• ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΗΣ Σ.Κ.Π

• Είστε καινούργιο μέλος; Παρουσίαστε τον εαυτό σας στην κοινωνία του MSSociety.
Είστε καινούργιο μέλος; Παρουσίαστε τον εαυτό σας στην κοινωνία του MSSociety.
 #10910  από soulla
 Παρ Οκτ 30, 2009 12:39 pm
οταν σταματησεις να σκευτεσαι ολα οσα εχασες και δεχτεις οτι ετσι θα ειναι απο δω και μπρος :o ΟΥΤΕ ΕΓΩ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΑ ΔΙΑΓΡΑΨΩ ΓΙΑΤΙ ΗΤΑΝ ΟΛΑ ΟΜΟΡΦΑ ΠΡΙΝ ΤΩΡΑ ;) ΚΑΝΕ ΚΑΙ ΕΣΥ υπομονη θα ε ρθει και για μας μια κυριακη :lol: :lol: δικαιουσαι να διαμαρτηρεσαι εσυ και ολοι μας :
 #11943  από sofi
 Κυρ Νοέμ 22, 2009 7:21 pm
σιγουρα η γυμναστικη προσφερει ευεξια
καλη διαθεση εναι το σωμα πιο ελαφρυ
αλλα οχι υπερβολεσ....σιγα σιγα!!!!
 #15525  από Αδάμ
 Παρ Ιαν 22, 2010 12:05 pm
Καλημέρα παιδια, με την γυμναστική μπορούν να ενεργοποιηθούν νέοι νευρώνες στον εγκέφαλο μας και να λειτουργήσει ανάποδα η διαδικασία δηλαδηή οι μύες να ξυπνήσουν τον εγκέφαλο. Το θέμα είναι τι γυμναστική να κάνουμε. : :ugeek: :ugeek:
 #15526  από michaelz21789
 Παρ Ιαν 22, 2010 12:15 pm
Αδάμ έγραψε:Καλημέρα παιδια, με την γυμναστική μπορούν να ενεργοποιηθούν νέοι νευρώνες στον εγκέφαλο μας και να λειτουργήσει ανάποδα η διαδικασία δηλαδηή οι μύες να ξυπνήσουν τον εγκέφαλο. Το θέμα είναι τι γυμναστική να κάνουμε. : :ugeek: :ugeek:
Καλημερα φιλε Αδαμ.. Καθημερινα διατασεις (η αρχη της αποκαταστασης) κυριως κολυμβηση, ισως και ασκησεις ενδυναμωσης..
 #17948  από sunny
 Τετ Φεβ 17, 2010 11:38 pm
Kαλησπέρα παιδιά. Νομίζω ότι καλή γυμναστική για την ΣΚΠ είναι και το κολύμπι. Μήπως γνωρίζει κανείς αν υπάρχουν κολυμβητήρια στην Αθήνα που να διαθέτουν φυσικοθεραπευτή ή κατάλληλο προπονητή για άτομα με ΣΚΠ που θέλουν να γυμναστούν στην πισίνα??
 #18005  από jou
 Πέμ Φεβ 18, 2010 1:19 pm
Καλησπέρα, η συμβουλή που μου έδωσε τελευταία η γιατρός μου ήταν: για να δυναμώσεις θα πρέπει ή να γραφτείς κολυμβητήριο ή να ξεκινήσεις pilates. Επέλεξα το δεύτερο και σήμερα είνα η τέταρτη φορά που θα πάω...
 #18147  από nick1981
 Παρ Φεβ 19, 2010 7:17 pm
Τα κολυμβητηρια που εχουν φυσικοθεραπευτη ή γιατρο πρεπει να ειναι ελάχιστα.πηρα τηλ στο ολυμπιακο σταδιο που ειναι το μεγαλυτερο και μου ειπαν οτι δεν εχουν γιατρο και οτι με δικη μου ευθυνη μπορω να κολυμπησω στην πισινα. Να μου δωσει ο νευρολογος προγραμμα ασκησεων και εαν εχω κινητικα προβληματα κ χρειαζομαι βοηθεια για να μπω στην πισινα να μην παω γιατι δεν υπαρχει κανενας να βοηθησει.
 #18205  από sunny
 Σάβ Φεβ 20, 2010 12:08 am
nick1981 έγραψε:αν εχω κινητικα προβληματα κ χρειαζομαι βοηθεια για να μπω στην πισινα να μην παω γιατι δεν υπαρχει κανενας να βοηθησει.

Ακριβώς την ίδια απάντηση έδωσαν και σε ένα δημοτικό κολυμβητήριο εκτός Αθηνών, στο site του οποίου εντωμεταξύ γράφει ότι μπορούν να πάνε άτομα με διάφορες παθήσεις και να κολυμπήσουν. Από κοντά όμως όταν άκουσαν ΣΚΠ, η απάντηση ήταν ακριβώς η ίδια με την παραπάνω.... :? Άραγε όταν λένε διάφορες παθήσεις τι να εννοούν?? Κανένα πιάσιμο στον αυχένα, καμιά ψύξη και τέτοιες light καταστάσεις?? :roll:
 #18258  από LL--MM
 Σάβ Φεβ 20, 2010 4:42 pm
Η Μιμίκα μου ανέφερε το Κολυμβητηριο Κολωνού, το οποίο είχε μέχρι πέρυσι έν πρόγραμμα για αναπήρους αλλά δεν το κάνουν πιά. Πρέπει να μπορείτε να μπείτε μόνοι σας στην πισίνα, άν ατυχήσετε θα φθάσει, βέβαια, κάποιος επιβλέπων, αλλά δεν ξέρουμε σε τι ταχύτητα, μου είπαν και οι ίδιοι... Πρέπει να αναγνωρίζετε τις δυνάμεις σας, επί τέλους :twisted: Στο ντούς δε θα σας βάλλει κανένας σκαμνάκι, εξ άλλου απαγορεύεται, διότι λαβές δεν υπάρχουν, χώρια που με τόσα νερά, μόνο που θα γλιστρήσετε :( Εν ολοίγοις : Επιτρέπεται η πρόσβαση, μόνον εφ όσον Φέρετε και ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΓΥΜΝΑΣΤΗ!!!

Ωράρια:
Δευτέρα ώς παρασκευή: 8 με 18.45
Σάββατο: 9 με ...Ρωτήστε εκεί, δεν πρόφτασα να σημειώσω :P
Κυριακή: 9 με 13.45

Διεύθυνση: Ελεάνδρου και Ιφιγενείας...
τηλ.210 51 53 725, για τις τιμές, μπορείτε να εγγραφείτε μόνο τις καθημερινές :|

Μετά από τον όλο ...τραγελαφισμό, ξέχασα να ρωτήσω για τιμές :oops: , με συγχωρείτε!
 #21662  από nikol
 Δευ Μαρ 15, 2010 12:15 pm
Γεια σε ολους.
Πριν να σας πω τη γνωμη μου....,πρεπει να αναφερω οτι ειμαι γυμναστρια με ειδικοτητα ειδικης αγωγης(το αντικειμενο μου περιλαμβανει κ παθησεις οπως η ΣΚΠ) και εχω δουλεψει και σε κεντρο αποκαταστασης.Εχω παρακολουθησει ειδικο σεμιναριο για την κολυμβηση σε ατομα με αναπηριες γενικοτερα κ στο κεντρο αποκαταστασης ημουν μια απο τους υπευθυνους οσον αφορα την πισινα.
Στην παθηση μας η αληθεια ειναι οτι η κολυμβηση κ το εξειδικευμενο ασκησιολογιο ειναι οτι καλυτερο.Επειδη ειδα οτι πολλοι ενδιαφερεστε για πισινα...,αναζητειστε εξειδικευμενους γυμναστες σε κεντρα αποκαταστασης, που πλεον υπαρχουν παντου.
Οσον αφορα την ασκηση γενικοτερα...., βασικο ειναι να μην γινεται σε μεσημεριανες ωρες κ ωρες που εχει πολυ ζεστη. Ενδυκνεινται τα πρωινα! Οπως διαβασα παραπανω, καποιος ανεφερε οτι οι δυναμεις μας δεν ειναι οι ιδιες με πριν,πραγμα που ισχυει. Γι αυτο ειναι απαραιτητο να γινονται συχνα διαλειμματα ενδιαμεσα του προγραμματος ασκησης που ακολουθουμε.
Αυτοι ειναι οι πολλοι βασικοι κανονες που πρεπει να ακολουθουμε οσοι πασχουμε απο ΣΚΠ! Μην ξεχνατε οτι δεν πρεπει ποτε να τα παραταμε ευκολα κ οτι εμενα δεν με εμποδισε ουτε για μια στιγμη!!! Αν καποιος εχει καποια αλλη απορια κ μπορω να απαντησω...,με μεγαλη μου χαρα να το κανω!