού συστήματος, καθιστώντας τα ανίκανα να διατηρήσουν ομοιόσταση ή κανονικό μεταβολισμό διατηρώντας επαρκή Β1 μέσα στα κύτταρα, με αποτέλεσμα την καταστροφή του περιβλήματος από μυελίνη που περιβάλλει τα νεύρα και συνεπακόλουθη παράλυση. Αυξάνοντας το επίπεδο της Β1 στο σώμα με την καθημερινή ένεση, μπορεί να διατηρηθεί ένα επίπεδο που επιτρέπει τη διατήρηση του κανονικού μεταβολισμού, με αποτέλεσμα την αναδημιουργία του περιβλήματος μυελίνης και την ανάρρωση. Στην πραγματικότητα, η ΣΚΠ είναι μια ασθένεια ανεπάρκειας που προκαλείται από μια ιογενή φλεγμονή του κεντρικού νευρικού συστήματος, η οποία μπορεί να αντιστραφεί με τις κατάλληλες ενέσεις Β1 και Εκχυλίσματος Συκωτιού. Η ανάρρωση ευνοείται με την προσθήκη βιταμινών A, C, E, και B-complex και άλλων μεταβολιτών μαζί με μια υγιεινή δίαιτα και τρόπο ζωής.

Έχω ακολουθήσει αυτό το πρωτόκολλο πάνω από 25 χρόνια. Μετά από δυο σοβαρές ώσεις ΣΚΠ το 1973 μπορούσα να περπατήσω μόνο μικρές αποστάσεις και αναγκάστηκα να σταματήσω να δουλεύω – οι γιατροί μού είπαν ότι σύντομα θα ήμουν σε αναπηρική πολυθρόνα. Όταν άρχισα θεραπεία με τον Dr. Klenner μπόρεσα να ξαναγυρίσω στη δουλειά μου μέσα σε έξι μήνες, αλλά χρειάστηκαν δυο χρόνια για να φύγουν όλα τα συμπτώματα. Από τότε απολαμβάνω τέλεια υγεία.

Το πρωτόκολλο του Dr. Klenner που ακολούθησα αποτελείται από:

(1) μια καθημερινή ενδομυική ένεση βιταμίνης B1 των 300 ως 400 mg. Η σωστή δόση μπορεί να καθοριστεί από το επίπεδο κόπωσης του ασθενούς. Μερικοί ασθενείς χρειάζονται 300 ως 400 mg καθημερινά για να ανακουφιστούν από τα συμπτώματα της κόπωσης. Η Β1 είναι διαθέσιμη σε ισχύ 200mg ανά ml, έτσι μια ένεση 200mg θα είναι 1cc. Δυο φορές την εβδομάδα προστίθεται στη Β1 1cc Εκχυλίσματος Συκωτιού, έτσι ώστε να μη χρειάζονται παραπάνω ενέσεις. Οι ενέσεις Β1 είναι σε μπουκαλάκια των 30cc που διαρκούν δυο ως τέσσερις εβδομάδες. Το Εκχύλισμα Συκωτιού είναι σε μπουκαλάκια των 10cc και διαρκούν πέντε εβδομάδες. Χρησιμοποιείται ένεση χωρητικότητας 3cc, με σύριγγα 25, 5/8’’.

Σημείωση: Η B1 δεν απορροφάται καλά σε πόσιμη μορφή – η καθημερινή ένεση χρειάζεται για μια ζωή για την επιτυχημένη θεραπεία και αποκατάσταση.
 #18467  από georgeand
 Δευ Φεβ 22, 2010 10:25 am
καλλημερα Δημητρη θελω να σε ρωτησω ποτε αρχησες το πρωτοκολο αυτο και αν εχεις κανει προσφατα καπια μαγνητικη εχει γινει επαναμιελινωση των εστιων? πραγμα που σημενει ιαση της νοσου.πριν το ξεκινησεις εκανες καποιες εξετασεις για τα επιπεδα των βιταμινων στον οργανισμο
 #18470  από κωστας
 Δευ Φεβ 22, 2010 10:46 am
καλημερα δημητρη,θελω να σε ρωτησω εαν αυτη η μεθοδος θεραπειας μπορει να συνδυαστει με τις κλασικες θεραπειες π.χ copaxone που κανω εγω !το ρωταω γιατι ειναι ρισκο να σταματησεις την θεραπεια σου το εχω κανει 2 φορες στο παρελθον για να δοκιμασω καποιες αλλες εναλλακτικες θεραπειες και ειχα αρνητικα αποτελεσματα!
 #18564  από Dhmhtrhs
 Τρί Φεβ 23, 2010 6:55 pm
Εγω απλα το διαβασα σε καπου δεν εχω κανει τπτ ουτε ξερω αν το εχει κανει καποιος.
 #18566  από nikos501
 Τρί Φεβ 23, 2010 8:23 pm
ΨΑΧΝΟΝΤΑΣ ΣΤΟ GOOGLE ΒΡΗΚΑ ΤΑ ΕΞΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ

Το Πρωτόκολλο του Dr. F.R. Klenner για τη ΣΚΠ
Παρουσίαση από τον Dale Humpherys, Μάιος 2003

TowsendLetterforDoctorsandPatients, Τεύχος #238 σελ. 102
Δημοσιεύεται εδώ με την άδεια του συγγραφέα.

Από τη δημοσίευση του άρθρου μου «Θεραπεία της ΣΚΠ με ενέσιμη Β1 και Εκχύλισμα Συκωτιού» (Liver Extract) στο TowsendLetterforDoctorsandPatients, Τεύχος Φεβρουαρίου/Μαρτίου 2000, έχω λάβει εκατοντάδες κλήσεις από γιατρούς και ασθενείς που ζητούν περισσότερες πληροφορίες γι’ αυτή την ασφαλή, αποτελεσματική και οικονομική θεραπεία που αντιστρέφει και θεραπεύει τη ΣΚΠ.

Στο Τεύχος Ιουνίου/Ιουλίου 2000 του Towsend Letter for Doctorsand Patients δημοσιεύτηκε το ιατρικό άρθρο του Dr. F.R. Klenner. Στο Τεύχος Φεβρουαρίου/Μαρτίου 2000 τουTowsend Letter for Doctors and Patients δημοσιεύτηκε επίσης το ιατρικό άρθρο του Dr. H.T.R. Mount για την επιτυχημένη θεραπεία της ΣΚΠ με βιταμίνη Β1 και Εκχύλισμα Συκωτιού. Είναι ενδιαφέρον να σημειωθεί πως αυτοί οι δυο γιατροί θεράπευαν τη ΣΚΠ στις δεκαετίες του ’40 και του ’50 με τα ίδια δυο αυτά βασικά συστατικά – ενέσιμη Β1 και Εκχύλισμα Συκωτιού, αν και δε γνώριζαν ο ένας τον άλλον. Ο Dr. Klenner στο Reidsville, Βόρεια Καρολίνα και ο Dr. Mount στην Οττάβα, Οντάριο.

Ο Dr. Mount πίστευε πως η παράλυση αποτελούσε αντένδειξη για τον τύπο αυτό της θεραπείας, ενώ ο Dr. Klenner κουράριζε του ασθενείς με παράλυση από ΣΚΠ εντατικά και με επιτυχία με βιταμίνες A, C, και όλες τις βιταμίνες B και άλλους μεταβολίτες, μαζί με ενέσεις Β1 και Εκχυλίσματος Συκωτιού (Liver Extract).

Όπως γνωρίζουν πολλοί αναγνώστες, είχαμε σοβαρά προβλήματα από το 1998 καθώς ο φαρμακευτικός μονόλιθος FDA προσπάθησε να σταματήσει αυτή τη θεραπεία μη επιτρέποντας στα μεγάλα εργαστήρια που ήταν υπό τον έλεγχό του να παράγουν ενέσιμες βιταμίνες και Εκχύλισμα Συκωτιού. Ήταν μια ανέλπιδη κατάσταση για μας και επιβιώσαμε εισάγοντάς τες από το Μεξικό, όπου οι ενέσεις αυτές ήταν διαθέσιμες χωρίς συνταγή. Τα φαρμακεία των ΗΠΑ άρχισαν να παράγουν ενέσιμη Β1 το 2000. Μπορούσαν να το κάνουν επειδή τα φαρμακεία είναι υπό των έλεγχο της Πολιτείας. Ο FDA πήγε στο δικαστήριο το 2001 στη Νέα Υόρκη και προσπάθησε να κερδίσει τον έλεγχο των φαρμακείων αλλά δεν του δόθηκε αυτό το δικαίωμα. Τα φαρμακεία άρχισαν τότε να παράγουν και Εκχύλισμα Συκωτιού κι έτσι εξασφαλίσαμε μια αξιόπιστη πηγή.

Υπάρχουν σήμερα δυο φαρμακεία που παράγουν Β1 200mg ανά ml και εκχύλισμα συκωτιού και δυο ακόμη φαρμακεία τα ακολουθούν, ένα στον Καναδά και ένα στις ΗΠΑ. Όσο μεγαλώνει ο αριθμός των ασθενών που γνωρίζουν αυτή τη θεραπεία, η ζήτηση θα αυξηθεί.

Ο Dr. Klenner πίστευε πως η ΣΚΠ έχει ιογενή προέλευση. Ήταν πτυχιούχος βιοχημείας και μπορούσε να καταλάβει τι συνέβαινε στη ΣΚΠ. Ο ιός καταστρέφει τα κύτταρα του κεντρικού νευρικού συστήματος, καθιστώντας τα ανίκανα να διατηρήσουν ομοιόσταση ή κανονικό μεταβολισμό διατηρώντας επαρκή Β1 μέσα στα κύτταρα, με αποτέλεσμα την καταστροφή του περιβλήματος από μυελίνη που περιβάλλει τα νεύρα και συνεπακόλουθη παράλυση. Αυξάνοντας το επίπεδο της Β1 στο σώμα με την καθημερινή ένεση, μπορεί να διατηρηθεί ένα επίπεδο που επιτρέπει τη διατήρηση του κανονικού μεταβολισμού, με αποτέλεσμα την αναδημιουργία του περιβλήματος μυελίνης και την ανάρρωση. Στην πραγματικότητα, η ΣΚΠ είναι μια ασθένεια ανεπάρκειας που προκαλείται από μια ιογενή φλεγμονή του κεντρικού νευρικού συστήματος, η οποία μπορεί να αντιστραφεί με τις κατάλληλες ενέσεις Β1 και Εκχυλίσματος Συκωτιού. Η ανάρρωση ευνοείται με την προσθήκη βιταμινών A, C, E, και B-complex και άλλων μεταβολιτών μαζί με μια υγιεινή δίαιτα και τρόπο ζωής.

Έχω ακολουθήσει αυτό το πρωτόκολλο πάνω από 25 χρόνια. Μετά από δυο σοβαρές ώσεις ΣΚΠ το 1973 μπορούσα να περπατήσω μόνο μικρές αποστάσεις και αναγκάστηκα να σταματήσω να δουλεύω – οι γιατροί μού είπαν ότι σύντομα θα ήμουν σε αναπηρική πολυθρόνα. Όταν άρχισα θεραπεία με τον Dr. Klenner μπόρεσα να ξαναγυρίσω στη δουλειά μου μέσα σε έξι μήνες, αλλά χρειάστηκαν δυο χρόνια για να φύγουν όλα τα συμπτώματα. Από τότε απολαμβάνω τέλεια υγεία.

Το πρωτόκολλο του Dr. Klenner που ακολούθησα αποτελείται από:

(1) μια καθημερινή ενδομυική ένεση βιταμίνης B1 των 300 ως 400 mg. Η σωστή δόση μπορεί να καθοριστεί από το επίπεδο κόπωσης του ασθενούς. Μερικοί ασθενείς χρειάζονται 300 ως 400 mg καθημερινά για να ανακουφιστούν από τα συμπτώματα της κόπωσης. Η Β1 είναι διαθέσιμη σε ισχύ 200mg ανά ml, έτσι μια ένεση 200mg θα είναι 1cc. Δυο φορές την εβδομάδα προστίθεται στη Β1 1cc Εκχυλίσματος Συκωτιού, έτσι ώστε να μη χρειάζονται παραπάνω ενέσεις. Οι ενέσεις Β1 είναι σε μπουκαλάκια των 30cc που διαρκούν δυο ως τέσσερις εβδομάδες. Το Εκχύλισμα Συκωτιού είναι σε μπουκαλάκια των 10cc και διαρκούν πέντε εβδομάδες. Χρησιμοποιείται ένεση χωρητικότητας 3cc, με σύριγγα 25, 5/8’’.

Σημείωση: Η B1 δεν απορροφάται καλά σε πόσιμη μορφή – η καθημερινή ένεση χρειάζεται για μια ζωή για την επιτυχημένη θεραπεία και αποκατάσταση.

Πρόγραμμα πόσιμων βιταμινών

1. 5 gram καθημερινά σε διηρημένες δόσεις Calcium Ascorbate (buffered Vitamin C) που διατίθεται σε ταμπλέτες των 500 mg. Αυτή δίνει μια ώθηση στο ανοσοποιητικό σύστημα και καταπολεμά κρυώματα και γρίπες ή μειώνει το χρόνο επιρροής τους.

2. Βιταμίνη E, 400 ως 1000 IU καθημερινά

3. B-100, μια ταμπλέτα καθημερινά. Περιέχει 100mg από όλες τις βιταμίνες Β.

4. B12, μια υπογλώσσια ταμπλέτα (που διαλύεται κάτω από τη γλώσσα) καθημερινά, των 1 ως 2mg.

5. Νιασίνη. Μια ή δυο φορές την εβδομάδα 100 ως 300 mg πριν από το πρόγευμα. Είναι ένα μέσο διεύρυνσης των αιμοφόρων αγγείων που επιτρέπει στις θρεπτικές ουσίες να ξαναδημιουργήσουν το περίβλημα μυελίνης που έχει καταστραφεί από τη ΣΚΠ. Η νιασίνη δημιουργεί θερμότητα και κοκκίνισμα του δέρματος για περίπου 30 λεπτά, πράγμα που οι περισσότεροι ασθενείς λένε πως τους αρέσει. Είναι καλό να μένετε ξαπλωμένοι και σκεπασμένοι κατά το χρόνο του κοκκινίσματος.

Δίαιτα

Χρειάζεται μια δίαιτα υψηλής πρωτεΐνης για την αναδημιουργία του περιβλήματος μυελίνης. Για παράδειγμα: Πρόγευμα: 1 ή 2 αβγά ποσέ με φρούτο και δημητριακά. Γεύμα: Ψάρι και λαχανικά (στον ατμό) και φρούτο. Δείπνο: κοτόπουλο ή μοσχάρι με λαχανικά και φρούτο. Η σόγια, το τυρί και τα γαλακτοκομικά αποτελούν καλές πηγές πρωτεΐνης, αν είναι ανεκτά. Μια ταμπλέτα ενζύμων των 500 mg μαζί με κάθε γεύμα βελτιώνει την πέψη και την απορρόφηση των τροφών.

Σήμερα υπάρχουν δυο φαρμακεία όπου τα ενέσιμα υλικά αγοράζονται με συνταγή και αποστέλλονται στον Καναδά και όλα τα μέρη των ΗΠΑ:
The Compounder Pharmacy, Aurora, Illinois 630-859-0333 or 800-679-4667. Τελευταίες τιμές: Β1 200mg/ml. 30cc $19.00, Εκχύλισμα Συκωτιού 10cc $30.00.

Dale Humpherys #103- 9905 5th St., Sidney, B.C. V8L 2X6
email: dalehms@gmail.com
 #18588  από LL--MM
 Τετ Φεβ 24, 2010 2:06 am
Αγαπητοί, έψαξα αυτον τον Δρα (F.) Κellner, και τελικά έχει γράψει ΕΞΗ άρθρα, στα γερμανικά τα περισσότερα που εμπεριέχονται στο pubmed, δίχως ούτε μια περίληψη στα αγγλικά... Όποιος έχει κουράγιο να πάει σε καμιά βιβλιοθήκη ιατρικής να τα βρεί, του εύχομαι καλό κουραγιο... :ugeek: .

Εξ άλλου, παρ' όλο που οι πρωτεΐνες δε νομίζω να μου έλειψαν ποτέ, μπορώ να σας βεβαιώσω, ότι έχω σκπ, και δεν πα' να λένε, στο ...Αιγινήτειο :P
 #114751  από homer
 Τρί Ιαν 26, 2016 2:34 pm
Εφαρμόζω τη θεραπεία και διατηρώ σχετική σελίδα (multiple-sclerosis.gr). Όποιος ενδιαφέρεταιας επικοινωνήσει με pm
 #114752  από Γιάννης
 Τρί Ιαν 26, 2016 2:46 pm
Εγώ θα πρότεινα (και θα ήθελα) να γράψεις περισσότερα σε δημόσια θέα.
 #114754  από ΝΤΙΑΝΑ
 Τρί Ιαν 26, 2016 3:11 pm
Θα συμφωνήσω με τον Γιαννη
 #114757  από ΓιαννηςΑγιαννης
 Τρί Ιαν 26, 2016 9:36 pm
Συντάσσομαι με τον συνονόματο.