APO SOUHDIKA STA ELLHNIKA GOOGL METAFRASI...........
Προβιοτικά βακτήρια, νέο όπλο κατά της σκλήρυνσης κατά πλάκας
Ότι τα προβιοτικά βακτήρια γαλακτικού οξέος μπορεί να έχει θετικό αντίκτυπο στην υγεία είναι γνωστή εδώ και καιρό, για παράδειγμα σε φλεγμονώδεις νόσους του εντέρου. Τώρα οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Lund έχει δείξει ότι αυτά τα βακτήρια και μπορεί να έχουν σημασία για τη θεραπεία της σκλήρυνσης κατά πλάκας (MS). Τα αποτελέσματα δημοσιεύονται σήμερα στο επιστημονικό περιοδικό PLoS ONE.
Σκλήρυνση κατά πλάκας είναι μια χρόνια φλεγμονώδης νόσος του κεντρικού νευρικού συστήματος (ΚΝΣ). Η ασθένεια είναι μια από τις πιο κοινές αιτίες των νευρολογικών αναπηρία σε νεαρούς ενήλικες και η Σουηδία είναι μία από τις πιο MS-πληγείσες χώρες στον κόσμο, με περίπου 500 νέες περιπτώσεις ετησίως.
- Σήμερα δεν υπάρχει θεραπεία για την σκλήρυνση κατά πλάκας. Ωστόσο, υπάρχουν φάρμακα που επιβραδύνουν τη διαδικασία της φλεγμονής και την ανάπτυξη της νόσου. Αλλά αυτά πρέπει να εξατομικεύεται. Συχνά δεν είναι αρκετά αποτελεσματικά και μπορεί να προκαλέσει σοβαρές παρενέργειες, "λέει ο ερευνητής Shahram Lavasani, οι οποίοι μαζί με τους συναδέλφους του Πανεπιστημίου του Lund και Ιδαίον είναι πίσω από τη νέα μελέτη.
- Τα προβιοτικά βακτήρια γαλακτικού οξέος έχουν την ικανότητα να αποικισμό του γαστρεντερικού σωλήνα. Θα φέρει θετικά αποτελέσματα, συμπεριλαμβανομένης της ανάπτυξης του ανοσοποιητικού συστήματος, το οποίο με τη σειρά του μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο λοιμώξεων, αλλεργιών και φλεγμονώδη νόσο του εντέρου. Πρόσφατα στοιχεία έχει δείξει ότι ορισμένες προβιοτικά βακτήρια έχουν επίσης τη δυνατότητα να ενεργοποιήσει τη λεγόμενη ρυθμιστικών Τ κύτταρα.
Υπό το φως των νέων ευρημάτων σχετικά με προβιοτικά βακτήρια Shahram Lavasani ρώτησε για τα ευεργετικά βακτήρια θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για τη θεραπεία της σκλήρυνσης κατά πλάκας. Η θεωρία πραγματοποιήθηκε σε ένα ερευνητικό πρόγραμμα με τον καθηγητή Björn Westrom και πολλών άλλων συναδέλφων στο πανεπιστήμιο. Αρκετά προβιοτικά στελέχη ήταν οθόνη και τρία βακτήρια με μια ισχυρή προληπτική δράση σε ένα ζωικό μοντέλο της σκλήρυνσης κατά πλάκας επιλεγεί. Ο στόχος ήταν να αναπτυχθεί μια θεραπεία για την ίαση των μοντέλων ζώων ΚΜ.
- Καταφέραμε να αναμειχθεί το βακτηριακά στελέχη κατά τρόπο που οδήγησε σε μια ισχυρή συνεργική επίδραση. Υπήρχαν ποντίκια με σοβαρές ιατρικές καταστάσεις που υποβλήθηκαν σε θεραπεία και μόνο μετά από ένα σύντομο χρονικό διάστημα, ανέκαμψαν και έγιναν υγιείς. Ως ερευνητής, είναι υπέροχο να εμπειρία, "δήλωσε Shahram Lavasani.
Η ακριβής αιτία της σκλήρυνσης κατά πλάκας είναι άγνωστη, αλλά γνωρίζουμε ότι υπάρχει μια αλλαγή στο σώμα που κάνει το νευρικό ιστό δέχεται επίθεση από το ανοσοποιητικό του σύστημα. Μια felreglering του ανοσοποιητικού συστήματος κάνει ορισμένα κύτταρα άμυνα, ονομάζονται Τ-λεμφοκύτταρα, ενεργοποιούνται και να ενεργοποιεί τις επιθέσεις. Συνήθως, αυτά τα αντιφλεγμονώδη Τ λεμφοκύτταρα δραστηριοποιούνται στον τομέα της άμυνας κατά των διαφόρων λοιμωδών παραγόντων, αλλά στη σκλήρυνση κατά πλάκας διαπερνά το κεντρικό νευρικό σύστημα, προκαλώντας σοβαρές ζημιές σε ιστούς νεύρων, ενεργοποίηση και άλλα κύτταρα άμυνας. Εκτός από φλεγμονώδη λεμφοκύτταρα Τ, υπάρχουν και άλλα Τ κύτταρα στο σώμα είναι να ρυθμίσει και να αποθαρρύνουν την ανοσοποιητική αντίδραση. Αυτά ονομάζονται ρυθμιστικών Τ κυττάρων και πιστεύεται ότι είναι λιγότερο αποτελεσματική σε ασθενείς με αυτοάνοσα νοσήματα, όπως η σκλήρυνση κατά πλάκας. Κατά συνέπεια, η ενεργοποίηση αυτών των ρυθμιστικών κυττάρων μπορεί να είναι μια αποτελεσματική θεραπεία για τους ασθενείς.
Η ανάκτηση της ποντίκια που έλαβαν βρέθηκαν να εξαρτώνται από την, μεταξύ άλλων πραγμάτων, ο πολλαπλασιασμός των ρυθμιστικών Τ κυττάρων και δεν είναι μόνο στο έντερο, αλλά και σε άλλα σημαντικά όργανα, αλλά και στο κεντρικό νευρικό σύστημα.
Shahram Lavasani και οι συνεργάτες του θα διαλογής τώρα άλλα ενδιαφέροντα βακτήρια και τις δοκιμές νέων συνδυασμών να δημιουργηθούν πιο ισχυρές θεραπεία. Στο μέλλον, μπορούν ενδεχομένως να χρησιμοποιηθούν για τη θεραπεία ασθενών με αυτοάνοσα νοσήματα και ειδικότερα τα κράτη μέλη.