• εξωιδριματικο επιδομα/ταλεποριας

• Συζητήσεις για επιδόματα αναπηρίας, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κοινωνικά ιδρύματα και άλλων υπηρεσιών.
Συζητήσεις για επιδόματα αναπηρίας, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κοινωνικά ιδρύματα και άλλων υπηρεσιών.
 #16662  από georgeand
 Πέμ Φεβ 04, 2010 4:40 pm
ΠΑΣΧΩ ΑΠΟ ΣΚΠ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΞΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΠΕΡΑΣΑ ΑΠΟ ΥΓ. ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΟΥ ΧΟΡΗΓΗΘΕΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΟΗΤΟ ΕΞΩΙΔΡΙΜΑΤΙΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ.ΚΑΙ ΕΝΩ ΣΧΕΔΟΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΣΤΑΘΩ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΜΟΥ ΜΟΥ ΕΒΓΑΛΑΝ 50% ΚΑΙ ΩΣ ΕΚ ΤΟΥΤΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΙ ΣΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΜΟΥ ΠΕΡΙ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΗΤΑΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΜΠΙΠΤΕΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ 1140/81 ΨΑΧΝΟΝΤΑΣ ΒΡΗΚΑ ΟΤΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΑΥΤΟΣ ΑΦΟΡΑ ΑΤΟΜΑ ΑΝΙΚΑΝΑ ΠΡΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΕΛΙΚΑ ΑΥΤΟΙ ΜΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΟΠΩΣ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΤΕ
 #16670  από Εύη Ξ
 Πέμ Φεβ 04, 2010 8:30 pm
Το επίδομα το δικαιούσαι.
Πήγαινε στο
http://www.disabled.gr θα βρεις όλες τις πληροφορίες που θες σε αυτά τα θέματα και τους νόμους και τα παιδιά εκεί θα σε βοηθήσουν.
 #16697  από Nick
 Παρ Φεβ 05, 2010 10:37 am
Εμάς πάλι, και η γιατρός αλλά και από το ΤΕΒΕ που ρωτήσαμε, μας είπαν να μην κάνουμε αίτηση για το εξωιδρυματικό, αλλά για σύνταξη κατευθείαν, γιατί το εξωιδρυματικό για να το πάρεις πρέπει να είσαι καθηλωμένος και υποτίθεται ότι το δίνουν για να πληρώνεις την νοσοκόμα-βοηθό που χρειάζεσαι. Σημειωτέον ότι ο άντρας μου δεν έχει κάποιο σημαντικό πρόβλημα στην κίνηση. Δυστυχώς όμως έχει σοβαρά προβλήματα σε σχέση με τη σκέψη, αντίληψη, μνήμη, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να ασχοληθεί ακόμη και με εργασίες που θεωρούνται απλές.
Η γιατρός μας έδωσε διάγνωση με παραπάρεση, σπαστικότητα και κατάθλιψη και μας είπε ότι με αυτή θα μπορέσουμε να πάρουμε τη σύνταξη. Βέβαια, έκτοτε δεν κινήσαμε διαδικασίες για προσωπικούς λόγους, οπότε δεν ξέρω αν αυτό ισχύει.
 #16713  από ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΡΩΤΟΓΕΡΟΣ
 Παρ Φεβ 05, 2010 1:44 pm
Αυτό που σας είπαν είναι τεράστιο ψέμα . Το επίδομα το δικαιούσαι ανεξάρτητα αν εργάζεσαι ή όχι . Μην ακούτε κανένα και να ξέρετε ότι το δικαιωματικά το παίρνετε ,
 #16716  από Εύη Ξ
 Παρ Φεβ 05, 2010 1:52 pm
Εγώ παίρνω το επίδομα απο το ΤΕΒΕ.Πέρασα απο επιτροπή το καιρό που δεν είχα εμφανή προβλήματα στην κίνηση μόνο με την διάγνωση,διότι αυτή η πάθηση ποτε είσαι καλά και πότε όχι.Δεν σε συμφέρει να βγεί στη σύνταξη γιατί σε γυρνάνε στο ΙΚΑ και σε νοσήλεια ,φάρμακα,γιατρούς κτλ. δεν έχει πολλές παροχές και περιμένεις μήνες για ραντεβού.
Το επίδομα με τη σύνταξη δεν έχει διαφορά στα χρήματα.Να μην βγει στη σύνταξη το έχω ψάξει το θέμα.
 #17060  από Μαριάννα
 Δευ Φεβ 08, 2010 5:05 pm
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΡΩΤΟΓΕΡΟΣ έγραψε:Αυτό που σας είπαν είναι τεράστιο ψέμα . Το επίδομα το δικαιούσαι ανεξάρτητα αν εργάζεσαι ή όχι . Μην ακούτε κανένα και να ξέρετε ότι το δικαιωματικά το παίρνετε ,
Συμφωνω απολυτα!
 #17078  από SS-SOFI
 Δευ Φεβ 08, 2010 9:16 pm
καλησπερα δηλαδη το πρεπει να πασ στισ παροχεσ στο ικα για να ξεκηνησουν οι διαδηκασειεσ
 #17081  από Εύη Ξ
 Δευ Φεβ 08, 2010 9:44 pm
SS-SOFI έγραψε:καλησπερα δηλαδη το πρεπει να πασ στισ παροχεσ στο ικα για να ξεκηνησουν οι διαδηκασειεσ
Πήγαινε στο Disabled.gr και θα βρείς ότι χρειάζεται σε θέματα δικαιωμάτων και διαδικασιών για άτομα με αναπηρία.
 #17880  από κωστας
 Τετ Φεβ 17, 2010 1:11 pm
http://www.pasipka.gr/frontoffice/porta ... DE&cnode=9 ΑΥΤΗ Η ΣΕΛΙΔΑ ΘΑ ΣΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΑΛΛΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΤΗΛ. ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΑΣ!ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΑΝ ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ ΕΓΩ ΤΟ ΠΑΙΡΝΩ ΚΑΝΟΝΙΚΑ , ΕΙΜΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΦΙΛΗ ΜΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΙΚΑ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ!ΟΤΑΝ ΠΗΓΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΣΤΗΝ ΝΟΜΑΡΧΕΙΑ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΙ ΜΕΤΑ ΠΗΓΑ ΜΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΚΤΥΠΩΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΗ ΣΕΛΙΔΑ ΚΑΙ ΜΙΛΗΣΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΥ ΖΗΤΗΣΑΝ ΚΑΙ ΣΥΓΝΩΜΗ!ΕΙΝΑΙ 720 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜ. ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΑΛΛΑ ΔΙΚΑΙΟΥΣΑΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΡΕΥΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΟΤΕ ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΗΡΙΚΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ !
 #17883  από anni
 Τετ Φεβ 17, 2010 1:29 pm
Και εγω ακουσα οτι μπορεις να δουλευεις και να παιρνεις το επιδομα.
Με το ποσοστο αναπηριας μπορεις να βγαλεις καρτα ανεργιας ΑΜΕΑ?
Ξερει κανεις τι χρειαζεται και αν σε βοηθαει σε κατι?Ευχαριστω....