• Ένα αίσθημα κατάθλιψης....

• Αναρτήσεις και συζητήσεις άσχετες με την νόσο της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Αναρτήσεις και συζητήσεις άσχετες με την νόσο της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #14642  από mary_d_ath
 Σάβ Ιαν 09, 2010 3:39 pm
Αν θες μπορώ να σου χαρίσω λίγα κιλά από την αναισθησία μου, κι εγώ έχω εξεταστική και δεν έχω πάρει ακόμα ούτε βιβλία ούτε ύλη και άσε που δεν έχω αγχωθεί καθόλου!! :lol: :lol:
Θα αγχωθώ βέβαια μόλις δω το πρόγραμμα, που ούτε κι αυτό έχω πάρει, αλλά τι μπορείς να κάνεις; Προσπαθείς και βλέπεις...
Εγώ παλιά ήμουν εξαιρετικά αγχώδες άτομο, για παράδειγμα μπορεί να πήγαινα κάπου με τη συγκοινωνία, να έμπλεκα σε κίνηση και να υπολόγιζα κοιτώντας το ρολόι μου ότι θα καθυστερήσω στο μάθημα!! Ε, και; Να είχα ξεκινήσει νωρίτερα!!
Κοιτούσα που λες το ρολόι, το δρόμο και αγχωνόμουν λέγοντας "φτου, θα αργήσω!! Και δεν πρέπει!!". Μετά από πολλές παρόμοιες καταστάσεις, έμαθα να κοιτάω το ρολόι, να λέω "θα αργήσω, δεν μπορώ να κάνω κάτι, ούτε το λεωφορείο θα πετάξει, ούτε το μάθημα θα καθυστερήσει να ξεκινήσει, απλά θα πάω καθυστερημένη, την επόμενη φορά ας οργανώσω το χρόνο μου καλύτερα". Βέβαια, ακόμα και τώρα έχω ένα θεματάκι με το "χρόνο", δεν μπορώ να τον οργανώσω καλά!! Αλλά το προσπαθώ!! Έχω πάρει μια ατζέντα και προσπαθώ να ταξινομώ τι πρέπει να γίνει!!
Αυτό βέβαια είναι το πιο απλό!!
Σε γενικές γραμμές, για να μην τα πολυλογώ...
Τι κερδίζουμε με το να αγχωνόμαστε; Πιο σκτ τα κάνουμε όλα κάτω από την πίεση!!
Άρα χάνουμε, συν του ότι δημιουργούμε πολλά καρδιοαγγειακά προβλήματα στο μελλοντικό εαυτό μας (οι άνθρωποι με καρδιακά νοσήματα ήταν όλοι τους εξαιρετικά αγχώδεις στα νιάτα τους).
Γμτ, τραμπαλίζεται πάλι η οθόνη και έχω οίστρο τώρα... :lol: :lol:
Εν κατακλείδι, το κυριότερο αυτή την περίοδο είναι η υγεία σου, σωματική και ψυχική!! Φρόντισε τον εαυτό σου και παράλληλα διάβασε και για την εξεταστική, αλλά προσπάθησε να ελέγξεις το όποιο στρες και να το μεταμορφώσεις στο ευ-στρες (το δημιουργικό άγχος, "αγχώνομαι" σημαίνει "νιώθω αγωνία γιατί θέλω να πετύχω", αν δεν υπήρχε και το άγχος δεν θα είχαμε στόχους και δεν θα ζούσαμε πραγματικά ευτυχισμένοι. Παρολαυτά "αγχώνομαι πολύ" μπορεί να σημαίνει και "μουδιάζω ψυχικά και δεν ξέρω πως θα πετύχω αυτό που θέλω οπότε κάνω απελπισμένες κινήσεις και τα κάνω όλα σαλάτα", αλλά ας μένουμε συγκεντρωμένοι στους στόχους, αυτοί θα μας φέρουν εκεί που θέλουμε να φτάσουμε...)
Καλή επιτυχία με την εξεταστική σου!!
 #14644  από Κατερίνα
 Σάβ Ιαν 09, 2010 4:01 pm
Παναγιώτα καλησπέρα!!!
Μακάρι το σώμα μας να είχε κουμπάκια και να "κλείναμε" το άγχος και την στεναχώρια...Δεν έχουμε όμως άρα πρέπει να τα κοντρολάρουμε μόνοι μας!!!Στα είπαν τα κορίτσια και έχουν απόλυτο δίκιο!!!!
Προσπάθησε να μην σου γίνεται η σκπ έμμονη ιδέα,σκέψου θετικά πράγματα και βγες με τους φίλους σου!!!
Όλοι αγχωνόμαστε,εγώ πριν λίγους μήνες αγχωνόμουν ακόμα και που ανέπνεα και δεν υπερβάλω...Τώρα σκέφτομαι αλλιώς και είμαι πιο χαλαρή!!!!Καλή επιτυχία στην εξεταστική σου και όλα γενικά θα πάνε καλά, θα δεις!!!! ;)
Φιλιά!!!!
 #14646  από Παναγιώτα
 Σάβ Ιαν 09, 2010 4:39 pm
Σας ευχαριστώ πολύ όλους έχετε απόλυτο δίκαιο...
θα κάνω ότι περνάει από το χέρι μου να χαλαρώσω και να ηρεμήσω...!!
και πάλι σας ευχαριστώ πολύ που ασχοληθήκατε κ για τον χρόνο που αφιερώσατε!!!
 #14673  από βικυ
 Κυρ Ιαν 10, 2010 11:23 am
Με καλυψαν οι προηγουμενοι!
Καλο διαβασμα!
 #14700  από christina
 Δευ Ιαν 11, 2010 9:10 am
Αγαπητή Παναγιώτα...

γιατί στενοχωριέσαι? :?: :?:
Όοοολα εδώ θα μείνουν, αν αυτό μας περνούσε απλά σαν σκέψη καθημερινά δε θα στενοχωριόμαστε ποτέ και για τίποτα..μακάβριο αλλά έτσι δεν είναι?...?
Στο λέω εγώ που από κλάμα, κλεισούρα, θλίψη, κατάθλιψη άλλο τίποτα και χωρίς σκπ!!!
Τώρα τελευταία αρχίζω να τα βλέπω λίγο διαφορετικά, να ξεθολώνω. Ελπίζω να συμβεί το ίδιο και με σένα..Είσαι νέα κοπέλα μην δηλητηριάζεις την ψυχή σου και τον πολύτιμο χρόνο σου με αρνητικές σκέψεις και στενοχώριες.
Όσο για την εξεταστική πίστεψέ με είναι το τελευταίο που θα πρέπει να σε αγχώνει. Εσύ κάνε την προσπάθειά σου και όλα καλά θα πάνε. ;)
 #14714  από litsa
 Δευ Ιαν 11, 2010 1:00 pm
παιδιά το βιβλίο ''να σου πω μια ιστορία'' του χορχε μπουκαι
είναι τέλειο για την περίπτωση μας..
φιλιά

πάντως δεν ακούς κανένα να μην έχει ...κατάθλιψη! ;)