• TATTOO

• Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #14074  από Lena
 Τρί Δεκ 29, 2009 2:59 pm
Παιδιά έχει κανεις σας υπόψη του αν δικαιούμαστε να κανουμε TATTOO?
 #14075  από Κατερίνα
 Τρί Δεκ 29, 2009 3:17 pm
Δεν ξέρω Lena μου,εγώ είχα κάνει πριν μάθω τι έχω...Υπάρχει πρόβλημα?Πω πω τι θα κάνω?
 #14078  από swt
 Τρί Δεκ 29, 2009 4:17 pm
Καταρχάς χρόνια πολλά και ένα ευτυχισμένο 2010 για όλους.
Από όσα έχω διαβάσει έχω καταλάβει ότι το τατουάζ αυτό καθαυτό δεν επηρεάζει την πολαπλή σκλήρυνση. Ωστόσο σε περίπτωση που στα χρώματα που θα χρησιμοποιηθούν υπάρχουν μέταλλα (όπως είχαν τα παλιά τατουάζ) μπορεί να έχετε πρόβλημα με το μαγνητικό τομογράφο.
Επίσης, δεν επιτρέπεται να γίνονται τατουάζ κατά τη διάρκεια της θεραπείας με στεροειδή/κορτικοστεροειδή.
 #14113  από Κατερίνα
 Τετ Δεκ 30, 2009 1:49 pm
Α όχι,εμένα είναι ένα μικρό ασπρόμαυρο,ευτυχώς...
 #14246  από maraki12
 Σάβ Ιαν 02, 2010 12:35 am
Α.. ωραία στην κοσμάρα μου εγώ.. :shock:
Θέλω χρόνια να κάνω και στα πλαίσια του "μια ζωή την έχουμε" το είχα ψιλοαπαοφασίσει. Και λέω αποκλείεται να έχει σχέση με τη ΣΚΠ και ντρεπόμουν και να ρωτήσω το γιατρό.. Αλλά μ'αρέσει που στο χαρτί που υπογράφω πριν από κάθε μαγνητική έχει σαφή ερώτηση και ούτε που την προσέχω..

Ευτυχώς που το είπατε ρε παιδιά.. Thanks ;)
 #14266  από Maria77
 Σάβ Ιαν 02, 2010 8:49 pm
Πω πω, αγχώθηκα τώρα! Εγώ το βλαμμένο έχω κάνει tattoo στο φρύδι και ούτε που σκέφτηκα να ρωτήσω...ντρεπόμουνα πως δεν θα έχει σχέση...Τώρα??? Δηλαδή εαν κατάλαβα καλά παρουσιάζεται πρόβλημα στον μαγνητικό τομογράφο?
 #14268  από swt
 Σάβ Ιαν 02, 2010 11:40 pm
Πρόβλημα υπάρχει μόνο αν για να φτιαχτεί το χρώμα του τατουάζ έχουν χρησιμοποιηθεί μέταλλα. Όπως είχα γράψει εξαρχής, η πρακτική αυτή για τα τατουάζ έχει εγκαταλειφθεί εδώ και πολλά χρόνια (πάνω από 20 σύμφωνα με το σύνδεσμο που έδωσε ο marinos). Άρα μόνο τα πολύ παλιά τατουάζ ή και τατουάζ που πιθανώς να γίνουν από μη ειδικούς με χρήση απαγορευμένων χρωμάτων ενδέχεται να δημιουργήσουν πρόβλημα.
 #14286  από marinos
 Κυρ Ιαν 03, 2010 11:55 am
Maria77 έγραψε:Πω πω, αγχώθηκα τώρα! Εγώ το βλαμμένο έχω κάνει tattoo στο φρύδι και ούτε που σκέφτηκα να ρωτήσω...ντρεπόμουνα πως δεν θα έχει σχέση...Τώρα??? Δηλαδή εαν κατάλαβα καλά παρουσιάζεται πρόβλημα στον μαγνητικό τομογράφο?
Αγαπητή Maria77, ηρέμησε. Δεν υπάρχει λόγος να αγώνεσαι. Άλωστε με τη πάθηση μας δεν κάνει.

Όπως είπε και ο swt σου παραθέτω τη σχετική παράγραφο που το γράφει

So, what does all of this have to do with tattoos? Well, it appears that about 20 years ago and further, tattoo ink was sometimes comprised of small fragments of metal as well as other ingredients. This was long before tattoos were ever regulated and before more serious thought was given as to the safety of tattoo ink ingredients. Some MRI patients who have had tattoos that dated back far enough to have received ink that contained metal bits have reported slight discomfort to severe pain during an MRI scan.

Ελπίζω να ηρέμησες τώρα και μην μου αχώνεσαι ;)
 #14300  από Maria77
 Δευ Ιαν 04, 2010 10:27 am
Σ' ευχαριστώ πολύ Marino,νάσαι καλά! ;) :)