• ΕΙΣΑΓΩΓΗ

• Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #14081  από daughter1979
 Τρί Δεκ 29, 2009 7:14 pm
Καταρχήν Χρόνια Πολλα και καλά εύχομαι σε όλους, με τις καλύτερες ευχές μου για το νέο έτος. Και τώρα ας έρθουμε στα λίγο όχι και τόσο ευχάριστα απο Κυριακή βράδυ η μαμά μου έπειτα απο 10 μέρες με ''βαρία'' ιγμορίτιδα παρουσίασε έλαφρύ μούδιασμα στον αντίχειρα του δεξιού χεριού. Υπενθιμίζω ότι δεν έχει ξεκινήσει ακόμα θεραπεία ο εφημερέυων γιατρός μίλησε για εισαγωγή. Το ερώτημά μου είναι αν είναι απαραίτητο να γίνει εισαγωγή σε νοσοκομείο για να ξεκινήσει θεραπεία? Γιατί?
 #14082  από LL--MM
 Τρί Δεκ 29, 2009 7:24 pm
Κατ' αρχήν, καλή χρονιά και καλό σας κουράγιο με αυτή!!! Απ'όσα λές (μουδιασμα, ίσως να είδε και τίποτ' άλλο στη κλινική εξέταση ο γιατρός), η μαμά σου έχει ώση! Τίποτα το εξαιρετικό, άν και επίπονο, δηλαδή. Μετά όμως από μια ηλικία, μας είσάγουν για ορισμενη δόση στεροειδών, ώστε να καταπολεμηθεί η παρούσα φλεγμονή... Κατόπιν, θα της δώσουν, λογικά, κάποιο από τα εδώ συζητούμενα φάρμακα...

Περαστικά σας!
 #14084  από daughter1979
 Τρί Δεκ 29, 2009 7:43 pm
ευχαριστώ LL-MM για την απάντηση. Ο γιατρός στην εξέταση της είπε οτί αν και δεν έχει χάσει τη δυναμή της θα μιλήσει με το γιατρό που την παρακολουθεί(ο οποίος χθές είχε άδεια) γιατί και πριν 25 μέρες που είχαμε ραντεβου ο γιατρός το σκεφτόταν να δώσει θεραπεία ή όχι. Τωρά απο αύτα που μου λές αν καταλαβα καλά εννοείς κορτιζόνη και μέτα θεραπεία. Επίσης κάτι ακόμη η αντοιβίωση για την ιγμορίτιδα δεν αντιμετωπίζει τη φλεγμονή της ΣΚΠ
 #14085  από LL--MM
 Τρί Δεκ 29, 2009 7:48 pm
Μερικοί καταρτισμένοι θεωρούν ότι η αντιβίωση απαγορεύεται με τα στεροειδή και τις άλλες αγωγές για τη σκπ... αλλά όχι όλοι :roll:

Πάντως η εισαγωγή ήταν αναμενόμενη, απ' όσα λες :( Τουλάχιστο τα Χριστούγενα ήταν έξω...
 #14124  από βικυ
 Τετ Δεκ 30, 2009 6:45 pm
Περαστικα!
 #14129  από Κατερίνα
 Τετ Δεκ 30, 2009 7:21 pm
Περαστικά daughter1979 στη μανούλα σου...Θα συνέλθει με την κοριζόνη!!!
 #14186  από daughter1979
 Πέμ Δεκ 31, 2009 9:19 pm
Ευχαριστώ πόλυ παιδιά για το ενδιαφέρον τελικά δεν έγινε εισαγωγή της δώσανε κορτιζόνη(όχι ενέσιμη αλλά σε χάπια). Σε δεκαπέντε μέρες που θα τελειώσει βλέπουμε τη θα κάνουμε.