• Νέο Μέλος - Περιστροφικός ίλιγγος και αστάθεια στο βήμα

• Είστε καινούργιο μέλος; Παρουσίαστε τον εαυτό σας στην κοινωνία του MSSociety.
Είστε καινούργιο μέλος; Παρουσίαστε τον εαυτό σας στην κοινωνία του MSSociety.
 #137449  από Κατερίνα Μ.
 Κυρ Ιαν 25, 2026 9:00 pm
Καλησπέρα σας ,
εγώ διαγνωστικά με ΣΚΠ τον Απρίλιο του 2025
Ξεκίνησα να έχω αστάθεια στο βήμα μου και αισθανόμουν ότι “βουλιάζει“ το πάτωμα , μετά από λίγες μέρες είχα ήπια ζαλάδα και τάση για εμετό , είχα δύο περιστατικά περιστροφικού ιλίγγου ένα πιο ήπιο και ένα πολύ πιο έντονο
Έκανα μαγνητική εγκεφάλου και εκεί βρέθηκαν πολλαπλές εστίες πολλές από αυτές ενεργές
λίγες μέρες μετά έκανα μαγνητική αυχενικής και θωρακικής μοίρας και βρέθηκαν εστίες και στην αυχενική μοίρα .
Νοσηλευτικά 5 ημέρες με χορήγηση ενδοφλέβιας κορτιζόνης
Ωστόσο έκανα και παρακέντηση
Ένα μήνα μετά αφού είχα κάνει και οφθαλμολογική εξέταση όσο νοσηλευόμουν και είχαν βρει οπτική νευρίτιδα και συμπληρώθηκαν τα κομμάτια του παζλ διαγνωστικά με Σκπ
Ακολουθώ αγωγή με φινγκολιμοδη
Μαθαίνοντας σιγά σιγά τη νόσο μαθαίνω να προστατεύομαι από τη ζεστη και από άσχημα συναισθήματα καθώς έχω αίσθημα μουδιάσματος στο πόδι μου κάθε φορά που αυξάνεται η θερμοκρασία ή έχω κάποιο έντονο άσχημο συναίσθημα
Εύχομαι καλή δύναμη σε όλους !
 #137457  από Στάθης
 Πέμ Ιαν 29, 2026 11:51 am
Καλησπέρα Κατερίνα και καλωσόρισες στην παρέα μας, σε ευχαριστούμε που μοιράστηκες την ιστορία σου μαζί μας.

Αυτό που περιγράφεις είναι ένα ταξίδι που κανείς δεν διαλέγει, αλλά πολλοί μαθαίνουμε σιγά σιγά να το περπατάμε. Το σημαντικό είναι ότι δεν είσαι μόνη. Εδώ υπάρχουν άνθρωποι που αναγνωρίζουν αυτά τα συμπτώματα, αυτά τα συναισθήματα και αυτές τις στιγμές αβεβαιότητας, γιατί τα έχουν ζήσει ή τα ζουν.

Το ότι ήδη παρατηρείς το σώμα σου, τη ζέστη, τα συναισθήματα και τις αντιδράσεις σου δείχνει κάτι πολύ ουσιαστικό. Έχεις αρχίσει να χτίζεις επίγνωση και φροντίδα. Αυτό είναι μεγάλο βήμα και θεμέλιο για την πορεία μπροστά.

Να θυμάσαι πως η ΣΚΠ δεν σε ορίζει. Είναι ένα κομμάτι της ζωής σου, όχι όλη η ζωή σου. Υπάρχουν μέρες πιο δύσκολες και μέρες πιο φωτεινές, και με τον καιρό μαθαίνουμε να κρατάμε χώρο για τις δεύτερες χωρίς να φοβόμαστε τις πρώτες.

Εύχομαι να βρίσκεις εδώ στήριξη, κατανόηση και μια αίσθηση ότι ανήκεις. Ό,τι χρειαστείς, όποτε το χρειαστείς, μιλάς. Η δύναμη πολλαπλασιάζεται όταν μοιράζεται.

Καλή δύναμη, καθαρό μυαλό και όσο Φως αντέχει η καρδιά σου. Είμαστε εδώ.