• Avonex τέλος-Αρχίζω Betaferon

• Αγωγές ιντερφερόνης (Interferon beta-1a) όπως PLEGRIDY, AVONEX, REBIF, BETAFERON, EXTAVIA κτλ.
Αγωγές ιντερφερόνης (Interferon beta-1a) όπως PLEGRIDY, AVONEX, REBIF, BETAFERON, EXTAVIA κτλ.
 #17240  από Κατερίνα
 Τετ Φεβ 10, 2010 9:31 am
Καλημέρα σας!!Να αρχίσω με τις εκπληκτικές εντυπώσεις απο το νοσοκομείο την περασμένη εβδομάδα @#*$##@@^$!^*~ ναι ναι φοβερά!!Απολογισμός, τέσσερις σπασμένες φλέβες!! Τέλοσπάντων...Μπήκα γιατί το μάτι μου είχε θολώσει και με κορτιζόνη σε χάπια δεν έφτιαξε ποτέ,οπότε κάναμε ενδοφλέβια!!Η οπτική οξύτητα ήταν μόλις 1/10,στο τσακ δηλαδή!
Τώρα είναι σχεδόν καλά!Η μαγνητική σε σχέση με την τελευταία του Αυγούστου είναι πολύ καλύτερη, αφού τότε είχα πέντε ενεργές εστίες και τώρα είναι μια!Την Avonex την σταματάμε μιας και δεν μου ταίριαζε καθόλου προσωπικά.Αντί να καλυτερεύω,είχα πολλαπλά συμπτώματα(6 επεισόδια) σε δυόμιση μήνες :shock: !!Επαναλαμβάνω δεν ταίριαζε σε μένα,μην τρομάξω και κάποιον που είναι να την ξεκινήσει!! Θα αρχίσω Betaferon δοκιμαστικά για έναν μήνα,για να δούμε πως θα πάει και βλέπουμε...
Μου πήραν αίμα και για την εξέταση Devic,δεν πιστεύουν οτι έχω,απλά για να είμαστε σίγουροι!Σε μια βδομάδα περίπου θα ξέρω!!
Όσοι ξέρετε και μπορείτε να μου πείτε κάτι για την Betaferon,θα το εκτιμούσα πολύ!!Ευχαριστώ εκ των προτέρων!!
 #17242  από christina
 Τετ Φεβ 10, 2010 9:42 am
Καλημέρα Κατερινάκι!!

Καλή αρχή κι ελπίζω αυτή η θεραπεία να έχει καλύτερα αποτελέσματα!!

Φιλιάααααααααα :D :D
 #17247  από makisb
 Τετ Φεβ 10, 2010 9:57 am
Δεν έχει κάτι ιδιαίτερο το Betaferon. Το μόνο σπαστικό ότι είναι μέρα παρά μέρα. Κατά τ'άλλα πολύ εύκολο στη χρήση του. Τώρα για παρενέργειες, εγώ προσωπικά δεν είχα καμία.

Ότι άλλο θες να μάθεις, just ask :)
 #17251  από βικυ
 Τετ Φεβ 10, 2010 11:05 am
Κατερινα χαρηκα με τα νεα σου!Μπραβο κοριτσι μου!
Οσο για τη θεραπεια δεν εχω να πω κατι μονο καλη αρχη και επιτελους αυτη να ειναι η καλυτερη για εσενα! :D
Φιλια!!!!!!
 #17257  από Κατερίνα
 Τετ Φεβ 10, 2010 12:14 pm
Ευχαριστώ πολύ βρε παιδιά!!!Άντε να δούμε τι θα γίνει τώρα μ'αυτό!!
makisb είναι αλήθεια οτι πονάει πολύ στο σημείο που το κάνεις και αφήνει μελανιές?Ένεση είναι όπως και να το κάνουμε,απλά να ξέρω η συγκεκριμένη τι κάνει!Ευχαριστώ!
 #17258  από makisb
 Τετ Φεβ 10, 2010 12:17 pm
Μερικές φορές πονάει αλλά όχι πολύ.

Μελανιές εμένα μόνο μια φορά μου έκανε στο χέρι και κάτι κοκκινίλες στην κοιλιά. Μέχρι να ξανακάνω όμως στο ίδιο σημείο είχαν φύγει.
 #17270  από ahilleas
 Τετ Φεβ 10, 2010 2:05 pm
Γειά σου Κατερίνα.
Κι εγώ ,μετά 2 χρόνια AVONEX,το γύρισα σε BETAFERONE.
Μου φαίνεται πιο ανώδυνη,αν και είναι λίγο βαρετό το
μέρα παρά μέρα.
Παρενέργειες έχω πολύ λιγότερες.'Εχω σταματήσει και
ότι χάπι έπαιρνα νωρίτερα (DEPON,MESULID)
Καλή συνέχεια λοιπόν και εύχομαι αυτη η θεραπεία
να έχει αποτελέσματα στον οργανισμό σου.
 #17282  από alexia
 Τετ Φεβ 10, 2010 3:01 pm
Όσοι ξέρετε και μπορείτε να μου πείτε κάτι για την Betaferon,
είναι αλήθεια οτι πονάει πολύ στο σημείο που το κάνεις και αφήνει μελανιές?
αφού τότε είχα πέντε ενεργές εστίες και τώρα είναι μια!
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΟΥ ΠΟΛΥ ΧΑΡΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ,ΕΥΧΟΜΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΑΓΝΙΤΙΚΗ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ.
BETAFERON ΚΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ,1,5 ΧΡΟΝΟ.ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΖΑΛΑΔΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΕΡΑ ΠΑΡΑ ΜΕΡΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΤΟ ΙΔΙΕΤΑΙΡΟ.ΠΟΛΥ ΑΠΛΟ ΕΙΝΑΙ.ΙΣΩΣ ΠΟΝΕΣΕΙΣ ΛΙΓΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΝΕΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟ,ΔΕΝ ΚΡΑΤΑΕΙ Ο ΠΟΝΟΣ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΛΑΝΙΕΣ ΙΣΩΣ ΝΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΚΙ ΑΥΤΕΣ ΣΕ ΜΕΡΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ.ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΣΟΥ ΣΥΜΒΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ.ΑΠΟ ΠΑΡΕΝΕΡΓΙΕΣ ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΚΑΜΙΑ.ΔΕΝ ΜΕ ΠΕΙΡΑΞΕ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ.ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΑΝ ΠΟΝΑΩ ΠΟΛΥ ΝΑ ΠΕΡΝΩ ΕΝΑ ΝΤΕΠΟΝ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΟΥ ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΕ.ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΗΠΙΕΣ ΕΝΕΣΕΙΣ ΚΙ ΑΝ ΣΕ ΒΟΛΕΨΟΥΝ ΘΑ ΔΕΙΣ ΟΤΙ ΘΑ ΣΕ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΑΡΚΕΤΑ ΧΩΡΙΣ ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ,ΠΑΡΕΝΕΡΓΙΕΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΣΥΝΑΦΗ!ΕΤΣΙ ΣΥΝΕΒΕΙ ΜΕ ΕΜΕΝΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ.ΕΛΠΙΖΩ ΚΑΙ ΣΕ ΣΕΝΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΟΛΑ ΚΑΛΑ.
ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ!!! :)
 #17284  από Κατερίνα
 Τετ Φεβ 10, 2010 3:20 pm
alexia και ahillea ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας!!Ας ελπίσουμε οτι αυτό θα μου κάνει,αλλιώς μετά ιντερφερόνες γιοκ υποθέτω...Δηλαδή οι παρενέργειες είναι και σ'αυτό σα να έχουμε γρίπη? :?
 #17287  από ahilleas
 Τετ Φεβ 10, 2010 4:27 pm
Ακριβως Κατερίνα.Όσο για τον πόνο,μάλλον ανεπαίσθητος θα έλεγα.Για τις
κοκκινίλες,βάζε κάποια κρεμούλα(ALLOE VERRA χρησιμοποιώ εγώ).
Αν ψαξεις στο σάιτ θα βρεις πολλές πληροφορίες και απο άλλους χρήστες
BETAFERONE,καθώς και συμβουλές.