• Ηρθε η ωρα της κορτιζονης

• Η κορτιζόνη είναι ένα φάρμακο το οποίο βοηθάει σημαντικά στην καταστολή των ώσεων της ΣΚΠ. Ερωτήματα και συζητήσεις για "Corticosteroids" εδώ.
Η κορτιζόνη είναι ένα φάρμακο το οποίο βοηθάει σημαντικά στην καταστολή των ώσεων της ΣΚΠ. Ερωτήματα και συζητήσεις για "Corticosteroids" εδώ.
 #13677  από Nick
 Δευ Δεκ 21, 2009 11:24 am
Παιδιά τί να σας πω. Την πρώτη φορά που πήρε ο άντρας μου Medrol, 4 μέρες 5 χάπια την ημέρα και ύστερα σταδιακή μείωση, νόμιζα ότι αποτρελλάθηκε. Τις πρώτες μέρες που έπαιρνε την μεγάλη δόση ήταν τόσο χαρούμενος, ό,τι κι αν γινόταν ήταν ευτυχισμένος. Ετρεμαν τα χέρια του από την υποτροπή, σπαστικότητα στο φουλ, τα έβλεπε όλα διπλά, και ήταν τόσο χαρούμενος λες και κέρδισε το λαχείο. Τις επόμενες όμως που μειονότανε η δόση, φοβήθηκα πως θα έκανε κακό, ή σε μένα ή στον εαυτό του. Ενώ η κατάστασή του είχε βελτιωθεί κατά πολύ, η ψυχολογία του ήταν τόσο μαύρη που δεν τολμούσα ούτε γειά σου να του πω. Κατευθείαν μου ορμούσε και με έβριζε.
Σίγουρα, πιστεύω ότι είναι δυνατό φάρμακο και καλό είναι να το κόβεις σιγά σιγά. Καθώς και να το αποφεύγεις γενικότερα εκτός κι αν είναι απόλυτη ανάγκη.
 #13700  από costas
 Δευ Δεκ 21, 2009 5:17 pm
makisb έγραψε:Κι εγώ 5θήμερο σχήμα στην αρχή και μετα χάπια Medrol για κανά μήνα για να μην κοπεί απότομα.

Είναι γεγονός ότι όταν έφτασα στο μισό χάπι ανα δεύτερη μέρα (είναι γεγονός ότι την έκοβα ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ), την πρώτη μέρα που δεν πήρα δεν αισθανόμουν και πολύ καλά. Δεν είχα όρεξη για τίποτα εκείνη τη μέρα..

Ολα ψυχολογικά είναι , τι μαχαίρι να το κόψεις , τι σιγά σιγά δε καταλαβαίνω τίποτα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 #13736  από βικυ
 Τρί Δεκ 22, 2009 8:47 am
nick1981 περαστικα σου!
 #13793  από LL--MM
 Τρί Δεκ 22, 2009 3:02 pm
Πολύ ευχαριστώ, Σωτήρη, για την απάντηση, η οποία με βεβαιώνει ώς προς την αδυναμία των ασθενών που βρεθήκαμε να είμαστε, και της πλήρους "μή-εφικτότητας" της όποιας αντίδρασης... :evil: Πολλά θα έπρεπε να είχαν γίνει αλλιώς όταν έκανα σπαστικές παραπαρέσεις σε κάθε κίνηση :evil: