• αυτοκολλητα "ειμαι γαιδαρος"

• Αναρτήσεις και συζητήσεις άσχετες με την νόσο της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Αναρτήσεις και συζητήσεις άσχετες με την νόσο της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #15144  από popi
 Σάβ Ιαν 16, 2010 10:57 pm
Αγαπητοι φιλοι γεια σας,
κρυο πολυ σημερα και κατι περιεργα φτερνισματα κλπ με εκαναν να μεινω μεσα απο το απογευμα και μετα. Το πρωι, ομως, που ειχα παει στο supermarket της γειτονιας μου εγινα πολυ κακια και ομολογω οτι το...εγκλημα ηταν προμελετημενο!Πολλες φορες, ειδικα οταν εχει κοσμο, δεν βρισκεις να παρκαρεις και ελπιζεις οτι οι 3 θεσεις !!!για αναπηρους θα ειναι ελευθερες αλλα φευ..καποιοι ανεγκεφαλοι τις καταλαμβανουν, μιας και ειναι τοοσο κοντα στην εισοδο του μαγαζιου. Λοιπον ψηνομουν για καβγα και ετσι οταν ειδα τον νεαρο με εκεινη την τρελη ικανοποιηση στη μαπα που βρηκε θεση ε.. καταλαβαινετε οτι δεν ημουν ιδιαιτερα ευγενικη.Αυτος αλλαξε πολλα χρωματα, δικαιολογηθηκε πως δεν ειδε το σημα, ζητησε συγγνωμη, ειπε πως δε θα το ξανακανει-μαλλον το εννοουσε-κλπ κλπ. Μετα που το κουβεντιαζα με φιλους, μου ειπαν πως εχουν βγει αυτοκολλητα σηματακια που γραφουν επανω "ΕΙΜΑΙ ΓΑΙΔΑΡΟΣ" και αλλα παρομοια, τους το κολλας στο παμπριζ και ελπιζεις πως ισως ετσι μας σεβαστουν καποτε και εδω στην Ελλαδα, γιατι εξω δεν περνα απο το μυαλο καποιου να κανει κατι τετοιο.ΕΠΑΝΩ ΤΟΥΣ
 #15169  από βικυ
 Σάβ Ιαν 16, 2010 11:52 pm
Θελω και εγω τετοια αυτοκολλητα κυριως για αυτους που παρκαρουν μπροστα στις ραμπες!!!!!!
 #15194  από LL--MM
 Κυρ Ιαν 17, 2010 2:22 am
Αν θυμάμαι καλά, είχαμε μια τέτοια κουβέντα με τη Μαρία77, (στη σελίδα 68 και εκεί γύρω, του "καφενείου η συνάντηση" βρίσκεται, με μια (εκτενέστατη) συζήτηση περί αναπηρίας*), όπου κάποιος που είχε πάρει τη θέση του αναπηρικού αυτοκινήτου βρήκε σημείωμα στο παρ-μπρίζ:

"Παίρνεις τη θέση, την αρρώστια μου δεν την παίρνεις κι αυτή;" ή κάτι ανάλογο.

Προσωπικά, το επαναλαμβάνω, προτιμώ τα πιό δραστικά βήματα, όπως το τηλεφώνημα στην τροχαία που έρχεται και μαζεύει ΑΜΕΣΑ το αυτοκίνητο του ΜΗ ΑΜΕΑ, ώς πιό αποτελεσματικό...
:P Γιατί το αυτόκόλλητο, θα το ξεκολλήσει αμέσως, και θα ζητήσει τα ρέστα από ΜΑΣ... Ενώ με το τηλεφώνημα, θα του ζητήσει εκείνου ρέστα η τροχαία... Δεν είναι θέμα σεβασμού, αλλά κύρωσης, απλούστατα, μην αναλώνεστε να ψάχνετε για ευαισθησίες... :evil:

Εκείνο όμως στο οποίο συμφωνώ, είναι ο χαρακτηρισμός: Ο εν λόγω γάϊδαρος όμως ο ίδιος, θα το δεί ποτέ έτσι; :P Και για σταθείτε μια στιγμή: εμείς δεν είμαστε γαιδούρια που συγκρίνουμε τα συμπαθέστατα αυτά ζωάκια, (που δουλεύουν και πολύ σκληρά για τους ανθρώπους και που δε φταίνε σε τίποτα) έτσι γενικά, με τα αναίσθητα όντα στα οποία αναφερόμαστε εδώ :?: :P

Καλή σας νύχτα, κι όνειρα γλυκά...
Η γιαγιά η Κασσάνδρα

*Βέβαια, η Έλενα αποφάσισε ότι παραήταν σοβαρή αυτή η συζήτηση για το καφενείο, οπότε τη μεταφέραμε στη γενική συζήτηση :lol: :lol: :lol: Όποτε θελήσετε την ξαναπαίρνουμε για μια νέα άποψη ;)
 #15200  από Maria77
 Κυρ Ιαν 17, 2010 10:47 am
Όλοι θέλουν την ευκολία τους και κανένας δεν σέβεται τίποτα σε αυτόν τον τόπο! (παίρνω εκτενέστερα την Ελλάδα,Κύπρο γιατί λίγο πολύ τα ίδια συμβαίνουν). Όταν βλέπω να παρκάρουν σε αυτές τις θέσεις άτομα που δεν έχουν απολύτως τίποτα, μου ερχεται να κατέβω και να τους πλακώσω στο ξύλο(!)...χωρίς υπερβολή έτσι νοιώθω! Βέβαια συγκρατιέμαι, βρίζω μόνη μου αλλά ίσως η καλύτερη λύση να είναι αυτή που λέει η LL--MM. Ίσως αν ταλαιπωρηθούν λιγάκι να τους γίνει μάθημα... :roll:
 #15205  από LL--MM
 Κυρ Ιαν 17, 2010 12:08 pm
Ωραία είναι, κάθε άλλο παρά αντιλέγω... μόνο που, στην Ελλάδα είμαστε, που λέει και κάποιος καταρτισμένος, δε διατίθεται ο γάϊδαρος πλέον... και ατυχώς, παρ' όλο που το διακριτικό σηματάκι του αναπηρικού αυτοκινήτου [του αμαξιδίου] βρίσκεται (πολύ διακριτικά, είναι αλήθεια) στα αυτοκόλλητα, λεκτικά αφορά περισσότερο την ευκολία των οποιωνδήποτε πεζων... στους οποίους συμπεριλαμβανόμαστε, βέβαια, και με μεγαλύτερη δυσκολία από τους υπόλοιπους... :roll: :roll:
 #15245  από makisb
 Δευ Ιαν 18, 2010 10:38 am
Μα δεν είναι μόνο οι θέσεις πάρκινγκ. Πόσες φορές δεν έχετε δει αυτοκίνητα παρκαρισμένα ακριβώς στο σημείο που υπάρχουν τα ειδικά σαμαράκια για να ανεβαίνουν τα άτομα με αμαξίδιο στο πεζοδρόμιο;

Πόσες φορές δεν έχετε δει εμπόδια στο πεζοδρόμιο στα σημεία που υπάρχουν οι ειδικές διαγραμμίσεις για τους τυφλούς; Ή μήπως έχετε δει πολλά φανάρια με ηχητική προειδοποίηση για τους τυφλούς;

Γενικά η Ελλάδα είναι μια αφιλόξενη χώρα για τα άτομα με αναπηρία. Και σε αυτό δυστυχώς φταίμε όλοι...
 #21377  από FANTOMAS
 Σάβ Μαρ 13, 2010 2:56 pm
Εχω την χαρα να εχω stockαρι αρκετους γαιδαρους, βεβαια τωρα που σκεφτομαι εχει δικιο η LL-MM είναι άδικο για αυτο το χρησιμότατο ζωντανο της επαρχίας να το ταυτίζουμε με ασήμαντους- ανεγκεφαλους ανθρωπους, και μια σημείωση ΔΕΝ βγαίνει και τόσο έυκολα :twisted: :twisted: :twisted: