• ΩΣΗ Η ΣΥΜΠΤΩΜΑ

• Ανοιχτή συζήτηση πάνω στα ποικίλα συμπτώματα και τις υποτροπές που προκαλεί η ΣΚΠ.
Ανοιχτή συζήτηση πάνω στα ποικίλα συμπτώματα και τις υποτροπές που προκαλεί η ΣΚΠ.
 #13470  από Lena
 Πέμ Δεκ 17, 2009 9:50 pm
ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΧΕΙ Η ΩΣΗ ΑΠ ΤΟ ΣΥΜΠΤΩΜΑ? ΑΝ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΝΙΩΘΟΥΜΕ ΕΝΑ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΜΑΣ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΕΛΑΦΡΑ ΜΟΥΔΙΑΣΜΕΝΟ-ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ- ΠΑΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΩΣΗ Η ΣΥΜΠΤΩΜΑ?
 #13471  από costas
 Πέμ Δεκ 17, 2009 9:58 pm
την ώση...... την ...... καταλαβαίνεις!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 #13524  από Giota
 Παρ Δεκ 18, 2009 3:59 pm
ΑΧ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ Κ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΩΣΕΙΣ.....ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΑΝ ΟΙ ΑΝΑΓΟΥΛΕΣ ΠΟΥ ΝΟΙΩΘΩ ΠΟΛΥ ΣΥΧΝΑ Κ ΤΟ ΜΟΥΔΙΑΣΜΑ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΕΙΝΑΙ ΩΣΗ Η ΣΥΜΠΤΩΜΑ. ΑΠΟ ΧΘΕΣ ΕΙΜΑΙ ΤΟΣΟ ΧΑΛΙΑ. ΟΥΤΕ ΝΑ ΦΑΩ. ΟΛΑ ΜΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΑ ΤΑ ΒΓΑΛΩ. ΤΙ ΠΡΑΓΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ?ΟΛΟ ΤΟ ΣΩΜΑ ΜΟΥ ΤΟ ΝΟΙΩΘΩ ΒΑΡΥ.
 #13537  από litsa
 Παρ Δεκ 18, 2009 8:27 pm
μήπως χρειάζεσαι και ξεκούραση και σου βγάζει ο οργανισμός αυτά τα συμπτώματα??
εμένα π.χ προχθές ή γενικά αν ειμαι κουρασμένη ή έχω βγει απο το ωράριο μου, με κάνει να νιώθω χώμα!!
χάλια, το σώμα βαρύ, το κεφάλι πονάει, τα μάτια κτλ..
 #14326  από marinos
 Δευ Ιαν 04, 2010 6:58 pm
Καλή Χρονία σε όλους

Απο χθές στο αριστερό μου χέρι νιώθω πολλά μυρμηγκάκια να περπατάνε ασταμάτητα :) ίδιως πάνω στο μικρό δάκτυλο. Όταν αγγίζω δεν το πολυνιώθω. Βείβαια αύριο θα επικοινωνήσω με τον γιατρό μου και θα ήθελα αν κάποιος είχε το ίδιο περίπου σύμπτωμα να μου πει αν όντως είναι ώση για να προετομαστώ :lol:

ευχαριστώ
 #14330  από βικυ
 Δευ Ιαν 04, 2010 7:49 pm
Τα μυρμηγκακια ηρθαν και σε εμενα!
Αν δεν φυγουν ως αυριο θα παρω τηλ γιατρο!!!!!
Βρε marino δεν τα ψεκαζουμε με εντομοκτονο να εξοντοθουν?
 #14413  από daughter1979
 Τρί Ιαν 05, 2010 5:47 pm
βρε παιδια εσείς οι παλαιότεροι εξηγήστε μου το έξης πόσο μπορεί να διαρκεί μια ώση(συνήθως) και τη άλλο πέρα της κορτιζόνης μπόρεις να κάνεις
 #14424  από LL--MM
 Τετ Ιαν 06, 2010 1:55 am
Έρώτηση 1: Η χρονική διάρκεια της ώσης διαφέρει από άτομο σε άτομο, από περίσταση την περίσταση και τη βαρύτητα, κι από το πότε θα πάρεις (ή όχι) την κορτιζόνη, η οποία θα καταστείλει τη φλεγμονή που προκαλέι την ώση. Η οξεία φάση μπορεί να διαρκέσει μερικές βδομάδες, η μή οξεία επουλώνεται με τους μήνες (σε μένα τουλάχιστον)

Ερώτηση 2: ΟΧΙ, η κορτιζόνη είναι το πιο αποτελεσματικό αντιφλεγμονώδες…
Ανακουφιστικά: σπασμολυτικά φάρμακα, φυσιοθεραπείες, λογοθεραπείες, ενασχόληση με το ΣΥΝΗΘΗ τρόπο ζωής (στα όρια του δυνατού).

Η γιαγιά η Κασσάνδρα
 #14429  από daughter1979
 Τετ Ιαν 06, 2010 12:06 pm
απο τη στιγμή που ξεκινά η θεραπεία δηλαδή η κορτιζονή ο οργανισμός "προφυλάσεται'' απο κάτι χειρότερο? σόρυ αν οι ερωτήσεις μου είναι λίγο χαζές αλλα προσπαθώ να καταλάβω
 #14434  από SS-SOFI
 Τετ Ιαν 06, 2010 2:05 pm
daughter 1979 τι ειναι το χειροτερο που αναρωτιεσαι
αν μπορειτε να προφυλαχθειτε ?
εγω που ειμαι χωρις θεραπεια 2 και κατι μηνες
λογω ανεβασμενων νουμερων
τι πρεπει να κανω ?