• Νέο μέλος με οπτικη νευρίτιδα

• Είστε καινούργιο μέλος; Παρουσίαστε τον εαυτό σας στην κοινωνία του MSSociety.
Είστε καινούργιο μέλος; Παρουσίαστε τον εαυτό σας στην κοινωνία του MSSociety.
 #136227  από dizzy
 Κυρ Σεπ 10, 2023 1:07 am
Συμπληρώνω ότι έχω και συνέχεια έναν κόμπο στο λαιμο τους τελευταιους 6 μηνες που δε φευγει και με πνίγει.
 #136229  από Στάθης
 Κυρ Σεπ 10, 2023 9:41 pm
dizzy έγραψε: Κυρ Σεπ 10, 2023 1:03 am ......
......
Σκεφτομαι πως θα καταλήξω τυφλή κι ανάπηρη και στην ιδέα και μόνο τρελαίνομαι και τρελαίνομαι και τον σύζυγο μου.

΄Βάση πιθανοτήτων... το πιο πιθανό, είναι να μην καταλήξεις τυφλή και ανάπηρη, Ένα 10% λένε, καταλήγει με κάποια πολύ βεβαρημένη αναπηρία.

Αλλά αν παθαίνεις κρίσεις πανικού, αυτό δεν είναι καλό, και μάλλον και η αγωγή που παίρνεις μπορεί να σου κάνει διάφορα.

Η αστάθεια μπορεί να οφείλεται σε σωρεία θεμάτων. Μακάρι να το ξετυλίξεις το κουβάρι.
 #137239  από Angie1994
 Τρί Σεπ 02, 2025 12:41 pm
Επανήλθα παιδιά...
Έχω ραντεβού με τον νευρολόγο σήμερα.
Με νέα συμπτώματα διπλωπιας και μούδιασμα στο μισό κάτω χείλος σαν να μου έχει κάνει ένεση ο οδοντίατρος...
Είχα ένα επεισόδιο οπτικής νευριτιδας το 2022 και από τότε τίποτα άλλο.
Γέννησα πριν 8 μήνες .
Δεν έχω διάγνωση ακόμη .
Θα φύγει η διπλωπία βρε παιδιά το ενοχλητικο συμπτώμα είναι αυτό..πφφφ :emojis-32:
 #137254  από Katerina98
 Σάβ Σεπ 13, 2025 3:52 pm
Καλησπέρα.. τι έγινε τελικά με τον νευρολόγο; Είσαι καθόλου καλύτερα; Ίσως χρειαστεί να κάνεις κορτιζόνη
 #137439  από Daf
 Παρ Ιαν 16, 2026 11:43 am
Καλησπέρα σας φίλοι-ες
Καλή χρονιά σε όλους .
Θα ήθελα να μοιραστώ την προσωπική μου εμπειρία ,ζητώντας την άποψη σας ,την εμπειρία σας αλλά και τις συμβουλές σας!
Πριν 45 ημέρες ξεκίνησε το πρόβλημα:
Οπισθοβολβικός πόνος για 5 ημέρες , στην συνέχεια θάμπωμα που οδήγησε σε οπτική οξύτητα 8/10.
Ακολούθησαν:
Μαγνητικές εγκεφάλου και αυχενικής: καθαρές.
Προκλητα δυναμικά: παθολογικά.
Εισαγωγή στο νοσοκομείο:
Θεραπεία με κορτιζόνη 1gr ημερησίως για 5 ημέρες.
Εγιναν:
Παρακέντηση ΕΝΥ.
Αιματολογικες εξετάσεις.
Τελικά:
Βρέθηκαν ΑΝΤΙ- ΜΟG αντισώματα στον όρο αίματος συνεπώς διαγνωση:
Νόσος ΜΟGAD.
Kλινικά ειμαι καλά, λίγη αδυναμία νοιωθω και αύριο ξεκινώ θεραπεία (ανα ημερα και μειούμενη ανα εβδομαδα 40mgr -30-20-10-15-5) κορτιζόνης ημερησίως για 3 μήνες ως συνέχεια θεραπείας.
Υπάρχει κάποιος φίλος-η στο forum με ανάλογη εμπειρία;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων!!
 #137445  από Angie1994
 Σάβ Ιαν 24, 2026 1:50 pm
Καλησπέρα,παρούσα κι εγώ με οπτική νευρίτιδα (2022)με καθαρή μαγνητική έως σήμερα,παρότι με νέα συμπτώματα 8 μήνες μετά τη γέννα (μούδιασμα στο κάτω αριστερο χείλος ,και διπλωπία από το δεξί μάτι)
Δεν είμαι τυπική για Σκπ αλλά ακόμη δεν έχω διάγνωση,διότι δεν μπορούσα να λείψω από το μωρό,ώστε να κάνω εισαγωγή για εξετάσεις,έτσι πέρασε η μπόρα...
Τώρα σκέφτομαι απλά να κάνω την εξέταση για mogad ,γιατί την παρακέντηση την έχω σαν αναγκαίο κακό,θα την κάνω τελευταία...
Είμαι κλινικά πολύ καλά με διάφορα χαζό συμπτώματα που δεν μου δημιουργούν θέμα..
Εάν επιτρέπεται που κάνατε την εξέταση για mogad ;
Πως είστε σήμερα; :emojis-8: