• ΓΙΑ ΟΣΕΣ ΕΓΙΝΑΝ ΜΗΤΕΡΕΣ

• Ερωτήσεις και συζητήσεις για γυναικολογικά και ανδρολογικά θέματα και την πολλαπλή σκλήρυνση.
Ερωτήσεις και συζητήσεις για γυναικολογικά και ανδρολογικά θέματα και την πολλαπλή σκλήρυνση.
 #4198  από just67
 Τρί Μάιος 19, 2009 4:48 am
ΚΟΡΙΤΣΙΑ, εγω δεν εχω παιδακι, αν και το επιθυμω πολυ(παρα πολυ).αν κρινω απο τα λεγομενα σας ... τα πραγματα δεν ειναι ευκολα.(σιγουρα δεν ειναι)!ΦΟΒΑΜΑΙ για το μελλον!αυτη η αβεβαιοτητα......!παρολα αυτα θελω να πιστευω οτι θα τα καταφερω.ευχαριστω που υπαρχει αυτο το site με τη συμμετοχη ειδικων.γιατι αν δεν ειμαστε ειδικοι εμεις στο συγκεκριμενο θεμα τοτε...ποιος ειναι?σας χαιρετω!
 #17580  από zman
 Σάβ Φεβ 13, 2010 10:50 pm
Γεια σας κοπέλες. Εγώ παρουσίασα έντονο μούδιασμα σε δεξί χέρι και πόδι σχεδόν 11 μήνες μετά τη γέννηση της κόρης μου. Και μετά από 2-3 μέρες με πολύ άγχος και στενοχώρια και ζέστη και ήλιο μέσα στον Αύγουστο και σε περίοδο διακοπών. (Στο μεταξύ είχα ξεχάσει τη φιλενάδα μας είχα μόνο ένα επεισόδιο δυο χρόνια πριν και από το Αιγινήτειο μου είχαν πει ότι έχω απομυελινωτική νόσο αλλά με το πρώτο σύμπτωμα δεν μπορουν να δώσουν διάγνωση και φυσικά ούτε μου συνέστησαν να κάνω κάποια αγωγή.) Οι γιατροί που με είδαν 2 εβδομάδες μετά δεν το συνδίασαν καθόλου με τη γέννηση της μικρής, μου είπαν ότι μάλλον από τη ζέστη, το άγχος και τη στενοχώρια το έπαθα. Μου είπαν ότι δεν χρειαζόμουν θεραπεία κορτιζόνης αφού είχα μόνο τα μουδιάσματα και ας ήταν έντονα, αλλά καλά θα ήταν να αρχίσω ιντερφερόνη αφού οι μαγνητικές έδειξαν 2 νέες ανενεργές εστίες. Τους είπα ότι θέλω να κάνω 2ο παιδί και μου είπαν ότι τότε καλύτερα να μην αρχίσω ιντερφερόνη αλλά τις προσπάθειες για εγκυμοσύνη και ότι για τις γυναίκες είναι περίοδος χάριτος η εγκυμοσύνη. Όταν ρώτησα ότι έχω ακούσει ότι μετά είναι περίοδος εξάρσεων μου είπε ότι δεν είναι επιβεβαιωμένο και ότι εγώ δεν είχα τίποτα μετά το πρώτο παιδί και το συγκεκριμένο επεισόδιο δεν μπορεί να συνδιαστεί με τη γέννα γιατί είναι σχεδόν ένα χρόνο μετά.
 #17619  από soag
 Κυρ Φεβ 14, 2010 12:49 pm
Πραγματι ένα χρονο μετα δεν συνδυάζεται με τη γέννα.Και γω έχω ένα κοριτσάκι 13 μηνών και πήγαν όλα καλά.Να σου ζήσει το μωράκι σου και να είσαι καλά!
 #17692  από efi
 Τρί Φεβ 16, 2010 12:13 am
ΜΙΜΙΚΑ έγραψε:Λενάκι -κρίνοντας εκ του αποτελέσματος- ευτυχώς που δεν έκανα και 2ο, γιατί στην πορεία η ΣΚΠ άλλαξε μορφή σε δευτεροπαθή προϊούσα και τα πράγματα εξελίσσονται δύσκολα.
Η κόρη μου είναι τώρα 8,5 ετών.

Θεώνη μου μην θέτεις στον εαυτό σου καταληκτικές ημερομηνίες γιατί αυτό από μόνο του είναι πολύ αγχωτικό (εκτός και σου το συνέστησε ο γιατρός σου). Οσο μπορείς χαλάρωσε και θα γίνει.
ax egw ayta m tis morfes d mporw n ta katalabw....h deyteropathh proiousa ti einai?se katastash eisai kalh mou?sygnwmh k gia to apotomo p mphka kateytheian sto thema.....
 #17757  από ΡΕΝΑ
 Τρί Φεβ 16, 2010 2:48 pm
Καλησπέρα σε όλους!!! Δεν θα αναφερθώ σε λεπτομέρειες σχετικά με τις υποτροπές που έπαθα μετά την γέννα γιατί πλέον είναι παρελθόν - όλα έγιναν όπως πριν!!! Αυτό που θέλω να πώ είναι ότι θέλω να κάνω και δεύτερο παιδάκι, αλλά δεν κρύβω και εγώ τους προβληματίσμους και τους φόβους μου...Αλλά απο την άλλη θέλω να χαρίσω στον Γιώργακη μου ένα αδελφάκι!!! Μία το σκέφτομαι ετσι μία αλλιώς..Θέλω να πιστεύω με την βοήθεια του θεού ότι θα τα καταφέρω :D
 #17758  από soag
 Τρί Φεβ 16, 2010 3:25 pm
Αχ Ρένα μου,και γω τα ίδια σκέφτομαι.Αρχικά έλεγα να κάνω ένα παιδάκι να πάνε όλα καλά και δεν πρόκειται να σκεφτώ για δεύτερο.Δυσκολεύτηκα πολύ να μείνω έγκυος.Θα έλεγα πως έγινε θαύμα!Τώρα που έγινα μαμά και πήγαν όλα καλά,και το παιδάκι μου μεγαλώνει,νιώθω οτι δεν θέλω να κλείσει αυτός ο κύκλος.Θέλω να ξαναζήσω την εμπειρία.Να αποκτήσω κι άλλο παιδάκι και η κορούλα μου ένα αδελφάκι.Μπορεί να είναι και πλεονεξία απο μέρος μου.δεν ξέρω.Προς το παρόν δεν το τολμώ.